• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Várandós kismama külföldi ellátása, biztosítása

Az alábbi üggyel kapcsolatban szeretnék részletes tájékoztatást kapni, amennyiben lehetséges, jogszabályi hivatkozással. Magyarországon 365 napot meghaladó magyar egészségügyi biztosítással rendelkező állapotos nő Németországba költözne, a születendő gyermek apjához, aki német állampolgár, Németországban dolgozik, ott biztosított, nincsenek összeházasodva. A nő jelenleg is dolgozik Magyarországon, a továbbiakban munkáját Németországból, online módon szeretné ellátni, magyarországi biztosítási jogviszonya megmarad. Életvitelszerűen Németországban szeretne élni, azt tervezi, hogy ott fog szülni is. Mit kell tenni annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátása Németországban és Magyarországon is biztosított legyen? Megmaradhat-e a magyarországi állandó lakóhelye az egészségügyi szolgáltatás németországi igénybevétele esetén is? A terhessége hátralévő részében a várandóssági protokoll szerint előírt vizsgálatok (vérvétel, ultrahang stb.) Németországban elvégezhető-e a magyar biztosítási jogviszonyára tekintettel, illetve van-e akadálya annak, hogy Németországban szüljön? Az S1-es igazolás megoldhatja-e a fenti problémákat, illetve az mire jogosítja? Szülés után a csed és a gyed folyósításának van-e valami akadálya amiatt, hogy Németországban szül, illetve ott él? A csed és gyed folyósításának ideje alatt – magyarországi biztosítási jogviszonyára tekintettel – milyen egészségügyi ellátás illeti meg Németországban? Segítségüket megköszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close