26 találat a(z) Kamara cimkére

Gyógyászati segédeszközök után járó támogatásokkal éltek vissza orvosok és gyártók Cikk

Ortopéd szakorvosokat vett őrizetbe a rendőrség, mert a gyanú szerint csaknem háromezer ember személyes adatával visszaélve írtak fel gyógyászati segédeszközöket, amelyek után a gyártók törvénysértően hívták le a támogatást a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) igazgatóhelyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, tette közzé az MTI.

Bejelentéssel lehet élni egyes AKG-hoz kapcsolódó vis maior esetekben az aszály miatt Cikk

Az aszály miatt az új telepítésű agrár-környezetgazdálkodási (AKG) ültetvényekben jelentős tőszámpusztulás léphet fel (85 százalék alá csökken a beállottság). Ez esetben is vis maior bejelentéssel lehet élni, csatolni nem kell dokumentumot – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) honlapján.

15 napos határidővel szükséges nyilatkozatot tenni a 2015-ös fiatal gazda pályázathoz Cikk

A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatásnál nyilatkozatokat szükséges benyújtani az 5. évre tett vállalásokra vonatkozóan a felszólító végzés kézhezvételétől számított 15 napon belül – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) honlapján.

Tagdíj Kérdés

Földforgalmi törvény, közigazgatási bíróságok, túlórák: rendkívüli körülmények között szavaztak az Országházban Cikk

Maratoni szavazás kezdődött ma délelőtt az Országházban, miután ellenzék megakadályozta, hogy az ülést levezető elnök, Latorcai János elfoglalja helyét az elnöki pulpitusnál.

Őstermelői igazolvány: sokaknál aktuális a megújítás Cikk

Sok őstermelői igazolvány érvényessége a naptári évhez igazodik, ezért nem árt minél előbb belefogni az ügyintézésbe.

Gyógyszerészkamarai tagdíj könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk egy gyógyszertár, a gyógyszerészei részére, helyettük megfizeti a gyógyszerészkamarai tagdíjat. Ezt korábban az 539-re könyveltük. Ez helyes így? Fel kell-e tüntetnünk év végén az M30-as nyomtatványon, illetve a munkavállaló bérkartonján? Ez adómentes, vagy valamilyen formában adóköteles juttatás? Sajnos ezekre a kérdésekre nem találtam egyértelmű választ, ezért szeretném kérni a segítségét. Válaszát előre is köszönöm!

Tiszteletdíj Kérdés

Tisztelt Adózóna! Alapítvány, egyesület, kamara tiszteletdíjként befogadhat-e más adószámos magánszemélytől, egyéni vállalkozótól, illetve kft.-től erre vonatkozóan számlát? Köszönöm szépen! Doró Noémi

Katás vállalkozás bevétele Kérdés

Katás vállakozás orvosiszakértésről állít ki számlát. Ebben a számlában fel van tüntetve kamarai költségátalány összege is. Ez az összeg a katás bevételbe beszámit. Ügyfelemet úgy tájékoztatták, hogy neki ez nem bevétel. Szerintem viszont igen. Segítségüket köszönöm

Milyen jogszabályváltozást akar vajon Parragh László a kamaráknál? Lemondott a BKIK elnöke Cikk

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) rendkívüli elnökségi ülésén Krisán László elnök bejelentette lemondását, a kamara vezetését a májusi küldöttgyűlésen adja át – közölte a BKIK. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint jogszabály-módosítással beavatkozásra van szükség a kamarai rendszerbe.

Követelése van? Mostantól így szerezheti vissza Cikk

Januártól megváltoztak a lejárt pénzkövetelések érvényesítésére szolgáló fizetési meghagyásos eljárás (fmh) szabályai és összeghatárai: 3 millió forint alatti lejárt pénzkövetelés esetén kizárólag közjegyzőhöz lehet fordulni, az fmh felső határa pedig 400 millióról 30 millió forintra csökkent, ennél nagyobb összegű, lejárt pénzkövetelés csak bírósági úton érvényesíthető – hívja fel a figyelmet a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK).

Regisztrációs díjat kell fizetnie a kamarai jogtanácsosnak és a jogi előadónak Cikk

Az igazságügyi miniszter 12/2017. rendelet szerint október 1-jétől regisztrációs díjat kell fizetni a területi ügyvédi kamarába kamarai jogtanácsosként felvételét kérő, továbbá a területi kamarától jogi előadóként az ügyvédi kamarai nyilvántartásba vételét kérő természetes személynek a kérelme elbírálásáért.

Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Kérdés

Érdeklődöm, hogy a Növényvédő Kamarák év végi zárásának közzététele milyen módon történik? Az egyik megyei szervezet könyvelését veszem át (megyék külön adószámmal rendelkeznek, döntést viszont az országos szervezettel összhangban hozhatnak), s nem tudom, hogy a közzétételt a megyék külön végzik-e?

Eltörölné a kötelező kamarai tagságot a DK Cikk

A Demokratikus Koalíció 2018-ban, kormányra jutása esetén eltörölné a kötelező ipar- és agrárkamarai tagságot – közölték a párt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Változhat a cégregisztráció Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint megfontolásra méltó a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azon kezdeményezése, hogy a teljes hivatalos cégregisztrációs tevékenység kerüljön a cégbíróságtól a kamarához – tudatta közleményében a minisztérium.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa építőipari szolgáltatásnál

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlaneladás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Magánszemély nevére szóló számla fizetése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs