16 találat a(z) Horváth András cimkére

Már nem nyomoznak a NAV volt dolgozója ellen Cikk

Megszüntették a Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt dolgozója elleni nyomozást – erősítette meg Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-nek.

Több menetet is vesztett a NAV Cikk

Vida Ildikó visszalépett egy pertől, egy másik NAV-vezető el sem ment egy tárgyalásra, egy harmadik vesztett. A hatalom igyekezett és igyekszik megleckéztetni a két éve indult áfabotrány kirobbantóját, és azokat, akik Horváth András mellé álltak. De eddig gólparádéval vezetnek Horváth Andrásék a bíróságon. Van egy, az USA-ban kitüntetett korrupciókutató, akit most negyedszer pereltek be a hatóságok kijelentései miatt. Közben úgy tűnik, mintha csigalassúsággal haladna a nyomozás az igazi ügyben, ami miatt feljelentést is tett az áfabotrány kipattintója – írja a hvg.hu.

Áfacsalások: európai segítséget kérnek Cikk

A "magyar áfacsalási ügy" miatt petícióval fordul az Európai Parlament (EP) petíciós bizottságához Vágó Gábor volt LMP-s képviselő, valamint az adóhivatal két egykori alkalmazottja, Horváth András és Vancsura István - közölte Vágó Gábor, Horváth András és Jávor Benedek, a PM EP-képviselője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Áfacsalások: szakosodott hálózatok, üldözött bejelentők? Cikk

A hatékony bejelentővédelmet hiányolta Horváth András volt adóhivatali tisztviselő szerdán az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában azon a konferencián, amelyet Jávor Benedek (PM) magyar zöldpárti és Ingeborg Grässle német néppárti EP-képviselő szervezett az áfacsalások unió szerte tapasztalható jelenségekről.

Van gyanúsítottja a volt NAV-munkatárs feljelentésének Cikk

Van gyanúsítottja a Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt munkatársa feljelentése nyomán hivatali visszaélés gyanújával indított büntetőeljárásnak - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken az MTI-nek a HírTV értesülését.

Pert vesztett a NAV Cikk

Az LMP másodfokon is megnyerte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellen indított pert, így a hivatalnak nyilvánosságra kell hoznia a Horváth András volt adóhatósági munkatárs által kirobbantott botrány után egy hétvége alatt lefolytatott vizsgálat eredményeit.

A nagy áfacsalók még szabadlábon vannak – véli Varga bejelentéséről a volt adóellenőr Cikk

A kétmilliárd forintos áfacsalás csak csepp a tenger, a lekapcsolt csalók pedig a hálózat legalsó szintjét képviselő cégek emberei lehetnek. Erről Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt korábban visszaélésekkel gyanúsító volt NAV-alkalmazott beszélt az origo.hu-nak.

Újabb volt adóhivatali ember vádolja visszaélésekkel a NAV-ot Cikk

Nem lehetünk az áfacsalók országa – mondta sajtótájékoztatón Vancsura István, aki a NAV Kiemelt Ügyek Igazgatóságán belül a RAPID ellenőrzési osztály vezetője volt, de 2011-ben megszűnt a jogviszonya. Vancsura István az adóhatóság második volt munkatársa Horváth András után, aki névvel vállalta, hogy nyilvánosságra hozza azokat a visszaéléseket a NAV-on belül, amelyekkel az adóhatóság ezermilliárd forint áfát elcsaló cégláncolatok fennmaradását segíti – írja a hvg.hu.

Vallania kell a NAV-nak! Cikk

Adatigénylési pert nyert Schiffer András, az LMP társelnöke a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellen első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Törvényszéken kedden. A bíróság a keresetnek helyt adva kötelezte az adóhatóságot, hogy az ítélet jogerőre emelkedése esetén adja ki Horváth András, a NAV volt munkatársa által feltárt áfa-csalási botránnyal kapcsolatos "hétvégi vizsgálatról" szóló jelentését - közölte Schiffer András az MTI-vel.

Durvul a NAV-botrány: már Polt is adócsalásra gyanakszik Cikk

A legfőbb ügyész tájékoztatása szerint hivatali visszaélés, adócsalás és csalás bűntettének gyanúját keltik azok az adatok, amelyek a volt adóhivatali munkatárs, Horváth András által tett feljelentés nyomozása során eddig felmerültek.

Tüntetés az áfacsalások ellen Cikk

Civil szervezetek tüntetésen követelték a "nagy adózók által elkövetett áfacsalások" kivizsgálását szombaton Budapesten.

Újabb forduló a NAV kontra Horváth András ügyben Cikk

A Fővárosi Főügyészség elutasította a Horváth András volt adóhivatali dolgozónál tartott házkutatás és lefoglalást elrendelő határozat ellen bejelentett panaszt.

A nagyokat futni hagyja, a kicsiket üldözi a NAV? Cikk

Több mint ezren tiltakoztak szombat délután a fővárosban amiatt, hogy szerintük a kormány eltussolja a Horváth András által nyilvánosságra hozott adócsalási ügyet. A civil szervezetek felhívására az adóhatóság székháza előtt összegyűlt tömeg táblákkal, zászlókkal és a volt adóhatósági dolgozó miatt elhíresült zöld dossziékkal vonult a Belügyminisztériumhoz, majd a Parlamenthez. Itt Horváth is beszédet mondott, szerinte a nagy cégeket "futni hagyják", míg a kicsiket üldözik.

Berágott a NAV: feljelenti Horváth Andrást jogosulatlan adatkezelés miatt Cikk

Jogosulatlan adatkezelés miatt feljelenti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Horváth András, volt adóellenőrt, aki azzal vádolta meg a hivatalt, hogy asszisztál a kiemelt adózók összesen 1000 milliárd forint összegű kitevő adócsalásához.

Támadva védekezik a NAV Cikk

A feketegazdaság elleni harc komoly háború, melyhez nem összeesküvés-elméleteket gyártó gerillaharcosokra van szükség, hanem jól felkészült hadseregre elkötelezett katonákkal - olvasható a NAV válasza honlapján a volt alkalmazottja, Horváth András által megfogalmazott vádakra.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink