121 találat a(z) Erzsébet-utalvány cimkére

Erzsébet-utalvány 2017 Kérdés

Lehet-e akár 100 000 forint értékű Erzsébet-utalványt adni a dolgozónak havonta? Az adó ebben az esetben, mint egyes meghatározott juttatás, 43.66 százalék?

Válassza az előnyösebb juttatási formát! Példákkal Cikk

Szövetkezet a vele munkaviszonyban nem álló tagoknak adna juttatást. Mennyi lesz a juttatások közterhe, mikor lesz nagyobb a kapott nettó érték? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.

Szövetkezeti tag juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szövetkezetünk tagjainak (alapító tagok, nem állnak a szövetkezettel munkaviszonyban) adnánk SZÉP-kártya és Erzsébet-utalvány étkezési és ajándék zsebére való feltöltéssel juttatást. Meghatároztunk egy bruttó keretösszeget, melyet a tag oszthatna fel ezen juttatási formák között. Jól járunk el akkor, ha a SZÉP-kártyánál a minimálbér 50 százalékáig történő feltöltés 1,18x-os alapja után fizetjük meg a 15 százalékos szja-t és a 14 százalék ehót, a felettes részt pedig egyes meghatározott juttatásként kezeljük, és ez után a 15 százalék szja-t és a 22 százalék ehót fizetjük meg? Az Erzsébet-utalvány mindkét "zsebét" is egyes meghatározott juttatásként kezelve, a 15 százalék szja és a 22 százalék ehót fizetnénk.. Kérdésemet azzal indokolom, hogy a szövetkezeti tagok esetében eltérőbb a szabályozás, mint a munkavállalóknál, ezért szeretnénk megfelelően eljárni. Előre is köszönöm válaszát!

Cafetéria 2017 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2017-es cafetériával kapcsolatban szeretnék kérdezni, mert több helyen utánanéztem és másképp irták. 1. A 450 000 forint keretben (például egy kft.-nél) a pénzösszegként adható évi 100 000 forint is benne van? tehát összesen 450 000 forint a keret a 100 000 forinttal? 2. A fenti béren kivüli juttatásnak minősül és 34,22 százalék járulék fizetendő utána (14 százalék eho és 15 százalék szja)? 3. Ha a kft. a dolgozóinak csak a 100 000 forintot szeretné adni havi bontásban és mellé még Erzsébet-utalványt, akkor itt is figyelembe kell venni az évi 450 000 forint értékű keretet vagy az Erzsébet-utalvány korlátlanúl adható és 43,66 százalék járulék (15% szja és 22% eho) fizetendő utána? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. üdvözlettel Mária

Jutalom Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni abban, hogy cégünk költségcsökkentés, hatékonyságnövelés, minőségbeli javulás elérése érdekében fejlesztési javaslati rendszerben Erzsébet ajándék utalványt ad. Adható ez meghatározott juttatásként?

Felháborodtak a korkedvezményes nyugdíjasok Cikk

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) felháborítónak tartja, hogy a nyugdíjasoknak járó 10 ezer forint összegű Erzsébet utalványt a kormányzat megküldte a külföldön élő, nyugdíjasoknak is, mely több tíz millió forint kiadást jelentett az adófizetők pénzéből.

Egyes meghatározott juttatás társas vállalkozónak Kérdés

Társas vállalkozás személyesen közreműködő, ezért díjazásban részesülő tagja kaphat-e egyes meghatározott juttatásként adózó Erzsébet-utalványt? A cég munkavállalói is részesülnek cafeteria juttatásban, önállóan összeállítva a saját csomagjukat a választható elemekből. Ennek keretében a kft.-tagok is részesültek a korábbi években is béren kívüli juttatásban (ők konkrétan Erzsébet-utalvány juttatásban, de havi 8000 forintot meghaladó összegben). Ha 2017-től Erzsébet-utalvány nem adható egyes meghatározott juttatásként részükre, akkor milyen juttatásban részesíthetőek a béren kívüli juttatásokon kívül a személyes közreműködésért fizetendő jövedelemnél (azon felül nyújtott) kedvezőbb adózással? Válaszukat előre is köszönöm!

Friss nyugdíjasoknak jár-e emelés és Erzsébet-utalvány? Itt a válasz Cikk

Olvasónk 2016. december 1-jétől nyugdíjas, arra a hónapra már kapott is nyugdíjat, de nem érkezett meg a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, és januárban is a régi összeget utalták. Azt kérdezte, kinek jár az utalvány és a januári emelés. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Ajándék külföldi nyugdíjasoknak: eltékozolt pénzek Cikk

Több mint 32 ezer külföldön élő magyar nyugdíjast ajándékozott meg a kormány olyan papírdarabokkal, amiket semmire sem tudnak felhasználni, cserébe a kézbesítés több mint 50 millió forintjába került az adófizetőknek – írja az RTL II híradójára hivatkozva a hvg.hu.

Rehabilitációs ellátás melleti foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy cég, akinek munkavállalója 2004-01-24-től áll alkalmazásban, 2016 évben januártól áprilisig heti 20 órában 191 000 Ft/hó volt a munkabére. 2016-05-01-től ez a munkavállaló heti 40 órában van foglalkoztatva 166 500Ft/hó, ennek a dolgozónak rehabilitációs ellátás van meg állapítva 2017. okt. 31-ig. A munkáltatója 2016. december hónapra Erzsébet-utalványt adott 96 000 Ft értékben (12X8000 Ft). A kérdésem az, hogy a kapott utalvány értéke befolyásolja-e a december hónapban adható 166 500 Ft összeget? Megkaphatja-e a 166 500 Ft-ot és a 96 000 Ft utalvány összegét is? Békéscsaba,2017-01-04 Üdvözlettel: Könyvelde Bt.Nagyné Farkas Ida

Nem kapta meg az Erzsébet-utalványt? Ezt tegye Cikk

A Magyar Posta hírével kapcsolatban, miszerint a nyugdíjasokat megillető Erzsébet-utalványok több mint 90 százalékát kézbesítették, illetve megkísérelték kézbesíteni, több olvasónk is jelezte, hogy ő utalványt és értesítést sem kapott.

Ez a helyzet a nyugdíjasok Erzsébet-utalványával Cikk

„A vállalt határidő előtt” teljesítette a Magyar Posta a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítését.

Így változik a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások adózása Cikk

Több ponton módosulnak januártól a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások adókötelezettségére vonatkozó szabályok. A NAV összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Nyugdíjasok Erzsébet-utalványa: itt van a NAV állásfoglalása a közterhekről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal állásfoglalást adott ki a nyugdíjasok részére juttatott Erzsébet-utalvány utáni közterhekről.

Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak: jól meg kell nézni a küldeményt! Cikk

Automata berendezéseken, fokozott biztonsági ellenőrzés mellett készítik és csomagolják az Erzsébet-utalványokat - írta a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében, hozzátéve: mindez garanciát jelent arra, hogy sértetlen borítékokba, megfelelő értékű utalványok kerüljenek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzleti ajándék – ékszer

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Melyik átalányadó-kategóriába tartozik a tevékenységem?

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Átalányadózás, teszorszám

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs