121 találat a(z) Erzsébet-utalvány cimkére

Erzsébet-utalvány 2017 Kérdés

Lehet-e akár 100 000 forint értékű Erzsébet-utalványt adni a dolgozónak havonta? Az adó ebben az esetben, mint egyes meghatározott juttatás, 43.66 százalék?

Válassza az előnyösebb juttatási formát! Példákkal Cikk

Szövetkezet a vele munkaviszonyban nem álló tagoknak adna juttatást. Mennyi lesz a juttatások közterhe, mikor lesz nagyobb a kapott nettó érték? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.

Szövetkezeti tag juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szövetkezetünk tagjainak (alapító tagok, nem állnak a szövetkezettel munkaviszonyban) adnánk SZÉP-kártya és Erzsébet-utalvány étkezési és ajándék zsebére való feltöltéssel juttatást. Meghatároztunk egy bruttó keretösszeget, melyet a tag oszthatna fel ezen juttatási formák között. Jól járunk el akkor, ha a SZÉP-kártyánál a minimálbér 50 százalékáig történő feltöltés 1,18x-os alapja után fizetjük meg a 15 százalékos szja-t és a 14 százalék ehót, a felettes részt pedig egyes meghatározott juttatásként kezeljük, és ez után a 15 százalék szja-t és a 22 százalék ehót fizetjük meg? Az Erzsébet-utalvány mindkét "zsebét" is egyes meghatározott juttatásként kezelve, a 15 százalék szja és a 22 százalék ehót fizetnénk.. Kérdésemet azzal indokolom, hogy a szövetkezeti tagok esetében eltérőbb a szabályozás, mint a munkavállalóknál, ezért szeretnénk megfelelően eljárni. Előre is köszönöm válaszát!

Cafetéria 2017 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2017-es cafetériával kapcsolatban szeretnék kérdezni, mert több helyen utánanéztem és másképp irták. 1. A 450 000 forint keretben (például egy kft.-nél) a pénzösszegként adható évi 100 000 forint is benne van? tehát összesen 450 000 forint a keret a 100 000 forinttal? 2. A fenti béren kivüli juttatásnak minősül és 34,22 százalék járulék fizetendő utána (14 százalék eho és 15 százalék szja)? 3. Ha a kft. a dolgozóinak csak a 100 000 forintot szeretné adni havi bontásban és mellé még Erzsébet-utalványt, akkor itt is figyelembe kell venni az évi 450 000 forint értékű keretet vagy az Erzsébet-utalvány korlátlanúl adható és 43,66 százalék járulék (15% szja és 22% eho) fizetendő utána? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. üdvözlettel Mária

Jutalom Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni abban, hogy cégünk költségcsökkentés, hatékonyságnövelés, minőségbeli javulás elérése érdekében fejlesztési javaslati rendszerben Erzsébet ajándék utalványt ad. Adható ez meghatározott juttatásként?

Felháborodtak a korkedvezményes nyugdíjasok Cikk

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) felháborítónak tartja, hogy a nyugdíjasoknak járó 10 ezer forint összegű Erzsébet utalványt a kormányzat megküldte a külföldön élő, nyugdíjasoknak is, mely több tíz millió forint kiadást jelentett az adófizetők pénzéből.

Egyes meghatározott juttatás társas vállalkozónak Kérdés

Társas vállalkozás személyesen közreműködő, ezért díjazásban részesülő tagja kaphat-e egyes meghatározott juttatásként adózó Erzsébet-utalványt? A cég munkavállalói is részesülnek cafeteria juttatásban, önállóan összeállítva a saját csomagjukat a választható elemekből. Ennek keretében a kft.-tagok is részesültek a korábbi években is béren kívüli juttatásban (ők konkrétan Erzsébet-utalvány juttatásban, de havi 8000 forintot meghaladó összegben). Ha 2017-től Erzsébet-utalvány nem adható egyes meghatározott juttatásként részükre, akkor milyen juttatásban részesíthetőek a béren kívüli juttatásokon kívül a személyes közreműködésért fizetendő jövedelemnél (azon felül nyújtott) kedvezőbb adózással? Válaszukat előre is köszönöm!

Friss nyugdíjasoknak jár-e emelés és Erzsébet-utalvány? Itt a válasz Cikk

Olvasónk 2016. december 1-jétől nyugdíjas, arra a hónapra már kapott is nyugdíjat, de nem érkezett meg a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, és januárban is a régi összeget utalták. Azt kérdezte, kinek jár az utalvány és a januári emelés. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Ajándék külföldi nyugdíjasoknak: eltékozolt pénzek Cikk

Több mint 32 ezer külföldön élő magyar nyugdíjast ajándékozott meg a kormány olyan papírdarabokkal, amiket semmire sem tudnak felhasználni, cserébe a kézbesítés több mint 50 millió forintjába került az adófizetőknek – írja az RTL II híradójára hivatkozva a hvg.hu.

Rehabilitációs ellátás melleti foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy cég, akinek munkavállalója 2004-01-24-től áll alkalmazásban, 2016 évben januártól áprilisig heti 20 órában 191 000 Ft/hó volt a munkabére. 2016-05-01-től ez a munkavállaló heti 40 órában van foglalkoztatva 166 500Ft/hó, ennek a dolgozónak rehabilitációs ellátás van meg állapítva 2017. okt. 31-ig. A munkáltatója 2016. december hónapra Erzsébet-utalványt adott 96 000 Ft értékben (12X8000 Ft). A kérdésem az, hogy a kapott utalvány értéke befolyásolja-e a december hónapban adható 166 500 Ft összeget? Megkaphatja-e a 166 500 Ft-ot és a 96 000 Ft utalvány összegét is? Békéscsaba,2017-01-04 Üdvözlettel: Könyvelde Bt.Nagyné Farkas Ida

Nem kapta meg az Erzsébet-utalványt? Ezt tegye Cikk

A Magyar Posta hírével kapcsolatban, miszerint a nyugdíjasokat megillető Erzsébet-utalványok több mint 90 százalékát kézbesítették, illetve megkísérelték kézbesíteni, több olvasónk is jelezte, hogy ő utalványt és értesítést sem kapott.

Ez a helyzet a nyugdíjasok Erzsébet-utalványával Cikk

„A vállalt határidő előtt” teljesítette a Magyar Posta a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítését.

Így változik a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások adózása Cikk

Több ponton módosulnak januártól a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások adókötelezettségére vonatkozó szabályok. A NAV összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Nyugdíjasok Erzsébet-utalványa: itt van a NAV állásfoglalása a közterhekről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal állásfoglalást adott ki a nyugdíjasok részére juttatott Erzsébet-utalvány utáni közterhekről.

Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak: jól meg kell nézni a küldeményt! Cikk

Automata berendezéseken, fokozott biztonsági ellenőrzés mellett készítik és csomagolják az Erzsébet-utalványokat - írta a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében, hozzátéve: mindez garanciát jelent arra, hogy sértetlen borítékokba, megfelelő értékű utalványok kerüljenek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Törzstőkeemelés

dr. Koltay Zsolt Miklós

ügyvéd

budlegal Ügyvédi Társulás

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1