9 találat a(z) Duna House cimkére

Drágultak a budapesti panellakások Cikk

A budapesti panellakások négyzetméter ára átlagosan 560 ezer forint – közölte a Duna House szerdán az MTI-vel.

Kedvezőbb helyzetben vannak a lakások, albérletek bérlői Cikk

A fővárosi piacon 20-30 százalékkal több ingatlant kínálnak hosszú távú albérletre, mint egy évvel ezelőtt, ráadásul 15-30 százalékkal kedvezőbb áron – közölte a Duna House csütörtökön. Az ingatlanközvetítő vállalat tapasztalatai alapján vidéken is hasonló a helyzet.

Budapest Béccsel vetekszik a lakásbérleti díjak összehasonlításában Cikk

Bár Budapesten egész Európában az egyik legnagyobb mértékben nőttek az ingatlanok bérleti díjai tavaly, a magyar fővárosban, nemzetközi összehasonlításban, még mindig viszonylag alacsonyak a díjak; a jó állapotú, jól felszerelt lakásokat tekintve Budapest közvetlenül Bécs mögött szerepel az európai nagyvárosokat nézve – közölte az Eurostat elemzése alapján a Duna House az MTI-vel.

Nyári mélypontjára esett az ingatlanpiac Cikk

Az erősebb őszi hónapok után nyári mélypontjára esett az ingatlanpiac, az idén novemberben országosan 10 945 ingatlan adásvétele bonyolódott le, szemben az egy évvel korábbi több mint 12 ezerrel – közölte a Duna House.

Bírság a Duna House Hitelcentrumnak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 17 millió forintra bírságolta a Duna House Holding Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Hitelcentrum Szolgáltató Kft.-t a többes ügynöki tevékenységgel összefüggő jogszabályok és a fogyasztóvédelmi rendelkezések megsértése miatt – közölte a Duna House a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Ennyi ingatlan-adásvétel történt az első nyolc hónapban Cikk

Az első nyolc hónapban az ingatlan-adásvételek száma meghaladta a 105 ezret, ami némi emelkedést mutat az előző év azonos időszakához képest, amikor összesen 101 404 ingatlan-adásvétel történt – közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján hétfőn az MTI-vel.

Ingatlanközvetítőket büntetett a versenyhivatal Cikk

Két ingatlanközvetítő társaságot bírságolt összesen több mint 75 millió forintra a versenyhivatal.

Segítünk beárazni lakását, trendek az ingatlanpiacon Cikk

A júliusi visszaesést követően némi erősödés történt a forgalomban augusztus hónapban. A Duna House becslése szerint összesen 10 210 adás-vétel zajlott az országban, ami az előző év azonos időszakával összehasonlítva már nem 20 százalék körüli elmaradás, mint júliusban volt, hanem csupán 8 százalék. Idén összesen 89 és félezer tranzakció történt Magyarországon.

Szinte mindenütt drágulnak a lakások Cikk

Közel 12 ezer ingatlan cserélt gazdát a múlt hónapban országszerte, amely csupán 2 százalékkal marad el az egy évvel ezelőtti június hónaptól. Az idei első félévben a becslés alapján 69,5 ezer adás-vétel zajlott országszerte – áll a Duna House Holding Kft. bővített, féléves ingatlanpiaci elemzésében, amely kerületi, megyei árak mellett friss árindexeket is tartalmaz.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi ügyvezető magyar cégben

Széles Imre

tb-szakértő

Ingatlaneladás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Személygépkocsi – áfa

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs