25 találat a(z) Duna House cimkére

Az uniós fővárosok között Budapesten emelkedett leginkább a központi elhelyezkedésű, jó állapotú lakások bérleti díja Cikk

Tavaly 17 százalékkal emelkedett a budapesti központi elhelyezkedésű lakások bérleti díja 2022-höz képest, ezzel a magyar főváros az európai uniós fővárosok között a középmezőnyben van közvetlenül Madrid és Zágráb után – ismertette az MTI-vel a Duna House az európai városok relatív megélhetési költségeinek összehasonlítását célzó Eurostat tanulmány részleteit hétfőn.

Külföldiek ingatlanvásárlása: itt vannak a tavalyi adatok Cikk

Erősödött a külföldi állampolgárok jelenléte a magyar ingatlanpiacon a 2023-as év során, 2024-ben pedig várhatóan további élénkülés várható mind a hazai, mind más nemzetek befektetői felől. A külföldiek a tavalyi enyhe piacon 2981 esetben nyújtottak be ingatlanvásárlási kérelmet, ami 18 százalékos növekedést jelez 2022-höz képest és a teljes évre becsült hazai ingatlantranzakciók 3 százalékát fedi le a Duna House elemzése szerint.

A legnagyobb mértékben Veszprém vármegyében nőttek a négyzetméterárak tavaly Cikk

Tavaly a legnagyobb mértékben, 27 százalékkal Veszprém vármegyében nőttek a négyzetméterárak – közölte a saját adatai alapján a Duna House hétfőn az MTI-vel.

A Duna House idén 110-130 ezer adásvételt vár az ingatlanpiacon Cikk

A Duna House idén 110-130 ezer adásvételt vár az ingatlanpiacon, ahol tavaly éves szinten a tranzakciók száma a 90-110 ezres sávot érte el – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Átlagosan 5-10 százalékkel emelkedhetnek az ingatlanárak jövőre Cikk

Jövőre 5-10 százalékkal nőhetnek az árak az ingatlanpiacon, miután várhatóan 20-30 százalékkal bővül az adásvételek száma a nagyobb befektetői aktivitás, az első lakásvásárlókat célzó támogatások és a kamatok csökkenésének hatására a Duna House MTI-nek küldött szerdai előrejelzése szerint.

Duna House: a nagyobb ingatlan lett a vevők legfontosabb célja Cikk

Az adásvételi adatok alapján ma leginkább az készteti ingatlanvásárlásra a vevőket, hogy nagyobb házba vagy lakásba költözhessenek – közölte az MTI-vel pénteken a Duna House.

Mélyrepülésben ingatlanpiac, de van remény Cikk

Júliusban országosan 6107 lakóingatlan-adásvétel történt, amely éves összevetésben 32 százalékos, az előző hónaphoz képest pedig 15 százalékos visszaesést mutat – közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám becslését a Duna House szerdán az MTI-vel.

Elkezdődött az árak korrekciója a panellakásoknál Cikk

Idén az első fél évében a paneleknél elkezdődött az árak korrekciója, Budapesten 12 lakótelepből 8 esetében 3-22 százalékkal csökkentek az átlagos négyzetméterárak, azt követően, hogy tavaly a házgyári lakások iránti magas kereslet a fővárosi lakótelepeken átlagosan 32 százalékos áremelkedést eredményezett – közölte saját adatai alapján a Duna House (DH) szerdán az MTI-vel.

Visszaesett az ingatlanpiac áprilisban Cikk

Átmeneti visszaesést okozott a húsvéti és tavaszi szünet időszaka a hazai ingatlanpiacon, áprilisban országosan 6787 lakóingatlan cserélt tulajdonost, ami ezerrel kevesebb az előző hónaphoz képest – közölte az MTI-vel szerdán a Duna House-cégcsoport.

Duna House: január és március között az első lakást vásárlók az adásvételek 23-25 százalékát tették ki Cikk

Az első lakást vásárlók januárban Budapesten voltak a legaktívabbak, az év első hónapjában zárult eladások 23 százalékában szerepeltek, míg a vidéki területeken a március volt a legerősebb, akkor a vásárlók negyede tartozott ehhez a csoporthoz – közölte a Duna House saját adatai alapján pénteken az MTI-vel.

Duna House: az ingatlanpiacon a kereslet lassú élénkülésére számít idén a szakemberek 72 százaléka Cikk

A megkérdezett szakemberek 72 százaléka pozitív képet festett az ingatlanpiacon a kereslet alakulásáról, a 2022 végére elérkezett mélypont után lassú élénkülésre számítanak 2023 folyamán – közölte friss felmérése alapján a Duna House pénteken az MTI-vel.

Brutálisan drága a panel, de még mindig pörög a piac Cikk

Töretlen a panelek népszerűsége, a lassuló ingatlanpiacon is gyorsan és jó áron találnak új tulajdonosra a lakótelepi otthonok a Duna House értékesítési adatai szerint.

Ingatlan-adásvétel 2022: nem ritka a négyzetméterenként egymillió forintnál magasabb ár Cikk

Az ingatlan-adásvételek majdnem 8 százalékánál a négyzetméterár ebben az évben meghaladta az 1 millió forintot, de a fővárosban ez az arány már 24 százalék volt. Az ingatlanok közel 4 százalékáért fizettek az új tulajdonosok több mint 100 millió forintot, míg 26 százalékukat 20 millió forint alatt tudták megszerezni a vevők – derül ki a Duna House ingatlanközvetítő szerdán közzétett éves összefoglalójából.

Ingatlanpiac: csökkenő forgalom, növekvő befektetői aktivitás Cikk

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon a nyáron, a befektetési céllal lakást vásárlók ugyanakkor aktívak – közölte a Duna House pénteken az MTI-vel.

Az EU-n belül Magyarországon nőttek leginkább a lakásárak Cikk

Magyarországon a lakásárak 208 százalékkal nőttek 2015-höz viszonyítva, ami a legmagasabb érték az Európai Unióban az adatot közlő országok között – hívta fel a figyelmet a Duna House az Eurostat adataira hivatkozva az MTI-nek eljuttatott elemzésében szerdán. A jelentős drágulás ellenére a magyarországi ingatlanok árszintje az európai országok között így is a középmezőny végén helyezkedik el.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bankkártyás vásárlás számla nélkül

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

A számlatulaj másik bankszámlájára utaltam

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Adószámos magánszemély tevékenységi körök

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink