64 találat a(z) Csehország cimkére

Vámeljárás EU-n belül – áfa Kérdés

Áfacsalás: általános fordított adózás lehet az ellenszer? Cikk

Elsőként Csehország számára kívánja lehetővé tenni az általános fordított adózás alkalmazását az Európai Bizottság 2019. június 21-én közzétett ajánlása szerint. Kérdés, hogy ennek milyen hatása lehet Magyarországra.

Újra támad a régióban a bankadó Cikk

A cseh bankoknak osztalékuk egy részét kellene befizetniük a költségvetésbe. Legalábbis erről az elképzeléséről beszélt Andrej Babis miniszterelnök. A bankrészvények árfolyama esésnek indult – írja a napi.hu.

Cseh-magyar kettős adóztatást kizáró egyezmény Kérdés

Hihetetlen: nem büntetik a részeg alkalmazottakat Cikk

Csehországban olyan nagy a munkaerőhiány, hogy a cégek nem merik elbocsátani a munka közben alkoholizáló vagy drogozó alkalmazottakat, mert attól tartanak, hogy nem találnak embert a pótlásukra – írja a napi.hu.

Nyílt vita folyik a cseh politikusok között a Huawei-technológiák kockázatáról Cikk

Milos Zeman cseh államfő szerint Kína válaszintézkedéseket készít elő Csehország ellen, miután a cseh titkosszolgálatok a közelmúltban biztonsági kockázatnak minősítették a kínai Huawei cég technológiáit, és ilyen értelemben nyilvános figyelmeztetést adtak ki azok használatával kapcsolatban.

Ennyi lesz a minimálbér Csehországban 2019-ben Cikk

Januártól 1150 koronával 13 350 koronára (168 210 forint) emelkedik a minimálbér Csehországban – döntött a cseh kormány.

Csehországban is van halálos áldozata a nyugat-nílusi láznak Cikk

Egy idős asszony halt meg nyugat-nílusi lázban Csehországban, ő az első halálos áldozata a szúnyogok által terjesztett betegségnek az országban – jelentette csütörtök este a Nova cseh kereskedelmi televízió.

Utazási kedvezmény nyugdíjasoknak és diákoknak Csehországban Cikk

Hetvenöt százalékos kedvezménnyel utazhatnak vonaton és autóbuszon szeptember elsejétől a 65 éves felüli cseh állampolgárok és a 26 éven aluli diákok.

Ennyit keresnek a csehek Cikk

Az idei első negyedévben 30 265 koronára (mintegy 375 ezer forint) nőtt a havi átlagbér Csehországban, éves szinten ez 8,6 százalékos emelkedés – közölte ma a cseh statisztikai hivatal (CSÚ). Az inflációt is figyelembe véve a reálbérek 6,6 százalékkal nőttek egy év alatt.

Kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen Cikk

Az Európai Bizottság keresetének beérkezésével hivatalosan is az Európai Bíróság elé került az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás – közölte csütörtökön a luxembourgi székhelyű bírói testület. A cseh és a magyar kormány részéről rögvest kifogásolták az eljárást, rámutatva arra, hogy több más tagállam sem teljesítette kvótáit, ellenük mégsem indult eljárás.

Külföldi raktárból belföldi értékesítés Kérdés

Emelkedik a minimálbér Csehországban Cikk

Csehországban 12 200 koronára (141 520 forint) emelik januártól a mostani 11 000 koronás (127 600 forint) minimálbért, döntött a cseh kormány hétfőn Prágában.

Egymásnak feszülnek a cseh kis- és nagyvállalkozók Cikk

Míg a cseh nagyvállalatok háromnegyede fontosnak tartja az euró gyors bevezetését, addig a közepes és kisvállalkozók majdnem kétharmada elutasítja a közös pénzt – derült ki abból a felmérésből, amelyet a CSOB bank készített a Mladá Fronta Dnes című napilap számára.

Afrikai sertéspestis vírust mutattak ki Csehországban Cikk

Csehország Központi Állategészségügyi Hatósága 2017. június 27-én jelentette az Európai Bizottság és a tagállamok felé, hogy afrikai sertéspestis vírus jelenlétét állapították meg vaddisznókban. Ez az első ilyen eset, hogy Csehországban kimutatták a vírust.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kockázati balesetbiztosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Az Adózona online előfizetés több felhasználó esetén

Adózóna.hu szerkesztőség

kérdések és válaszok

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X