72 találat a(z) Az Adózóna válaszol cimkére

Az Adózóna válaszol: a megbízható adózói minősítés szabályai Cikk

Milyen adózói kört minősít negyedévente a NAV? Milyen kritériumok alapján minősíti az adóhatóság megbízható adózónak az adóalanyt? Milyen előnyökkel jár a megbízható adózói minősítés? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kivaalap egyéb módosító tényezői Cikk

Milyen egyéb módosító tényezőket érdemes figyelembe venni a kivaalapnál? Mit értünk kivaalapot növelő és csökkentő tételek, illetve a mentesített keretösszeg fogalma alatt, és mit jelent mindez a gyakorlatban? Mi a különbség a bírság, a késedelmi pótlék elszámolása során kivaalap, illetve tao-alap esetében? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: alapítvány megszűnésének esetei, szabályai Cikk

Melyek azok az okok, amelyek alapján egy alapítvány megszűnik, illetve megszüntethető? Milyen szabályok vonatkoznak az alapítvány végelszámolására? Milyen sajátosságai vannak a közhasznú szervezetnek minősülő nonprofit szervezetek végelszámolásának? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kivaalap mint járulékalap Cikk

Milyen bevétel, jövedelem, juttatás képezi a kivaalapot? Mit mond a Tbj., mit mond a kivatörvény? Az önálló és nem önálló tevékenység jövedelme mit jelent a gyakorlatban? Milyen összefüggés fedezhető fel a járulékfizetés és a kivaalap között? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: civil szervezet megszűnésének esetei Cikk

Milyen szabályokat érdemes szem előtt tartani a civil és nonprofit szervezetek, egyesületek megszűnésénél? Milyen fő előírásokra érdemes figyelni a civil szervezet végelszámolása vagy egyszerűsített törlési eljárása esetében? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kivaalanyiság megszűnésének esetei Cikk

Hogyan érhet véget a kivaalanyiság? Melyek azok az esetek, amelyeket a törvény erejénél fogva, és melyek azok, amelyeket saját döntés alapján definiálhatunk? Milyen esetekben bírságolhat az adóhatóság? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: adótervezés külföldről származó jövedelem esetén Cikk

Megteheti-e a magánszemély, hogy külföldről származó jövedelmét egy másik országban adózza le? Milyen fő elveket kell figyelembe vennie az adótervezés során? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a kivaalanyiság választásának feltételei Cikk

Ki és milyen feltételekkel választhatja a kivaalanyiságot? Milyen jogszabályi előírásokat, részletszabályokat érdemes figyelembe venni? Visszavonható-e a kivaalanyiság iránti kérelem? Szipszer Tamás adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: vállalkozások nyereségének adózása Cikk

Mit mond a Tao tv. az adóügyi illetőségről? Milyen esetekben beszélhetünk adómentesítésről vagy adóbeszámításról a kettős adóztatást elkerülő egyezmények, módszerek szempontjából? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: társasházak számviteli sajátosságai Cikk

Milyen beszámolókészítési és könyvvezetési sajátosságokat ír elő a társasházaknak a 479/2016. kormányrendelet? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: magánszemély külföldi jövedelmének adózása Cikk

Milyen fő feltételeket, szabályokat kell szem előtt tartania a magánszemélynek a külföldről szerzett jövedelem adózásánál (munkabér, önálló tevékenység jövedelme, osztalék, kamat stb.)? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: társasházak adózási sajátosságai Cikk

A társasház sajátos jogalanyiságát figyelembe véve érdemes áttekinteni, milyen jogszabályok érvényesek és milyen fő szabályokat érdemes szem előtt tartani a társasházközösség adófizetési kötelezettségének meghatározása során. Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: adóügyi illetőség az Szja tv. szempontjából Cikk

Milyen szerepet töltenek be és milyen fő rendezőelvek mentén a nemzetközi modellegyezmények a kettős adóztatás elkerülésében? Miért fontos a létérdek központja mint alapfogalom megismerése a magánszemély szempontjából? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: miként kerül megállapításra a nyugellátás? Cikk

Hogyan befolyásolja a szolgálati idő és a kereset a nyugellátás összegét? Mit tehet a minimálbéres egyéni vállalkozó vagy a kisadózó, hogy nyugdíja megfelelő mértékű legyen? Mitől függ az öregségi nyugdíj összege? Széles Imre társadalombiztosítási szakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a nemzetközi adózás alapelvei Cikk

A nemzetközi adózás alapelveiről, mechanizmusairól, a modellegyezmények kettős adóztatás elkerülésében betöltött szerepéről Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó és gépjárműkereskedelem

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás fizetés

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3