12 találat a(z) Ausztrália cimkére

Fizetnie kell a Facebooknak a hírek közléséért Ausztráliában Cikk

Megszavazta az ausztrál parlament csütörtökön azt az új médiatörvényt, amely előírja a közösségi médiának és az internetes keresőmotoroknak, hogy csak a hírportálokkal való megegyezés alapján közölhetik híreiket, vagyis egyes esetekben az előbbieknek fizetniük kell a hírtartalom megjelentetéséért – jelentette be Josh Frydenberg pénzügyminiszter.

Koronavírus: teljes válogatott karantén alatt Ausztráliában Cikk

Karantén alá helyezték Kína női labdarúgó-válogatottjának tagjait szerdán az ausztráliai Brisbane város egyik szállodájában az új típusú koronavírus okozta járvány miatt, olvasható az MTI oldalán.

Öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött adószámos magánszemély Kérdés

Öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött hölgy mint adószámos magánszemély Magyarországon él. Korábban viszont Ausztráliában élt és dolgozott. Beadta a nyugdíjkérelmét, de úgy tűnik, hogy nincs annyi szolgálati éve, ami feljogosítaná akár öregségi résznyugdíjra is. Ebben az esetben ő Magyarországon nyugdíjas, aki jogosult pl. az utazási kedvezményre, illetve kell-e fizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot? Ha nem, akkor mi az ő jogállása itthon?

Betiltják az eldobható műanyagokat a Nagy-korallzátony védelme érdekében Cikk

Száműznék az egyszer használatos műanyagtermékeket az északkelet-ausztráliai Queenslandből, hogy segítsék az állam partjaitól nem messze fekvő Nagy-korallzátony és a környező területek élővilágának regenerálódását és megóvását.

Tb – Ausztrália Kérdés

Dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő válaszolt a 2019_5_9_TB_hjg hivatkozási számú kérdésemre, amely az Ausztráliában és nem Ausztriában élő magyar állampolgár biztosítási jogviszonyára irányult. Az itthoni álláskeresési támogatása megszűnt, külföldön nem sikerült elhelyezkednie, de fizeti maga után a biztosítást. A kérdésem továbbra is az, hogy ezt a biztosítást elfogadja a magyar tb, és milyen bejelentési kötelezettsége van, hogy itthon is rendezett legyen! Válaszát előre is köszönöm!

Kötelezővé teszik a terhes nőknek szóló figyelmeztetéseket az alkoholos termékeken Ausztráliában Cikk

A várandósság idején való alkoholfogyasztás magzatra gyakorolt káros hatásaira figyelmeztető címkék kerülnek ezentúl az alkoholtartalmú termékekre Ausztráliában és Új-Zélandon.

Ausztrália megtiltotta a Huawei kínai cég 5G berendezéseinek az importját Cikk

Az ausztrál kormány nemzetbiztonsági okokra hivatkozva csütörtökön megtiltotta, hogy a Huawei kínai informatikai, mobil távközlési berendezésgyártó és szolgáltató cég beszállítóként részt vegyen az országos 5G mobilhálózat kiépítésében.

Új kiberbiztonsági törvénytervezet Ausztráliában Cikk

Új kiberbiztonsági törvénytervezetet terjesztett elő az ausztrál kormány, melyben arra kötelezné az internetszolgáltatókat és a közösségi médiumokat, hogy bírói végzés alapján segítsenek dekódolni az egyébként titkosított üzeneteket.

Szigorítaná a külföldiek munkavállalását Ausztrália Cikk

Ausztrália megszünteti az úgynevezett 457-es munkavállalási vízumot, és egy új rendszert vezet be helyette, amelyben elsősorban hazai állampolgárokat kell alkalmazni éppen az ő érdekükben az üres állásokban, és jobb angolnyelv-tudást, valamint szakmai képzettséget követelnek meg a külföldi munkavállalóktól – jelentette be kedden Malcolm Turnbull miniszterelnök.

Ausztráliában élő magyar állampolgár ingatlanértékesítése Kérdés

A Magyar Köztársaság és Ausztrália között a kettős adóztatás elkerüléséről szóló 1993. évi XXXVI. törvény alapján nem jelentkezik adófizetési kötelezettség Ausztráliában, ha életvitelszerűen több mint öt éve Ausztráliában él a tulajdonos?

Szén-dioxid adó Ausztráliában július 1-jétől a legnagyobb kibocsátókra. Cikk

Mintegy 350 vállalatnak kell minden tonna után 23 ausztrál dollár (18,60 euró) adót fizetnie. Ez több mint kétszerese az uniós értéknek, ahol jelenleg tonnánként 8,15 euró a szén-dioxid tonnájának ára a kvótakereskedelemben. Az adó 25,40 ausztrál dollárra (20,30 euró) emelkedik 2015-ig, amikor az ország a tervek szerint csatlakozik a nemzetközi kvótakereskedelemhez.

Melegek is kaphatnak adókedvezményt Ausztráliában Cikk

Az ausztrál törvényhozás közel száz diszkriminatív törvény eltörlésére készül, hogy végre ugyanazok a jogok illessék meg a meleg párokat pénzügyi és szociális téren, mint a heteroszexuális házaspárokat és élettársakat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Új munkaviszony – belépő iratai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaidőkeretes bér munkaszüneti napon

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Nyugdíjas munkavállaló tovább foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close