11 találat a(z) 12 milliós értékhatár cimkére

Kft. átalakulása katás bt.-vé Kérdés

Áfamentesség – jövedéki termék Kérdés

Betéti társaság katából tao-ba lép és az áfa Kérdés

Kata alanyi adómentesség túllépése bejelentésmulasztás Kérdés

Külföldön végzett munka Kérdés

Kata bevételi határ Kérdés

Kata és magánszemélyként bérbeadás Kérdés

Katások: ez a különbség a 12 milliós alanyi adómentesség, illetve a 12 milliós bevételi határ között Cikk

A legtöbb katát választó adózó nincs tisztában azzal, hogy mi a különbség a 12 millió forintos áfa alanyi mentesség és a 12 millió forintos kata bevételi határ között, pedig ha ezt az értékhatárt megközelíti és nem figyel, komoly problémája lehet. Cikkünk ennek elkerülésében igyekszik segítséget nyújtani.

Katás egyéni vállalkozó – áfaérték túllépése Kérdés

Katás vállalkozó december 1-jén túllépte a 12 milliós értékhatárt. A februári bevallásában lerótta a 40%-os különadót. Január 1-jétől bejelentkezett az áfa hatálya alá, amit a NAV elutasított. Először havi bevallást kértek, de nem adtak új áfás adószámot. Most felmerült, hogy már decembertől kellett volna átjelentkezni. Akkor most duplán büntetik a vállalkozót, a 40%-os különadóval és még a 27%-os áfával is?

Katás egyéni vállalkozó gép értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó 2019-ben alanyi áfamentes volt, 2020-től bejelentkezett az áfakörbe. A 2019-ben vásárolt tárgyi eszközét szeretné értékesíteni majd 2020-ban. Kell-e áfát felszámítania, illetve kell-e számlát adnia az értékesítésről, vagy magánszemélyként adásvételi szerződés alapján is értékesíthet. Beleszámít-e a bevétel a 12 milliós bevételi határba? Hogyan alakul az áfafizetési kötelezettsége, illetve az adókötelezettsége? Köszönettel: Nagyné

Katás vállalkozó – nagy összegű szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy alanyi adómentes katás egyéni vállalkozó most augusztusban szerződést köt egy 7 millió értékű munkára. A szolgáltatás több részből áll (nem egyszerre fog teljesülni), és várhatóan a munkák áthúzódnak a jövő év elejére. Emiatt most még úgy látszik, nem fog gondot okozni a 12 milliós értékhatár-átlépés, de mi történik, ha másképp alakul? Ha esetleg az összes munka idén teljesül és így a 12 milliós határt eléri a vállalkozás, akkor csak annak a részteljesítésnek a számlázásánál kell áfakörbe átlépni? A részteljesítésekről pontosan rendelkezni kell a szerződésben, amivel igazolni lehet, hogy miért olyan ütemben és összegben számláztunk? Felmerülhet, hogy egy ellenőrzésnél a hatóság úgy ítéli meg, hogy a teljes munkát egy összegben kellett volna számlázni és egyben áfázni is? Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close