320 találat a(z) üzemanyag cimkére

Drágított a Mol Cikk

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Drágul a benzin és a gázolaj Cikk

Bruttó 3 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Ismét drágul a benzin Cikk

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

Emelkedett az üzemanyagok ára Cikk

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Drágul az üzemanyag Cikk

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

Drágul a benzin Cikk

Emeli bruttó 2 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült az MTI piaci forrásokból.

Ez az alap az üzemanyagok jövedéki adójánál a következő negyedévben Cikk

Közzétette a NAV az ásványolajadó-mértékek megállapításához szükséges, Brent napi jegyzési adatok alapján meghatározott átlagárat.

Gépkocsi használatba adása Kérdés

Egy kft. a dolgozója részére ingyenesen rendelkezésre bocsájtja a saját tulajdonú személy gépkocsiját, illetve a haszongépjárművét. A munkavállaló Magyarországon bejelentett biztosítási jogviszonyban van, de EU-s tagállamban dolgoznak. A munkaterület a szállástól 50 kilométerre van. Magyarországra havonta egyszer hazautaznak. A munkavállaló a munkáltató saját gépkocsiját használva számolhat-e el költséget? (Kiküldetésben van.) Az üzemanyagot a dolgozó vásárolja meg, a munkáltató megtéríti annak költségét a NAV által előírt normát figyelembe véve. Amennyiben a dolgozó a saját gépkocsiját használja, mint kiküldetésben, a munkáltató ez esetben megtéríti a NAV által előírt norma szerinti üzemanyag árat? Helyesen hogyan lehet eljárni?

Ennyiért lehet elszámolni januárban egy liter benzint, gázolajat Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban januárban alkalmazható üzemanyagárakat.

Egyre többet költenek a boltokban összességében a magyarok Cikk

Októberben 6,3 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi üzletek forgalma az előző év azonos időszakáét a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – erősítette meg ma, második becslésében a december 5-én kiadott előzetes adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tehergépkocsi kilométerköltsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó tehergépkocsit vásárolt. Kérdésem, hogy az üzemanyagot (gázolaj) menetlevél és számla ellenében lehet elszámolni, vagy elég csak a számla, a menetlevél nem szükséges az elszámoláshoz?

Drágulhatnak az üzemanyagok az OPEC-döntés miatt Cikk

Drágulhatnak az üzemanyagok Magyarországon, miután a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) a héten úgy döntött, hogy meghosszabbítja kitermelési önkorlátozását, s ez magasan tartja a nemzetközi piacokon a nyersolajárakat – mondta a Magyar Nemzetnek Pletser Tamás, az Erste Bank olajipari elemzője.

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi esetre kérném a segítségét. Adott egy kft., amely üzleti kapcsolatban áll az egyik lakáskasszával. A kft. dolgozója végzi a pénzügyi tevékenységet. Ehhez a tevékenységhez a kft. a lakáskasszától személygépkocsit bérel, havi bérleti díj ellenében. A bérleti szerződés tartalmazza, hogy a gépjármű javítási költségeket a lakáskassza viseli, továbbá megfizeti a cégautóadót is. A kft. az üzemanyag vásárlásáról saját nevére kér számlát. Ahhoz, hogy az üzemanyagot el tudja számolni a kft., elegendő-e az üzemanyagszámla, illetve kell-e és milyen nyilvántartást kell vezetni a gépkocsi használójának? Terheli-e cégautóadó-fizetési kötelezettség a kft.-t abban az esetben, ha kizárja a magáncélú használatot, illetve ha nem? Válaszát előre is köszönöm!

Olcsóbb lett a benzin Cikk

Csökkent bruttó 2 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára pénteken, a gázolaj ára nem változott.

Így számolhatja el az üzemanyagot decemberben Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségelszámoláshoz alkalmazható decemberi üzemanyagárakat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Jövedéki adó

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Mikorra könyveljem?

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tárgyi eszköz számviteli elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close