33 találat a(z) üzemanyag-elszámolás cimkére

Egyéni vállalakozó – pénzügyi lízing Kérdés

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Üzemanyagtartály: elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik kft. a telephelyén elhelyezne egy 1000 literes üzemanyagtartályt, ebből tankolná tehergépkocsijait. Kérdésem az, hogy mivel nincs literszámláló, nem fogja tudni, hogy melyik teherautójába mennyit fog tankolni. így hogyan tudja elkészíteni az üzemanyag-elszámolást? Menetlevelet vezet, így a havi kilométert tudni fogja. Válaszukat előre is köszönöm. Önadózó Kft.

Lízingelt autók üzemanyag-elszámolásai Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Lombard lízingtől vásárolt egy cég zárt végű lízinggel tehergépkocsit, ilyenkor a lízingdíj áfarésze teljes mértékben visszaigényelhető? S a tankolási számláknál és és a karbantartásiköltség-számláknál, valamint parkolásnál és mosásnál az áfa itt is visszaigényelhető teljes mértékben? Vagy csak a magánhasználat levonása utáni részből?

Részben hibrid autó II. Kérdés

Hivatkozva a https://adozona.hu/kerdesek/2019_9_2_reszben_hibrid_auto_ejm kérdés-válaszra, azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben a számla szerinti ár alapján kívánjuk elszámolni a kiküldetési rendelvényen az üzemanyagot, hogyan kell az árat megállapítani? Melyik számlán szereplő árat kell figyelemve venni? Csatolni kell a számlát a kiküldetési rendelvényhez? A korábbi kérdésemre adott válasz gyakorlati megvalósítására lennék kíváncsi.

Céges autó magánhasználata: üzemanyag-elszámolás Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_7_30_Ceges_auto_uzemanyag_elszamolasa__jwt kérdésemre nem kaptam meg a választ: kimondottan üzemanyagra tekintettel vizsgálva a kérdést: céges autó magánhasználata alatt (például szabadság idején) elhasznált üzemanyag az Szja tv. 8.37. alá tartozik? Köszönettel: PM

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném segítségét igénybe venni: Van két autó a fuvarozói vállalkozásomban: egy 3,5 t alatti és egy 11.9 tonna össztömegű. Idáig az üzemanyag-elszámolás számla alapján történt, figyelembe véve a fogyasztási normát (hogy beleférek-e a normába vagy túlfogyasztás esetén a törvényben leírt módon térítem meg). Idén szeretnék áttérni a NAV norma szerinti elszámolásra (nem számla alapján). Lehetséges-e mindkét autó esetén? Vagy csak a 3,5 t alattinál lehetséges? Vagy a 11,9 tonnás esetén maradhat a számla alapján történő elszámolás és a 3,5 t alattinál lenne a norma szerinti elszámolás? Megtisztelő válaszát előre is megköszönöm!

Saját teherautóval fuvarozás kft.-nek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy egy kft. alkalmi munkavállalója, aki a saját teherautójával fuvarozza a terméket időnként, hogyan tudná a kft. felé elszámolni az üzemanyag-, autópálya-költséget elszámolni? Válaszukat köszönöm

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nél, ahol épületbontási munkálatokat, illetve földmunkákat végeznek, az árbevétel 800 millió Ft, az üzemanyag kb. 20 millió Ft. Az üzemanyagot üzemanyagtartályba teszik és onnan tankolják a nehézgépeket, mivel azok nem közlekednek. A kft. a 20 millió Ft-ot számla alapján számolja el és könyveli le. Mivel kell a cégnek a számlán kívül rendelkeznie, hogy ezt az összeget helyesen számolják el? Milyen nyilvántartást kell vezetni? Kell-e a nehézgépek fogyasztását dokumentálni? Milyen törvényben lehet a fogyasztási normákat megtalálni? Milyen bizonylattal kell alátámasztani ezt a költséget a számlán kívül és ezt melyik törvény írja elő? Számviteli tv.-ben ilyet nem találtam. Köszönöm a válaszát. Polyák Márta

Üzemanyag-elszámolás II. Kérdés

Tisztelt Kneitner Lea Adószakértő! 2017.04.11-én feltett kérdésemre a következő választ adta. Ha a személygépkocsi bármilyen mértékben szolgálja a gazdasági tevékenységet, akkor nem kell útnyilvántartást vezetni. Az utolsó bekezdésben pedig – alátámasztásként –, hogy az, ha a személygépkocsit a gazdasági tevékenységhez használja, bármilyen nyilvántartással történhet. A kérdésem egyszerű volt. Kft. személygépkocsit vásárolt, amit a gazdasági tevékenységéhez is használ és magáncélra is. A cégautóadót megfizeti. Üzemanyag- és javítási költség milyen mértékben számolható el, és az áfa milyen mértékben vonható le? Útnyilvántartást vagy kiküldetési rendelvényt kell-e vezetni? A jogszabályt elolvastam, de nem értelmezem. Ezért kérem az Ön válaszát, és nem a jogszabály felsorolását. Köszönöm.

Személygépkocsi üzemanyag, biztosítási költség elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyéni vállalkozó havi 500 kilométerig üzemanyagköltséget számolhat el számla nélkül. Megteheti ezt abban az esetben is, ha nincs a tulajdonában személygépkocsi? Másik kérdésem az, hogy egyéni vállalkozó elszámolhat-e el kockázati életbiztosítást, rokkantságra szóló kiegészítő biztosítást, nőknek szóló műtéti térítést nyújtó biztosítást, kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítást, csonttörés esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítást? Köszönöm a válaszát.

Üzemanyag-térítés Kérdés

Milyen adózási feltételek mellett lehetséges kifizetni munkavállalónak üzemanyagról szóló számlát, amelyet saját gépkocsija tankolásakor a munkáltató vállalkozás nevére állíttatott ki? Amennyiben megfizeti a munkáltató a gépjármű után a cégautóadót, elszámolhatóvá válik-e az üzemanyagról szóló számla?

Cégautó kft.-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kötelező tőkemelés (kft.-k esetében 3 millió forint) miatt az egyik kft. tagja a saját autóját szeretné bevinni tőkeemelésre apportba. A kérdése az lenne, hogy továbbra is el tud számolni üzemanyagnorma szerinti költségáltalányt, ahogyan azt eddig a kiküldetési rendelvény alapján tette, vagy ez már nem lehetséges, ha bevitte az autót apportba?Előre is köszönöm a választ: Kamarásné Judit

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy közúti árufuvarozással foglalkozó kft. egy kisteherautóval rendelkezik. Az ügyvezetőn kívül kettő alkalmazottat foglalkoztat. Vezetik a menetlevelet és a fuvarlevelet is, de a menetlevélen szereplő kilométer nem egyezik meg a kilométeróra állásával, mivel az ügyvezetőnek saját személyautója nincs, és a vidéken lakó szüleit is ezzel az autóval látogatja, valamint egyéb magáncélra is használja a kisteherautót. Hogyan lehet ezt az ellentmondást feloldani? Mit tehet ilyenkor egy könyvelő? Köszönöm a válaszát.

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Kedves Szakértő! Milyen formában lehet egy bt.-ben üzemanyagot elszámolni anélkül, hogy a cég cégautóadót fizetne a gépjármű után? A beltag a tulajdonában lévő gépjárművet az ország területén munkavállalás, munkafelvétel céljából gyakran használja gépjárművét, mint szükséges munkaeszközt. Ugyanezzel a gépkocsival a munkába járás költségei hogyan számolhatók el ( Debrecen - Bánk - Debrecen belváros útvonal)?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járás költségtérítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Céges kisteherautó magáncélú használata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3