53 találat a(z) ügyintézés cimkére

Egyre több cég szünetelteti a személyes ügyintézést Cikk

Sok cég szünetelteti ideiglenesen a személyes ügyintézést ügyfélszolgálati irodáiban a koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében.

Mobilapplikáción a kormányablakok, így intézheti gyorsabban ügyeit Cikk

A kormányablakok legújabb mobilapplikációs fejlesztését mutatta be mai sajtótájékoztatóján Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Változások a jogosítványszerzéssel, születéssel, névváltoztatással, elhalálozással kapcsolatos ügyintézésben Cikk

Szinte automatikussá válik a gyermekszületéssel, a házassági névváltoztatással, az elhalálozással, valamint a jogosítványszerzéssel kapcsolatos ügyintézés 2021 februárjától – mondta a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az M1-en csütörtökön.

Babakötvény, szig, jogosítvány: fontos változások jönnek Cikk

A családokat érintő hivatali eljárások (támogatás-, dokumentumigénylés) jelentős egyszerűsítésére készül a kormány, de fejleszteni akarja a személyi igazolványt is, valamint lehetővé tennék, hogy a vezetői engedély kiállítása nélkül is zavartalanul közlekedjünk belföldön – olvasható a portfolio.hu-n a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározat összefoglalója.

Ügyintézési egyszerűsítés: több törvény is módosulna Cikk

A hivatali ügyintézés egyszerűsítését ígéri a kormány T/5237. számon benyújtott törvényjavaslata, amely több jogszabályon is változtatna.

Ingyenes pénzügyi keresőprogram az MNB-től Cikk

Elindította ingyenesen letölthető, Pénzügyi Navigátor elnevezésű okostelefon-alkalmazását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a fogyasztók tudatos pénzügyi döntéseinek támogatása érdekében. A mobilbarát verzióban valamennyi jegybanki összehasonlító és kereső alkalmazás használható. Egyebek mellett ellenőrizhető a piaci szereplők engedélye, kereshetők bankjegykiadó automaták és fiókok, de a hitelfelvétel előtt állók is segítséget kaphatnak a legkedvezőbb konstrukció kiválasztásában.

Meghosszabbított nyitvatartás a NAV-nál május 22-éig Cikk

Rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és megyei központi ügyfélszolgálatai 2018. május 7. és 18. között, valamint május 22-én. A szokásos nyitvatartási időn túl az szja-bevallással, a bevallási tervezettel, a csekkigényléssel kapcsolatos, valamint az ügyfélkapus ügyeket lehet intézni.

Ezeket az ügyeket intézheti a NAV-nál telefonon Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője 7001/2018. számon felhívást adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal telefonos Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén keresztül intézhető ügyekről.

Ne halassza vámügyeit péntekre! Cikk

Január 26-án (pénteken)– a repülőterek és a határátkelők kivételével – csak ügyeletet tartanak a vámosok a nemzetközi vámnap miatt – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Már ezeket az ügyeket is elektronikusan intézheti Cikk

Január elsejétől a rendőrség biztosítja az elektronikus ügyintézés lehetőségét – hívja fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Részleges ügyintézési szünet a versenyhivatalnál Cikk

Nem lesz telefonos és személyes ügyfélszolgálat és ügyintézés december 27–29. között, közölte a GVH.

Központi ügyintézés helye az iparűzési adóban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. székhelyszolgáltatást vesz igénybe olyan településen, ahol nincs iparűzésiadó-fizetési kötelezettség. A cég bejegyeztetett egy címet, ami a központi ügyintézés helye, olyan településen, ahol van kivetve iparűzési adó. A cég személyszállítással foglalkozik. Az ügyvezető munkaviszonyban látja el az ügyvezetést, így a munkavégzés helyének a munkaszerződésében a központi ügyintézés helye van megjelölve (székhely nem lehet a munkavégzés helye a székhelyszolgáltató miatt). A székhelytől eltérő településen lévő központi ügyintézés helye a Htv. alkalmazásában akkor tekinthető telephelynek, ha a következő három feltétel együttesen teljesül. • az „állandó ingatlanjellegű üzleti létesítmény” megléte, • az ingatlanjellegű üzleti létesítmény az iparűzési tevékenység (vállalkozási tevékenység) színtere vagy kiinduló pontja, az ingatlant az adóalany valamilyen jogcímen használja (pl. tulajdonlás, bérbevétel, szívességi használat). • a vállalkozó és/vagy alkalmazottja az ingatlanjellegű üzleti létesítményben/létesítményen vagy a létesítményből kiindulóan végez vállalkozási tevékenységet. A cég a központi ügyintézés helyén egy irodával rendelkezik, ahol az ügyvezető intézi a szükséges adminisztrációs tevékenységeket. A buszok tárolása más településen történik. Be kell-e jelentkeznie iparűzési tevékenység alá a központi ügyintézés helyén?

Szünetel az ügyintézés a versenyhivatalban Cikk

A Gazdasági Versenyhivatalban 2017. február 2-án a telefonos és a személyes ügyfélszolgálat ügyeleti rendben működik, az ügyintézés szünetel.

Saját jogú nyugdíj mellett dolgozik. 2 vagy 0,5 százalék az emelés? Cikk

Saját jogú nyugdíj mellett keresőtevékenységet folytató olvasónk azt kérdezi, hol és milyen módon kérheti a 2 százalékos nyugdíjemelést. Olvasónk kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszol.

Már a KEKKH is segíti az egyéni vállalkozókat Cikk

Már az egyéni vállalkozói ügyekben, többek között a vállalkozói tevékenység megkezdésének vagy megszüntetésének személyesen történő bejelentésével összefüggésben is lehet olyan meghatalmazásokat készíteni, amelyek a Rendelkezési Nyilvántartásba kerülnek bejegyzésre – közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nem új lakóingatlan – beszerzések adólevonási joga

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfa-visszaigénylés elévülése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink