13 találat a(z) útlevél cimkére

EUB-ítélet: nem tagadható meg a személyigazolvány kiállítása csak azért, mert az érintett más tagállamban rendelkezik lakóhellyel Cikk

Uniós polgárság: ellentétes az uniós joggal, ha a tagállam valamely állampolgárától kizárólag azzal az indokkal tagadja meg – az útlevélen felül – az úti okmánynak minősülő személyazonosító igazolvány kiállítását, hogy az érintett személy egy másik tagállamban rendelkezik lakóhellyel E megtagadás korlátozza az Unión belüli szabad mozgáshoz való jogot, és eltérő bánásmódot teremt a külföldön, illetve az e tagállamban lakóhellyel rendelkező polgárok között, olvasható az Európai Bíróság honlapján a C-491/21. sz ügyben hozott ítéletben.

A karácsonyra Olaszországba érkező kínai turisták több mint felének pozitív lett a koronavírustesztje a milánói repülőtéren Cikk

A Kínából a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkező utasok több mint fele pozitívnak bizonyult a koronavírusteszten a Malpensa milánói repülőtéren – jelentette be Guido Bertolaso lombardiai tartományi jóléti felelős szerdán. Az egészségügyi tárca a Kínából érkezők kötelező tesztelését mérlegeli.

Nemzetközi lapszemle: fennakadásokra lehet számítani az Egyesült Királyság repülőterein megkezdett sztrájk miatt Cikk

Munkabeszüntetésbe kezdtek a brit határrendészet (Border Force) az útlevélellenőrzésekért felelős dolgozói az Egyesült Királyság repülőterein, miután a kormány nem teljesíti munkabér-követeléseiket – közölte honlapján a BBC.

Ismét kutyavásár a NAV-nál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol – tette közzé a NAV honlapján.

Az Európai Unióban vásárolt gépkocsi kivitele Magyarországról Ukrajnába Cikk

Az Európai Unió területén vásárolt gépkocsit a természetes személyek a magyar–ukrán határszakaszon – végleges rendeltetéssel – kereskedelmi forgalomban csak írásbeli elektronikus kiviteli árunyilatkozat, illetve az árunyilatkozat feldolgozása után kiállított kiviteli kísérőokmány benyújtásával vihetik ki Ukrajnába – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Kölyökkutyákat koboztak el a pénzügyőrök Cikk

Az elmúlt héten 22 kölyökkutyát koboztak el a pénzügyőrök Nyugat-Magyarországon. Az állatokat útlevél és azonosító nélkül, csoportosan szállították – tájékoztatta a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Kutyakölykök egy teherautóban Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai hathetes kutyakölyköket találtak egy teherautóban, olvasható a NAV honlapján.

Online intézhető a lakcímbejelentés és az elveszett okmányok pótlása is Cikk

Bővül a www.magyarorszag.hu oldalon elérhető elektronikus szolgáltatások köre: már a lakcímváltozás bejelentése, az elveszett eSzemélyi igazolvány, a jogosítvány és az útlevél pótlása is intézhető személyes megjelenés nélkül, ezáltal a kormányablak felkeresése teljes mértékben kiváltható – közölte ma a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

Ügyintézési egyszerűsítés: több törvény is módosulna Cikk

A hivatali ügyintézés egyszerűsítését ígéri a kormány T/5237. számon benyújtott törvényjavaslata, amely több jogszabályon is változtatna.

Útlevél-hosszabbítás munkavállalónak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéskörben szeretném a segítségét kérni. Egy kft. munkavállalói rendszeresen járnak külföldre céges kiküldetés miatt. A cég átvállalta az útlevél-hosszabbítás költségét. Ez jár a cégnek egyéb többletkötelezettséggel? Egyes meghatározott juttatásnak minősül? Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

Pénzhiány miatt szünetel az útlevél kiállítása Brazíliában Cikk

A brazil hatóságok szerdán határozatlan időre felfüggesztették az útlevelek kiállítását a határellenőrzések során keletkezett költségvetési hiány miatt – közölte szerdán a Brazil Szövetségi Rendőrség (DPF).

Illetékmentes lesz a cégbejegyzés Cikk

Több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött a parlament.

Az adócsalásért elítélt Berlusconi nem utazhat Cikk

Az olasz bíróság kedden elutasította az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconinak, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnökének kérelmét, hogy visszakaphassa útlevelét és elutazhasson az Európai Néppárt (EPP) kongresszusára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíjkifizetés

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Jár-e végkielégítés?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Orvosi igazolás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink