5 találat a(z) össztömeg cimkére

Szerelvényadó számítása Kérdés

3,5 tonna össztömeg alatti kistehergépjármű fuvarozás esetén az útdíj áfa-ja. Kérdés

A cég 4941'08 közúti árufuvarozó tevékenységet lát el belföldön és nemzetközi viszonylatban. 3,5 to össztömeg alatti úgynevezett kisteher Mercedesekkel. Az e-matricákat a Nemzeti Útdíjfizető Zrt.-től vásárolja. Az áfatörvény 124. § (2) f) pontja szerint nem vonható le az úthasználati szolgáltatás áfája. A 125. § (2) h) pontja szerint a 124. § (2) e) és f) pontjában említett esetekben igazoltan az általa üzembentartott, 3,5 tonnát meghaladó legnagyobb össztömegű járművek esetén vonható le az áfa. Korábbi azonos témájú kérdésemre kapott válasz szerint – ha jól értettem –, a 3,5 to össztömeg alatti úgynevezett kisteher Mercedesekkel végzett bel- és nemzetközi fuvarozás esetén az e-matrica áfája levonható. Kérem erősítsenek meg, hogy jól értettem az előző választ. Köszönettel: NLN Könyvelő Kft

Ekáer Kérdés

Tisztelt Szakértő! Speciális ipari szűrő és analitikai eszköz közösségi értékesítésére kerül sor. A rakomány súlya nem éri el a 2500 kilogrammot. Az eszköz értéke 50 ezer USA dollár. A szállítás VW Caddy járművel fog megtörténni. Az autó össztömege a rakománnyal sem éri el a 3,5 tonnát. Az eszköz nem minősül kockázatos terméknek. Úgy gondolom, nem kell ekáerszámot kérnünk a közösségi értékesítéshez, illetve az ahhoz kapcsolódó szállításhoz, mivel a jármű össztömege rakománnyal sem éri el a 3,5 tonnát. Mivel nagyon magas az adókockázat, ezért szeretném megerősítését kérni, vagy ha tévedek, legyen szíves korrigálni vélekedésemet. Kihagytam-e valamilyen szempontot a tényállás vizsgálata során? Válaszát előre is köszönöm!

Ekáer: hiányzik az összhang a szabályozásban Cikk

Nem sikerült tökéletesre az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer augusztustól hatályos módosítása: a vonatkozó rendelet nem követi a törvényben előírtakat.

Ekáer: figyeljen, lehet, hogy Önre is érvényesek az új szabályok! Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési tapasztalata, valamint a tisztességes piaci szereplők jelzése alapján finomított az Országgyűlés az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) szabályain. A cél az, hogy minden adóelkerülő és adócsaló fennakadjon az ekáer-rostán – hívja fel a figyelmet az NGM.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Elmaradt szállásfoglalások számlázása

Bunna Erika

adótanácsadó

Csoportos jóváíró számla könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink