5 találat a(z) össztömeg cimkére

Szerelvényadó számítása Kérdés

3,5 tonna össztömeg alatti kistehergépjármű fuvarozás esetén az útdíj áfa-ja. Kérdés

A cég 4941'08 közúti árufuvarozó tevékenységet lát el belföldön és nemzetközi viszonylatban. 3,5 to össztömeg alatti úgynevezett kisteher Mercedesekkel. Az e-matricákat a Nemzeti Útdíjfizető Zrt.-től vásárolja. Az áfatörvény 124. § (2) f) pontja szerint nem vonható le az úthasználati szolgáltatás áfája. A 125. § (2) h) pontja szerint a 124. § (2) e) és f) pontjában említett esetekben igazoltan az általa üzembentartott, 3,5 tonnát meghaladó legnagyobb össztömegű járművek esetén vonható le az áfa. Korábbi azonos témájú kérdésemre kapott válasz szerint – ha jól értettem –, a 3,5 to össztömeg alatti úgynevezett kisteher Mercedesekkel végzett bel- és nemzetközi fuvarozás esetén az e-matrica áfája levonható. Kérem erősítsenek meg, hogy jól értettem az előző választ. Köszönettel: NLN Könyvelő Kft

Ekáer Kérdés

Tisztelt Szakértő! Speciális ipari szűrő és analitikai eszköz közösségi értékesítésére kerül sor. A rakomány súlya nem éri el a 2500 kilogrammot. Az eszköz értéke 50 ezer USA dollár. A szállítás VW Caddy járművel fog megtörténni. Az autó össztömege a rakománnyal sem éri el a 3,5 tonnát. Az eszköz nem minősül kockázatos terméknek. Úgy gondolom, nem kell ekáerszámot kérnünk a közösségi értékesítéshez, illetve az ahhoz kapcsolódó szállításhoz, mivel a jármű össztömege rakománnyal sem éri el a 3,5 tonnát. Mivel nagyon magas az adókockázat, ezért szeretném megerősítését kérni, vagy ha tévedek, legyen szíves korrigálni vélekedésemet. Kihagytam-e valamilyen szempontot a tényállás vizsgálata során? Válaszát előre is köszönöm!

Ekáer: hiányzik az összhang a szabályozásban Cikk

Nem sikerült tökéletesre az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer augusztustól hatályos módosítása: a vonatkozó rendelet nem követi a törvényben előírtakat.

Ekáer: figyeljen, lehet, hogy Önre is érvényesek az új szabályok! Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési tapasztalata, valamint a tisztességes piaci szereplők jelzése alapján finomított az Országgyűlés az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) szabályain. A cél az, hogy minden adóelkerülő és adócsaló fennakadjon az ekáer-rostán – hívja fel a figyelmet az NGM.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Visszaigényelhető áfa engedményezése kapcsolt félre

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Induló vállalkozás kkv-besorolása

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Személyi kedvezmény

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs