221 találat a(z) öregségi nyugdíj cimkére

Nyugdíjszámítás: hány évet kell összegyűjteni? Kérdés

A nyugdíjbiztosítási igazgatóság szerint a nyugdíjjogosultság megállapításához figyelembe vehető szolgálati idő 38 év 253 nap, a nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjához figyelembe vehető idő 38 év 191 nap, a nyugellátás összegének kiszámításánál a mérték megállapításához 36 év 332 nap vehető figyelembe. 1972 augusztus 1-től rendelkezem munkakönyvvel 2008. október 31-ig közalkalmazotként dolgoztam, 2008. november 1-től a mai napig pedig is őstermelő vagyok. A 2009-ben és 2010-ben számított és elismert napok száma 365, beírt nap 44 illetve 35. Kérdésem mikor leszek jogosult a nők számára járó, 40 év jogosoltsági idő után igénybe vehető nyugdíjára.

Mennyi nyugdíjat kaphatunk? Cikk

Mit kell tudni a nyugdíjszámításról, s mi mindent kell figyelembe venni, mire kiderül, mennyi nyugdíjat kaphatunk? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Korengedményes nyugdíjazással megúszhatja a különadó befizetését - legális kiskapu Cikk

Van olyan eset, amikor a korengedményes nyugdíjazással el lehet kerülni azt, hogy befizesse a munkavállaló a végkielégítés különadóját. Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

A nők öregségi nyugdíja: plusz két év kedvezmény járhat Cikk

Az a nő, akinek legalább 40 év jogosultsági ideje van és a nyugdíj-megállapításának időpontjában befejezte a keresőképes tevékenységét, öregségi nyugdíjra jogosult a kormány pénteken benyújtott törvényjavaslata értelmében. De mi tartozik a jogosultsági időbe?

Előrehozott nyugdíj: jövőre kevesebb jár a férfiaknak Cikk

A férfiaknak jövőre, a nőknek két év múlva már nem lesz lehetőségük idő előtt nyugdíjba vonulni anélkül, hogy ne csökkenne a nyugdíjuk összege. Ezt követően, ha valaki előbb menne nyugdíjba, biztosan kevesebbet kap.

Az APEH válaszol: albérlet, munkábajárás, nyugdíjas munkavállaló Cikk

Ha albérletet ad ki nyugdíjas, hogyan kell utána adózni, s ha valaki munkanélküli, rá milyen szabályok vonatkoznak? Milyen feltételek esetén kell támogatni a munkábajárást? Öregségi nyugdíj mellett munkát vállalva, megbízási szerződés esetén milyen járulékokat kell fizetni? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Nyugdíjjárulék speciális esetekben és a munkanélküli nyugdíjazása Cikk

Mennyi nyugdíjjárulékot kell fizetni annak, aki 2007 december 31-e után ment nyugdíjba, de nem érte el az öregségi nyugdíjkorhatárt? Milyen lehetősége van egy munkanélkülinek a korengedményes nyugdíjazásra ? Olvasóink kérdéseire Molnár László nyugdíjszakértő válaszol.

Nyugdíjkérdések: a nyugdíj összege, a rokkantnyugdíj és a szolgálati idő Cikk

Mennyi a várható nyugdíjam 40 év szolgálati idő után? Mi számít bele a szolgálati időbe? Olvasóink kéréseire Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Rokkantnyugdíjasból öregségi nyugdíjas: mik a feltételek? Cikk

Milyen feltételekkel vonulhat öregségi nyugdíjba a rokkantnyugdíjas, illetve milyen feltételekkel maradhat továbra is rokkantnyugdíjas? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Minden a nyugdíjról: mit kell tudni 2009-ben? Cikk

Kinek jár 13. havi nyugdíj? Hogyan számoljon a rokkantsági nyugdíj mellett dolgozó? Milyen feltételei vannak az előrehozott nyugdíj választásának? Milyen nyugdíjminimumok érvényesek 2009-ben? Összefoglaló cikkünkből a nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseire választ kap.

13.havi, előrehozott öregségi nyugdíj és a szolgálati idő Cikk

Kik kaphatnak 13.havi nyugdíjat 2009-től? Mi számít bele a szolgálati időbe? Olvasóink kérdéseire Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bezárt szolárium

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyszerűsített végelszámolás befejezése

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Haszonélvezeti jog

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs