265 találat a(z) öröklés cimkére

Ingatlanértékesítésből származó jövedelem adózása Kérdés

Üzletrész csereszerződéssel kapcsolatos adózása Kérdés

Örökölt üzletrész értékesítése Kérdés

Ingatlanértékesítés Kérdés

Osztalékelőleg Kérdés

Öröklés (fel nem vett bér és osztalék öröklése) Kérdés

Termőföld értékesítése Kérdés

Bt.-örökösödés és végelszámolás Kérdés

Öröklés Kérdés

Megszavazták! Illetékmentes lesz a testvérek közötti öröklés, ajándékozás Cikk

Elfogadta az Országgyűlés mai ülésén – 166 igen, 5 nem és 23 tartózkodó szavazat mellett – a testvérek közötti ajándékozási és öröklési illetékmentességről szóló törvényjavaslatot. Az érintetteknek sem ajándékozásnál, sem öröklésnél, sem visszterhes átruházásnál nem kell illetéket fizetniük.

Hagyaték vagy kötelmi jog Kérdés

Illetékmentes lesz a testvérek közötti öröklés, ajándékozás Cikk

Már a nyáron életbe léphet az a törvénymódosítás, mely szerint nem kellene illetéket fizetni a testvérek közötti ajándékozás és öröklés után – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Illetékmentessé tennék a testvérek közötti ajándékozást és öröklést Cikk

A jövőben a testvérek is illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között, illetve örökölhetnének egymástól – erről kívánnak törvényjavaslatot beterjeszteni a parlamentnek Kósa Lajos és Novák Katalin, a Fidesz-alelnökei.

Szja-bevallás: ingatlanértékesítésből származó jövedelem Cikk

A 2019. évi adóbevallási tervezetet köteles kiegészíteni az, akinek a 2019. évben ingatlanértékesítésből származott jövedelme. A tervezet kiegészítése helyett választható a bevallás kitöltése is. Ebben az írásban ismertetjük a fontosabb tudnivalókat figyelemmel az szja-törvény 59–64/A §-aira.

Külföldi rokontól örökölt értékpapírok adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy meglehetősen bonyolult adózással kapcsolatos kérdésem, amire a NAV-nál sem találtak még választ. Édesapámnak a testvére (USA állampolgár) februárban elhunyt (USA-ban). Volt neki értékpapírszámlája és nyugdíj-előtakarékossági számlája, amelyekről még jóval halála előtt rendelkezett a pénzt kezelő intézetnél (Vanguard). Ennek értelmében a halála után nyitottak a nevemre egy számlát és átutalták a rám eső részt. Azaz van egy saját névre szóló számlám a Vanguardnál, rajta néhány ezer dollárnyi értékpapírral (befektetési alapok). Ez a pénz hamarosan átutalásra kerül a magyar, saját számlámra. Van-e ennek a pénznek adóvonzata, bejelentési kötelezettsége? Ha kell utána adózni, akkor vajon milyen jogcímen és milyen összeget? Ami bonyolítja a helyzetet: nevezhetnénk örökségnek, de mivel a Vanguardon belül az elhunyt kérésére a saját nevemre szóló számlára helyezték át az értékpapírokat, nem volt szükség hagyatéki eljárásra. A befektetési értékpapírok után pedig elvileg nem kell örökösödési adót fizetni. Lehet, hogy 15% szja-t kellene fizetni érte? Azonban az én egyik saját névre szóló számlámról egy másik az én saját nevemre szóló számlára történik az átutalás. Ez esetben miért kellene adót fizetnem utána? Az is lehet, hogy a Vanguard már levont valamilyen adót, amikor átutalták az én számlámra. Ezt nem tudom. Fontos lehet, hogy korábban ki kellett töltenem egy W-8BEN adózásról szóló dokumentumot. Várom megtisztelő válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Eb-jegyértékesítés – Németország áfa

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Közösségen belüli beszerzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink