111 találat a(z) önrevízió cimkére

Eszköz forrás önellenőrzés Kérdés

2018-as évben tévesen könyvelt céltartalék javitása Kérdés

Jogtalan áfa Kérdés

Tanuló utólagos bejelentése Kérdés

1953 bevallás – önrevízió Kérdés

Iparűzési adó módosítása Kérdés

Kedves Szakértő! Most vettük észre, hogy cégünknél 2018. évben nem vettük igénybe az útdíjkedvezményt az iparűzési adónál. Önrevízióval módosíthatjuk-e a bevallást és ezáltal csökkenthető-e az adó? Köszönjük a választ.

Fejlesztési tartalék + kiva Kérdés

Kedves Szakértő! 2017-ben fejlesztési tartalékot képeztünk a cégnél. 2018. 07. 01-jétől beléptünk a Kkiva adózás hatálya alá. Kérdésünk az, hogy jogosultak vagyunk-e 4 évig ezt felhasználni, vagy önrevízióval fizessük vissza a társaságiadó-kedvezményt ?

Kiva-kedvezmény utólag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kivás kft. megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmaz, de 2019-ben a kedvezményt nem vette figyelembe a kiva-előleg bevallásoknál, mert az alkalmazott nem mutatta be a komplex minősítéséről szóló igazolását. (Ami alapján egyébként jogosult lenne a kedvezményre.) 2020. januárban végül leadta az említett igazolást. A kérdésem az lenne, hogy a kft. igénybe veheti-e 2019-re a kedvezményt? Ha igen, akkor miképpen? A negyedéves kivás előlegbevallások önrevíziója szükséges ehhez, vagy megteheti, hogy a májusban határidős éves elszámoló bevallásában veszi figyelembe? Csatolni kell a bevalláshoz az igazolást, vagy elég ha csak megvan? Köszönöm!

Cafeteriajuttatas Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában szeretném kérni szíves állásfoglalását. Egyik cégünk a munkavállalói számára kávét, tejet, cukrot stb. biztosít a napi munkavégzés során. Miután a szolgáltató számlája rendszeresen későn érkezik – például az augusztusi teljesítést tartalmazó számla októberben érkezik –, helyesen járunk-e el, ha nem készítünk önrevíziót a járulék bevallásakor, azonban az éves könyvelés során a 12 havi költséget, bevallást szerepeltetjük a beszámolóban. Jellemzően a számlák összegei jelentősen nem térnek el, de így nem teljesítjük a jogszabályt, mely szerint a tárgyhót követő 12-ei bevallásban kell szerepeltetni a járulék összegét. Amennyiben elfogadott ez a gyakorlat, akkor mire hivatkozhatunk, hogy így történik a bevallás? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Varró Mária

Pénztáreltérés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelőváltás során derült ki, hogy egy 2013. évi bevételi számla tévesen került lekönyvelésre. 27 700 Ft helyett 2 126 700 Ft. A cég nem volt áfás 2013-ban. Kérdésem: Hogyan kell 2019-ben rendeznem a 2 099 000 Ft pénztár- és bevételeltérést? A 2013. évi társaságiadó-bevallás már elévült, gondolom azt nem lehet önellenőrizni. Hogyan kell könyvelni T86-K381 (nem adóalap növelő mivel a társaság már 2013-ban megfizette a társasági adót.) vagy T921-K381? Kell 3 oszlopos beszámoló? (A hiba jelentős.) Az előző könyvelő elismerte a hibát. A dolog szépsége, hogy 2016-ban eredménytartalékból került a jegyzett tőke emelésre és ezen eredmény nélkül nem lehetett volna eredménytartalékból emelni. Kérem, részletesen írja le a könyvelési tételeket és, hogy esetlegesen mit kell önrevíziózni. Előre is köszönöm.

Bérként adózó oktatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy dolgozónkat beiskoláztuk egy felsőfokú intézménybe, tanulmányi szerződést is kötöttünk vele.Munkaköre betöltéséhez az iskola elvégzésére szükség volt. 2019 februárjában a felsőfokú intézménytől társaságunk befogadta, majd kifizette az oktatásról szóló számlát. A 2019-es szabályoknak megfelelően bérként számfejtettük az összeget. A dolgozó 2019. május 1-jével felmondott, majd 2019. június 6-án a társaság felszólítására a tandíjat visszafizette. Kérdésem. Mi a teendő a számfejtett bérrel? Kell-e önrevíziózni a 1908-as bevallást? Mire kell könyvelni a visszafizetett összeget? Válaszát előre is köszönöm.

Kiva önrevízió Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2018. évi kiva-előleget kellene önrevízióznom. Társasági adós időszak alatt beszerzett tárgyi eszközt (igénybe vettem a társaságiadóalap-csökkentési lehetőséget a zs. pont szerint) 4 éven belül értékesítettem. Az előleg- vagy az éves be- vallást kell önrevíziózni? Köszönöm válaszukat.

Személyi adókedvezmények bővülése, önrevízió Kérdés

A 287/2018. kormányrendelettel – az egyes daganatos betegségek utáni kedvezményekről – kapcsolatban konkrét kérdésem, hogy az önrevízió hány éves időszakot ölel fel, melyik az a legrégebbi év, amelyre igényelhető a kedvezmény? (Az interneten megjelenő egyik cikk 7 éves időszakot ível át, ami szerintem nem valós.) Válaszukat tisztelettel köszönöm! Bényi Józsefné

Rossz áfakulccsal való számlázás Kérdés

Egy cég bérbeadással foglalkozik, 27 százalékkos áfával. Tevékenységei között szerepelt a kereskedelmiszállás-szolgáltatás is, amit turisztikai szállás kiadás esetén 18 százalékos áfával számlázott ki, de mint kiderült, a munkásszállás bérbeadása, ingatlan-bérbeadásnak számít, így azt 27 százalékos áfával kellett volna kiszámláznia. Hogyan lehet ezt az áfatartalmat, javítani, bevallani helyesen, ha az a tavalyi évet érinti, több számlában, több cégnek?

Tao-kedvezmény – önrevízió Kérdés

2015. évi tao-kedvezményt 2018. év végén önrevíziózhatok-e? (Nincs ellenőrzés alatt a 2015. évi időszak.)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Be kell-e zárni?

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close