26 találat a(z) élelmiszerlánc-felügyeleti díj cimkére

A hónap végéig meg kell fizetni a felügyeleti díjat Cikk

Az egységesen 1 ezrelékes élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletét július 31-éig kell befizetniük az élelmiszerlánc-szereplőknek, az Európai Bizottság héten közzétett döntése nem érinti a jelenlegi felügyeletidíj-rendszert – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

Magánszemély élelmiszerláncban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni abban a kérdésben, hogy amennyiben a felesbérleti szerződés alapján a bérleti díjként kapott terményt értékesíti a magánszemély, szükséges-e FELIR azonosítót kérnie, illetve kell-e élelmiszerlánc-felügyeleti díjról évente bevallást adnia? A magánszemély nem rendelkezik adószámmal, nem gazdasági tevékenység keretében értékesíti a terményt. Az éves díja nem éri el az ezer forintot. Válaszát előre is köszönöm! TÍmea

Varga a letiltott különadókról Cikk

A magyar álláspont szerint nem ütközik uniós szabályba az élelmiszerlánc-felügyeleti díj, illetve a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulás – reagált Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön arra, hogy az Európai Bizottság az ügyben vizsgálatot indított, és annak lezárásáig megtiltotta a progresszív kulcsok alkalmazását.

Tilos ezeket a magyar adókat alkalmazni! Cikk

A Bizottság két részletes vizsgálatot indít a magyarországi élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a dohánytermék-értékesítést terhelő adó ügyében, jelentette be az Európai Bizottság szerdán – írja a portfolio.hu.

Megújult NÉbiH Kérdés

A "NÉbiH-bevallás 2015-ben" c. kérdésre kapott választ köszönöm, azonban továbbra sincs megnyugtatóan rendezve a bevallás problémája. 2015. 05. 15-én megjelent: Az egyéni vállalkozók sem mentesülnek az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallása alól, amelynek határideje május 31. http://hvg.hu/kkv/20150515_Ismet_szivnak_az_egyeni_vallalkozok Miért jelentek meg a fentiek a sajtóban (hvg.hu-n)? Miért nem azt közölték, hogy az egyéni vállalkozóknak nullásan kell bevallást adni?! Ha bevallást be kell nyújtani, akkor nyilván adatokkal fel kell tölteni. Az iparűzési adóban is közölni kell az egyéni vállalkozóknak is a nettó árbevételüket (Elképzelhető, hogy a NÉbiH-rendelet jogalkotói elsiklottak azon tény felett, hogy az egyéni vállalkozó nem alanya a számviteli törvénynek.) A 2015. május 5-én hatályba lépő módosítások alapján, melyeket a NÉbiH felé 2015. június 1-jéig benyújtandó, a 2015. évre vonatkozó bevallás elkészítése során is alkalmazni kell, noha a napi fogyasztási cikkeket értékesítő üzletek továbbra is a már említett sávosan progresszív díjtáblázat alapján kötelesek az élelmiszerlánc-felügyeleti díj kötelezettségüket megállapítani, – azonban a kalkuláció során nem a napi fogyasztási cikkek, hanem csak az Éltv. 74/B. § (2) bekezdése szerinti, a NÉbiH hatáskörébe tartozó termékek előző évi nettó árbevételét kell figyelembe venniük.

NÉbiH-bevallás 2015-ben Kérdés

Kérem az eligazítást az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását érintően. Egy írás megjelent róla: A már bemutatott szabályok egyértelműsítése mellett további kedvező változást hoz, hogy 2015-től már a személyi jövedelemadó köteles jövedelmek után nem, kizárólag az értékesítés nettó árbevétele után keletkezhet díjfizetési kötelezettség. Ezáltal az egyéni vállalkozók teljes mértékben mentesülnek az élelmiszerlánc-felügyeleti díjfizetés alól (http://blog.rsmdtm.hu/2015/04/elelmiszerlanc-felugyeleti-dij-majus-5-tol-modosulnak-a-szabalyok). Kerestem, de nem találtam meg ezt a jogszabályban. Nincs kitöltési útmutatója a bevallásnak, a bevallás egyes sorainak a tartalmát hárman, háromféleképpen értelmezik a NÉbiH telefonos ügyfélszolgálatán. Április 27-én módosult a jogszabály, Ha jól értem, bevezették a "egyéb napi fogyasztási cikkek" fogalmát, ennek a bevétele 500 millióig nulla kulcs alá tartozik, de a boltok nem tudják árucikkek szerint részletezni a múlt évi bevételüket, nincs külön gyüjtő. Nem világos, hogy milyen tartalommal készüljön a most májusban beadandó bevallás. Válaszukat előre is köszönöm. C.K.

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj Kérdés

Kutya értékesítéskor és állateledel előlállításakor fizetendő-e élelmiszerlánc-felügyeleti díj?

Családi pótlék, 'élelmiszeradó' és egyszerűsített foglalkoztatás: kinek jár, kinek kell fizetni? Cikk

Élelmiszerlánc-felügyeleti díjjal kapcsolatos kötelezettségek, családi pótlékra való jogosultság feltételei és az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai - a héten ezek a kérdések foglalkoztatták olvasóinkat. Szakértőink válaszoltak.

Élelmiszerlánc - felügyeleti díj: mi után, mikor kell fizetni? Cikk

Mezőgazdasági cég vagyunk és nem csak saját termelésű növényeink vannak, hanem vásároltak is, amiket tovább értékesítünk. A tovább értékesített vetőmag illetve kukorica, búza után, illetve ha a növény-védőszert vagy műtrágyát értékesítünk, akkor azután is meg kell fizetnünk a felügyeleti díjat? Olvasói kérdésre Surányi Imréné, az Adózóna szakértője válaszol.

Újabb bevallási határidő jár le május 31-én Cikk

A röviden csak „élelmiszeradónak” elkeresztelt újabb elvonást május 31-éig kell bevallani és az első félévi részletét július 31-éig kell befizetni. Kinek, mennyit?

Május 31-éig kell bevallani az élelmiszeradót Cikk

A röviden csak „élelmiszeradónak” elkeresztelt újabb elvonást május 31-éig kell bevallani és az első félévi részletét július 31-éig kell befizetni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó fizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanfelújítás áfa-visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

EU-s magánszemélytől gépkocsivásárlás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close