32 találat a(z) átverés cimkére

Átverés a rendőrség nevében küldött sms Cikk

Ha be nem fizetett bírságra figyelmeztető üzenetet kap, amelyet látszólag a rendőrség küldött, ne kattintson az adatait megszerezni próbáló linkre – figyelmeztet az ORFK a police.hu-n.

Vigyázat! Az internetes csalók is aktívabbak nagy sportesemények idején Cikk

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük: a sportesemények több milliárd nézőt vonzanak, a csalók gyakran elhitetik az emberekkel, hogy jegyet nyertek az eseményre, vagy olyan weboldalakra irányítják őket, amelyekről kártékony programokat töltenek le az eszközeikre – figyelmeztetnek a informatikai biztonsági termékeket fejlesztő és forgalmazó ESET szakértői, akik közleményükben több megtörtént eseten keresztül mutatják be a kíberbűnözők módszereit, amelyekkel nemcsak magánembereknek, hanem például sportkluboknak okoznak kárt.

Megszólalt a Magyar Posta: a társaság csak kézbesít, a csomagok tartalmának ellenőrzése nem feladata Cikk

A Magyar Posta jogszabályi kötelezettsége kizárólag arra terjed ki, hogy a küldeményeket a címzettekhez eljuttassa. A társaság nem webáruház, hanem kézbesítési szolgáltató, így a megrendelt csomagok tartalmáról sem neki, sem munkatársainak nincs és nem is lehet információja. Sem a megrendelést, sem az erről szóló dokumentációt nem látja, nem is láthatja – hívja fel a figyelmet MTI OS közleményében a társaság.

4000 károsult, 11 helyszín: csaknem 1,4 milliárd forintos pénzmosás tetteseit fogták el Cikk

Mintegy 4000 károsulttal járó, csaknem 1,4 milliárd forintos pénzmosás felelőseit fogták el öt vármegye 11 helyszínén – közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

„Romantikus” csalókra figyelmeztet az Erste Cikk

Mielőtt belevetnénk magunkat egy új kalandba valamelyik társkereső oldalon vagy közösségi média felületen, jó, ha tudjuk, hogy ezeket a lehetőségeket a csalók is előszeretettel használják, de ők nem igazán romantikus megfontolásból. Az Erste Valentin-napi kampánya a biztonságos ismerkedést helyezi középpontba. A bank honlapján, közösségi oldalain az úgynevezett romantikus csalásra hívja fel a figyelmet, amellyel bűnözők évről évre egyre nagyobb kárt okoznak – olvasható az Erste sajtóközleményében.

Több mint 4000 embert vertek át! Másfél milliárdos bírságot szabott ki az MNB a Falcon-cégekre Cikk

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység – pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése – miatt 1,54 milliárd forint bírságot szabott ki az Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Falcon Kereskedőház Kft.-re, a Falcon Benefit Kft.-re és egy magánszemélyre. Az MNB eljárása során blokkolta a társaságok honlapját, zárolta a Falcon Benefit Kft. forrásgyűjtésre használt bankszámláit és a jogsértéssel összefüggésbe hozható készpénzt vett zár alá, megmentve így a befektetői pénzek egy részét.

600 embert vert át külföldi munkalehetőség ígéretével, vádemelést javasol a rendőrség Cikk

Külföldi munkavállalásról vagy otthonról végezhető munkáról szóló hamis hirdetésekkel ejtett tévedésbe mintegy hatszáz embert egy férfi a gyanú szerint, ezért a rendőrség vádemelést javasol ellene – tájékoztatott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Figyelem, visszatért egy átverés: újra üdülési jogos megtévesztés miatt bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 14 milliós bírságot szabott ki három cégre, amiért tudatosan megtévesztették az üdülési joguktól megszabadulni kívánó, gyakran idős fogyasztókat. A nemzeti versenyhatóság ismételten fokozott odafigyelésre és megfontoltságra figyelmeztet minden üdülésijog-tulajdonost – írja honlapján a GVH.

Az évtized átverése Orbánék ígérete, hogy a nyugdíjak lépést tartanak az inflációval Cikk

A nyugdíjak nemcsak reálértékükből vesztenek, hanem a keresetektől is leszakadnak. Ha ez nem történt volna meg, 208 ezer helyett 262 ezer forint lenne ma az átlagnyugdíj. Közben a nyugdíjasok évről évre hitelezik az államot – írja a hvg.hu.

Megtévesztő, hamis információk – gigantikus mennyiségű hirdetést blokkolt a Google Cikk

A Google 2022-ben több mint 5,2 milliárd hirdetést távolított el, több mint 4,3 milliárd hirdetést korlátozott, illetve több mint 6,7 millió hirdetői fiókot függesztett fel; 2021-hez képest 2 milliárddal több hirdetést távolított el – közölte a vállalat éves jelentése alapján csütörtökön az MTI-vel.

Kriptovalutával vertek át egy férfit Cikk

Különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, valamint annak kísérlete megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) három férfi ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy harmincmillió forinttal károsították meg áldozatukat, akinek kriptovalutát ígértek – tette közzé az MTI.

Nyugdíjasokat kifosztókat ítéltek el Cikk

Tizennégy és fél év fegyházbüntetésre ítéltek el nem jogerősen egy férfit, aki vízszerelőnek kiadva magát – társával együtt – több mint 15 millió forintot tulajdonított el három időskorú otthonából – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Adathalászat: a Magyar Posta nevével élnek vissza kiberbűnözők Cikk

A Magyar Posta nevével visszaélő adathalász üzenetek miatt adott ki figyelmeztetést ma a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI).

Üdülési joggal visszaélésekre figyelmeztet a versenyhivatal Cikk

Újra félrevezető tájékoztatásokkal keresik fel az üdülésijog-tulajdonosokat, fokozott óvatosságra int a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Komoly csapdába eshetnek azok, akik nem körültekintőek az üdülési joguk eladásánál.

A börtönből telefonálva csalt ki pénzt, két és fél évet kapott érte egy férfi Cikk

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt nem jogerősen két és fél év börtönre ítélt a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki elítéltként a börtönből telefonon csalt ki pénzt több embertől.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink