36 találat a(z) átminősítés cimkére

Beszerzés után röviddel eladott személygépkocsi áfája Kérdés

Meddig kell az árut hirdetni? Kérdés

Ingatlan értékesítésének áfabeli megítélése Kérdés

Ingatlanértékesítés, rendeltetésváltozás – áfa Kérdés

Cég lakóingatlan-átminősítés előtt Kérdés

Egyéni vállalkozó által elhatárolt fejlesztési tartalék felhasználása Kérdés

Üzlethelyiségek átminősítése készletből tárgyi eszközzé Kérdés

Ingatlan átminősítése és felújítása alatti áfalevonás Kérdés

Átminősítés Kérdés

A moratórium miatt senki sem veszíti el „tiszta adós” voltát Cikk

Az ügyfelek – egyes félreértésen alapuló, s a fogyasztók megtévesztésére is alkalmas hírekkel szemben – sem a jelenlegi, sem a jövőbeni hiteleiknél nem veszítik el „tiszta” adósi besorolásukat a bankoknál pusztán azért, mert a törlesztési moratóriumot választották. A fizetési stop ezzel szemben segítő eszköz, sokaknak mentőöv, másoknak választási lehetőség, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Tagi kölcsön apport Kérdés

Egy „A” nevű ingatlan-kiadásokkal foglalkozó cégről jelenlegi információk: - Alapítás: 2016.év - Főtevékenységek: o szálláshely-szolgáltatás o ingatlan üzemeltetések o éttermi szolgáltatás - Tulajdonos: „B” nevű cég (100%) - Ügyvezető: megbízott magánszemély („B” nevű cég ügyvezetője is) - Jegyzett tőke: 140 millió Ft - Eredménytartaléka: 230 millió Ft - Tagi kölcsön állomány: 108 millió Ft - Tárgyi eszköz állomány 2019.12.31-én: 328 millió Ft Az „A” cég folyamatosan beruház újabb és újabb ingatlanokba, emiatt a tagikölcsön-állományt apportálni szeretné a jegyzett tőkébe. Kérdések: - van-e bármilyen jogi és/vagy számviteli akadálya az átminősítésnek? - van-e bármilyen adó és/vagy illetékfizetési kötelezettsége az ügyletnek? - van-e bármi, ami a jövőben befolyásolja az osztalék-fizetést vagy egy esetleges végelszámolásnál a törzstőke visszafizetését?

Ingatlanértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó házi orvos vásárolt egy lakást magánszemélyként, tehát nem vállalkozóként 1999-ben 10 millió forintért. A lakást átminősítette rendelőnek és 2 millió forintot a vállalkozásban elszámolt mint bérelt ingatlanon végzett beruházást még ugyanebben az évben. A 2 millió forintra értékcsökkenést számolt el. Ingatlanértékesítésre nem választotta az áfafizetést, áfalevonás a beruházásnál nem történt. Az orvos 2020. évben szeretné eladni az ingatlant 30 millió forintért. Kérdés: - van-e szja-fizetési kötelezettsége, - jól gondolom-e hogy áfa nincs. Köszönöm válaszukat!

Egy étterem egyéni vállalkozóval kíván szerződést kötni szakács munkára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy szakács egyéni vállalkozó, akivel az egyik ügyfelem, egy kft., mely egy éttermet is üzemeltet, szeretne szerződést kötni munkavégzésre. Ez esetben ez az egyéni vállalkozó csak ennél a kft.-nél dolgozna mint szakács. Átminősíthetik-e ezt a munkavégzést bújtatott munkaviszonynak? Köszönettel: Kerékjártóné Irén

Lakás céljára szolgáló ingatlan átminősítése Kérdés

A vállalkozás vásárolt egy lakás céljára szolgáló ingatlant, melyet iroda céljára fognak használni, ennek tulajdonba kerülése február 10-e. Az adásvételi szerződést december hónapban kötötték. Azóta felújítások történtek. Az átminősítés majd csak ezután történik meg. Kérdés: az átminősítésig felmerült felújítási ráfordítások, illetve költségek áfája elszámolható-e?

Ingatlan vásárlása Kérdés

Egy kft. eredménytartaléka terhére új építésű lakást vásárol, melynek átadása 2018-ban megtörténik. A cég az ingatlant irodának fogja használni. A vételárban szereplő 5 százalék áfát visszaigényelheti-e? Szükséges-e az irodává történő átminősítés, ha az üzemeltetési költséget el szeretné számolni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tűzifa adómentessége

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs