293 találat a(z) átalakulás cimkére

Így számolhatja el a veszteséget átalakulásnál, adóformaváltásnál Cikk

Hogyan kezelendő a veszteség a jogutódnál, a kedvezményezett eszközátruházás átvevőjénél, továbbá más adózási formáról a társasági adó hatálya alá visszatérőknél? Példákkal illusztráljuk a szabályokat.

Átértékelési különbözet utáni adófizetési kötelezettség Kérdés

Bt.-ből kft.-vé alakuló társaság esetében a tárgyi eszközök átértékeléséből adódó különbözet után, mely esetben nem kell tao-t fizetni? (A társaság tulajdonosai magyar magánszemélyek.)

Alanyi mentes bt. átalakulása kft.-vé Kérdés

Év közben betéti társaságból korlátolt felelősségű társasággá átalakuló áfa alanyi mentes társaság az átalakulás tervezett időpontjában az éves 6 millió forint áfa alanyi mentességre jogosító értékhatár arányos részét meghaladja. Keletkezhet-e az átalakulás miatt a betéti társaságnak áfafizetési kötelezettsége, illetve befolyásolja-e ez a létrejövő kft. áfaalanyiság választási lehetőségét ?

Bt. átalakulása kft.-vé könyvelési lépései, költsége Kérdés

Például adva van egy "A" Bt., vagyona csak készpénz (7 millió forint)és eredménytartaléka pozitív (5 millió forint). Ezt szeretnénk egyszemélyes kft.-vé alakítani. Kérem ennek átalakulás utáni könyvelési lépéseit, és a kb. várható költségeit tájékoztatásul megadni szíveskedjenek.

Társaságiforma-váltás beszámolója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2016.03.31-ei fordulónappal zrt.-vé alakult át. A társaság összeállította 2016.03.31-ei fordulónappal a kft. mérlegét, amely alapját képezi a végleges vagyonmérlegnek. Kérdésünk: - a kft. (jogelőd) ebben az esetben "megszűnő gazdasági társaságnak" minősül-e a társaságiforma-váltásnál, és így vonatkozik-e rá a számviteli törvény 141. § (3) bekezdésében előírt letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség? - Ha igen, akkor a beszámolónak tartalmaznia kell a mérlegen kívül a kiegészítő mellékletet, illetve üzleti jelentést is kell készítenie? Köszönettel!

Bt.-ből kft.-vé alakulás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Betéti társaság 2016. június 30-ával szeretne kft.-vé alakulni. Kell-e hozzá könyvvizsgálat, vagy elég az ügyvéd és a könyvelő? Az összes bevétel 2014-ben 43 millió forint volt, 2015-ben pedig 54,7 millió forint. Az árbevétel is ezzel nagyjából azonos. Köszönettel, egy előfizető.

Végleges vagyonmérleg Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésem lenne: kft.-ben átalakulás történt. Kiválással két kft. lett. A végleges vagyonmérleg 2016. évi. Kell-e mérleget közzétenni, és ha igen, hogyan, mivel az új forma szerint négy darab melléklet csatolható a bevallásba. Válaszukat előre is köszönöm! Zsók Gabriella

Átalakulás bt.-ből egyszemélyes kft.-vé Kérdés

T. Szakértő! Adott egy bt., 2 személyes (beltag,kültag, egyenesági rokonok), át szeretne alakulni egyszemélyes kft.-vé. Kérdés:a bt.vagyona átalakul a kft. vagyonává, vagyis a kft. törzstőkéje lesz, és minderről lemondhat a kültag (ő a kilépő) ajándékozás címén a beltag felé illetékmentesen? 2016-ban ennek menetét kérném szépen leírni vázlatosan.

Fontos: új szabályok jönnek a társasági adóban, már júliustól Cikk

Számos ponton még az idén módosul a társasági adóról szóló törvény, ha az Országgyűlés ma megszavazza az adócsomagot. Egyebek között a jogdíjra, az immateriális javakra, a kutatás-fejlesztésre, a leghátrányosabb térségekre vonatkozó és más fontos, már 2016-ban hatályba lépő változásokat ismertetjük.

Átalakulás szociális szövetkezetből Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van rá lehetősége egy szociális szövetkezetnek, hogy szövetkezetté átalakuljon? Ha igen, akkor annak mi a menete? Köszönöm válaszát!

Átalakulással létrejött kft. év végi mérlege Kérdés

Tisztelt Szakértő! Átalakulással jött létre egy kft. 2015. 03. 01-jén. A kft. 2015 évi zárómérlegébe az előző év oszlopába az átalakuláskori vagyonmérleg adatait kell beírnunk?

Átalakuló cég minimumadója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy egy jogutódlással alakuló (kiválás, szétválás, cégforma váltás...) cégnek alkalmaznia kell-e a taotörvény 6. § (6) bekezdésének a) pontját, azaz legalább a minimumadó adóalapja után kell társasági adót fizetnie, feltételezve azt, hogy a cég nem kíván nyilatkozatot tenni? Köszönöm: Szekeres Zsolt

Amikor a veszteség adót csökkenthet – itt a bevallások ideje. Példákkal Cikk

A társaságok korábbi évek veszteségeivel csökkenthetik adott évi nyereségüket, fizetendő adójukat. Példákkal ismertetjük, hogyan befolyásolja a minimimumadó, az átalakulás és az elidegenítés az elhatárolt veszteség felhasználását, továbbá erre milyen időkorlátokra és átmeneti szabályokra kell tekintettel lenni.

Kkt.-ból bt. Kérdés

Tisztelt Szakértő!! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy társaság közkereseti társaságból betéti társaság lesz. Az ügyvéd azt mondta, hogy ezáltal megváltozik az adószáma. Milyen teendőnk van könyvelési szempontból? Van-e valami jelenteni valónk valamelyik szervhez? Válaszát előre is köszönöm.

Átalakulás kivás kft. esetén Kérdés

Kivás kft.-be beolvadna egy másik kft. Kérdésem, a beolvasztó kft. maradhat-e kivaalany? Köszönöm: Mikro

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink