20 találat a(z) átadás cimkére

Ma éjfélig még átadhatja! – VPAKG/ÖKO normál kötelezettségátadási kérelem Cikk

A VPAKG/ÖKO támogatások esetében a 2023. évre vonatkozóan a normál kötelezettségátadási kérelmet – jelen kiírás szerint – 2023. január 15-ig kell benyújtani. Tekintettel arra, hogy a határnap munkaszüneti napra esik, így az azt követő munkanap éjfélig, azaz 2023. 01.16. hétfő éjfélig kell elektronikus úton benyújtani a Kincstár felé az átvevőnek, mely kérelmet az átadónak is jóvá kell hagynia ügyfélkapun keresztül, kivéve, ha az átadó elhunyt, vagy ha az átadó megszűnt gazdálkodó szervezet – hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Magánszemély személygépjármű átadása kft. részére Kérdés

Cégautóadó térítésmentes átadása magánszemélynek Kérdés

Átadható-e a személygépjármű üzembentartói joga? Cikk

Olvasónkban felmerült a kérdés, hogy egy kft. a tulajdonában álló személygépjármű üzembentartói jogát átadhatja-e, és ha igen, van-e lehetőség az átadás költségeinek elszámolására. Olvasói kérdésre Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Gépjármű üzembentartói Kérdés

Katás bt. – készletátadás térítés nélkül Kérdés

Visszavásárolt üzletrész térítésmentes átadása Kérdés

Üzleti ajándék Kérdés

Lakáscélú adómentes juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató 2018. évben banki közreműködéssel lakáscélú cafeteriát nyújtott egy munkavállalónak, a tulajdonjog bejegyzés megtörtént, társasházépítésről van szó. Az átadás csúszik, (munkaerőhiány miatt) ellehetetlenülésre hivatkozva FEL AKARJÁK BONTANI A SZERZŐDÉST. A lakás kb. 90 százalékos. Ha nem lesz lakhatási évekig, lakcímkártyája sem lesz a munkavállalónak. Az adás-vételit, a tulajdonbejegyzést rendelkezésre bocsátotta. Ettől még adómentes cafeteria? A bank az igazolást januárban a folyósításról leadta a NAV-nak.

Teljesítési időpont – dátum a számlán Cikk

Gyakori, hogy a számlát jóval a termék kiszállítása után, illetve az adott szolgáltatás előtt állítja ki megrendelőjének a cég. Mi a teljesítés dátuma? Két olvasói kérdésre Kelemen László adószakértő, jogász válaszolt.

Egyesület által magánszemélynek átadott eszköz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előző kérdésemre az alábbi kérdések érkeztek: 1. Milyen gépet ajándékozott az egyesület a magánszemélynek és milyen célból? 2. A közösségi és társadalmi tevékenység a konkrét esetben mit takar? Válaszok: 1. Fafaragó részére egy kb. 2,5 millió forint értékű famegmunkáló gépet. 2. A cél szerinti tevékenysége: hagyományőrzés, épített és természeti környezet védelme, kerekasztal beszélgetések tartása. Kérdésem a következő volt: Nem közhasznú egyesület pályázatból vásárolt (több millió forint értékű) gépet ajándékozhat-e egy magánszemélynek? Van-e adóvonzata az egyesületnél, illetve magánszemélynél? (az egyesület főtevékenysége: egyéb közösségi, társadalmi tevékenység)

Új galvanizáló üzemet adtak át Székesfehérváron Cikk

Közép-Európa egyik legmodernebb műanyag galvanizáló üzemét adták át szerdán Székesfehérváron, a GalvanPlastik Kft.-nél: a 1,5 milliárd forintos beruházás húsz új munkahelyet teremt.

Üzletág átadás-átvétel Kérdés

T. Szakértő! Az üzletág átadás-átvételének könyvelése érdekel.

Könyvelési anyag átadása III. Kérdés

Tisztelt Dr. Szeiler Nikolett! A fenti kérdésben az alábbi linken adott válaszával kapcsolatban kérdezném, hogy a Ptk.alábbi rendelkezése alkalmazható e a kérdésben http://adozona.hu/kerdesek/2017_11_16_Konyvelesi_anyag_atadasa_all 6:277. § [Törvényes zálogjog] A megbízottat a megbízási díj és a költségek biztosítására zálogjog illeti meg a megbízónak azokon a vagyontárgyain, amelyek a megbízás következtében kerültek birtokába. Köszönettel.

Munkáltatói jogkör gyakorlásának átruházása eseti jelleggel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Egy cégnél az ügyvezető egyedül gyakorolja a munkáltatói jogokat. Az ügyvezető 2-3 hetes távolléte miatt – eseti jelleggel –, a távolléte időtartamára át szeretné ruházni a munkáltatói jogokat. A cégnél társasági szerződés, SZMSZ, belső szabályzat, ügyvezetői utasítás stb. nem rendelkezik a munkáltatói jogkör gyakorlása, illetve a helyettesítés rendjéről. Ilyen eseti jellegű átengedés esetén az ügyvezető adhat egy általános, meghatározott időre szóló meghatalmazást a cég egyik munkavállalója részére valamennyi munkáltatói jogkör gyakorlására? Amennyiben igen, célszerű ilyen esetekben a meghatalmazottnak legalább e-mailben kérnie az ügyvezető előzetes jóváhagyását egy adott nyilatkozathoz? Szíves válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodó kiva hatálya alatt

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs