4 találat a(z) átírás cimkére

Kifizető által fizetett biztosítás, magánszemély kedvezményezett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságom, amelynek személyesen közreműködő tagja vagyok (társas vállalkozói jogviszonyban) 8 évvel ezelőtt egy vegyes (kockázati plusz befektetési elemek) módozatú életbiztosítást kötött a személyemre. A társaság évi egyszeri alkalommal fizette a biztosítás díját, a lejáratkori kedvezményezett én voltam. A biztosítást az idén átírattuk a társaság nevéről az enyémre (én lettem a szerződő és a kedvezményezett is). A biztosítás rövid időn belül lejár, és a lejáratkori összeget a biztosító számomra fizeti majd ki. Kérdésem: keletkezik-e bármilyen közteherfizetési kötelezettsége a társaságnak, ha igen, akkor az mi és milyen mértékű, amikor a szerződést átírjuk a nevemre? Illetve kell-e adót, mit és milyen mértékkel fizetni, amikor a szerződés lejártakor a biztosító a lejárati összeget részemre kiutalja? Válaszát előre is köszönöm.

Fejlesztési tartalék Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérem a segítségüket a következő ügylet részleteinek tisztázásában: 3 millió forint fejlesztési tartalékot képzett a kettős könyvvitelt vezető vállalkozás, aminek a felhasználási határideje 2016. december 31. volt. A vállalkozás adásvételi szerződéssel vásárolt egy személygépkocsit december végén, de az ellenértéket 2017-ben egyenlítette ki átutalással, az átírási kötelezettségét 2017-ben teljesítette. Vagyis rendeltetésszerűen nem vette/vehette használatba a gépjárművet, csak 2017-ben. Kérdésem, hogy vajon ebben az esetben felhasználhatja-e a fejlesztési tartalékot erre a gépjárműre? A másik kérdés, hogy van-e valamilyen időkorlát, amíg a vállalkozás könyveiben szerepelnie kell a gépjárműnek? Válaszukat előre is köszönöm.

Cégautóadó Kérdés

Cégautóadó-kötelezettség időpontjának meghatározásához szeretnék segítséget kérni. A személygépkocsi-vásárlás időpontja az adásvételi szerződés szerint május 19. Az okmányiroda június 7-ei dátummal írta át a forgalmi engedélyt. A cégautóadó-fizetési kötelezettség a hatósági nyilvántartásba vétel időpontjának a függvénye. Az esetünkben mely hónaptól kell megfizetnünk a cégautóadót?

Kamu cégátírások – őrizetben az ügyvéd is Cikk

Cégtemetőt számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói: a nyomozás során a kezdeti négyről harmincötre bővült a gyanúsítottak száma, az ügyben közokirat-hamisítás mellett adócsalás és sikkasztás miatt emeltek vádat – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó – NAV-ellenőrzés

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close