320 találat a(z) állami támogatás cimkére

1,6 milliárd forint támogatás az agráriumhoz kapcsolódó vállalkozásoknak Cikk

Új vidékfejlesztési pályázati felhívás jelent meg 1,6 milliárd forint keretösszeggel, amely a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számára biztosít lehetőséget értékteremtő tevékenység végzésére a mezőgazdasághoz kapcsolódóan – jelentette be mai közleményében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Állami támogatásra pályázhatnak a vidéki cukrászdák Cikk

Július 2-ától augusztus 1-jéig országszerte közel nyolcszáz vidéki cukrászda igényelhet egymillió forint vissza nem térítendő támogatást eszközbeszerzésre és fejlesztésre – hívja fel a figyelmet keddi közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Kötelező lesz egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni, változnak a méltányossági támogatás szabályai Cikk

Az egészségügyi és az egészségbiztosítási törvényeket is módosítja a Magyar Közlöny 66. számában kihirdetett 2024. évi XXIX. törvény. Cikkünkben a szűrővizsgálatra, valamint a Batthyány-Strattmann László Alapítványra és annak méltányossági jogkörére vonatkozó szabályokat ismertetjük, s külön cikkben adunk majd tájékoztatást az egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozókra, valamint a CTI-MRI-re vonatkozó új szabályokról.

Állami támogatás autóalkatrész-gyártónak: ellentétes az EU-irányelvekkel a magyar kormány terve Cikk

Nem felel meg az uniós állami támogatási szabályoknak az észak-magyarországi új autóalkatrészgyártó-üzem építésének támogatására irányuló magyar terv – közölte ma az Európai Bizottság.

Otthonfelújítási program: később indul a pályázat Cikk

Következő ülésén dönt a kormány az otthonfelújítási program feltételeiről és ütemezéséről – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Az eredetileg június 3-ai indulással tervezett program halasztását azzal indokolják, hogy a felhívástervezet társadalmi egyeztetése során kiemelkedő mennyiségű, több mint 500 javaslat érkezett.

Beruházás, adóelőny, állami támogatás a tao-ban 3.: több kedvezmény együttesen Cikk

Cikksorozatunkban a társaságiadó-törvény (tao-törvény) általános, beruházást és innovációt ösztönző intézkedéseit foglaljuk össze, és vizsgáljuk azok egymásra való hatását.

Költségek ellentételezésére kapott támogatás elszámolása II. Kérdés

23 milliárd forintos pályázat hátrányos helyzetűek szakmatanulására Cikk

Szakképzési centrumok számára pályázati lehetőség nyílik 23 milliárd forintos keretösszeggel, hátrányos helyzetben lévők szakmatanulásának elősegítésére és rugalmas tanulási utak kialakítására – jelentette be Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttoktatásért felelős államtitkár ma a Tatabányai Szakképzési Centrumban tartott sajtótájékoztatóján.

Beruházás, adóelőny, állami támogatás a tao-ban 2.: fejlesztési és kkv-adókedvezmények Cikk

Írásunkban a társaságiadó-törvény (tao-törvény) általános, beruházást és innovációt ösztönző intézkedéseit foglaljuk össze, és vizsgáljuk azok egymásra való hatását.

Otthonfelújítási támogatás: kalkulátorral ellenőrizheti, jogosult-e igénybe venni Cikk

Június 3-án indul az új otthonfelújítási program, amit óriási érdeklődés övez. Mivel a rendelkezésre álló 108 milliárd forintos keret várhatóan csak 20 ezer ingatlan korszerűsítésére lesz elég, mindenki igyekszik előre felkészülni, hogy minél hamarabb beadhassa az igénylését. A Bankmonitor elkészítette az első kalkulátort, amellyel bárki ellenőrizheti, jogosult-e az akár 6 millió forintos támogatásra.

Beruházás, adóelőny, állami támogatás a tao-ban 1. Cikk

Bár a társasági adó a magyar adóbevételeknek csak körülbelül 2 százalékát adja, mégis nagy jelentőséggel bír a vállalkozások életében, hiszen nyereségadóként közvetlenül a befektető nettó hozamát befolyásolja. Ugyanakkor az ország számára is fontos az adózott eredmény, hiszen a saját tőkén belül ez az új beruházások alapvető forrása, a sikeres beruházások pedig új munkahelyeket, többlet adóbevételt, gazdasági növekedést generálnak. Az alábbiakban a társaságiadó-törvény (tao-törvény) általános, beruházást és innovációt ösztönző intézkedéseit foglaljuk össze, és vizsgáljuk azok egymásra való hatását. Ezek mellett természetesen vannak más potenciális adóelőnyök, amelyekről célszerű a tao-törvényben tájékozódni a beruházás megkezdése előtt.

Fél évet nyernek az EU-s gazdák: meghosszabbítja a bizottság az állami támogatásokra vonatkozó engedélyt Cikk

Hat hónappal meghosszabbítja az Európai Bizottság azokat az ideiglenes intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik az uniós tagországok kormányai számára, hogy állami támogatást fizessenek a piaci zavarok által érintett mezőgazdasági és halászati termelőknek.

Állami támogatás hosszú ideje állást keresők foglalkoztatásához Cikk

A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára ma az M1 aktuális csatornán.

Mire elég a 6 millió forintos otthonfelújítási támogatás? Cikk

Az ország lakásállományának több mint 60 százaléka épült 1990 előtt épült. Ezek az ingatlanok az épületjellemzőik alapján többségében várhatóan megfelelnek majd a kormány által bejelentett legfrissebb Otthonfelújítási Támogatás feltételeinek. A pályázat által előírt 30 százalékos hatékonyságnövelés azonban nem minden esetben lesz majd kivitelezhető tetőcsere nélkül. A cserére azonban már nem fogja futni a támogatás és a kedvezményes hitelkeret. Ennek ellenére megéri belevágni, az épület értéke ugyanis legalább 20 százalékkal nőhet a beruházást követően – véli Juhász László energetikai szakértő, a Landanatura Kft. ügyvezetője.

30 év alattiak foglalkoztatásának támogatása: április 15-étől lehet pályázni Cikk

Jövő hétfőtől lehet jelentkezni az uniós finanszírozású, közel 200 milliárd forintból megvalósuló Ifjúsági garancia plusz programra – jelentette be mai közleményében Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink