293 találat a(z) állami támogatás cimkére

Az EU szigorúan veszi az unión kívüli állami támogatásokat Cikk

A belső piacot torzító külföldi támogatásokról szóló uniós rendelet (FSR) értelmében a vállalatoknak előzetesen be kell jelenteniük az Európai Bizottsághoz bizonyos cégfelvásárlásokat, egyesüléseket, illetve egyes nagy értékű közbeszerzéseket, ha az ezekben érintett vállalkozáscsoportok unión kívüli országtól kaptak pénzügyi hozzájárulást – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie ügyvédi iroda. A bejelentés összeállítása, az ehhez szükséges információk összegyűjtése nagy adminisztratív terhet jelenthet a cégeknek, elmulasztása esetén pedig a bírság a vállalkozáscsoport világszintű árbevételének 10 százalékát is elérheti.

Csok, babaváró hitel: van, akinek sietnie kell, másnak meg érdemes várnia Cikk

2024-től megszűnik jelenlegi formájában a csok támogatás, a babaváró hitel pedig kevesebbek számára lesz csak elérhető. Vagyis szűk három hónapjuk van azoknak, akik jövőre már nem lesznek jogosultak ezekre, ezért még idén szeretnék kihasználni a lehetőségeket. A Bankmonitor szakértői szerint ez nem minden esetben lesz már elegendő.

Erdőtelepítés Kérdés

Állami támogatás, árbevétel Kérdés

35 milliárd forintos innovációs támogatási program indul Cikk

A héten lezárul a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, a pályázat szeptember közepén jelenik meg – közölte Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

Adózási határidők 2023. augusztus 28. és szeptember 3. között Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Egyedi kormánydöntések: kisebb beruházások is jelentős támogatásban részesülhetnek Cikk

Az eddigieknél alacsonyabb, 5 helyett már 3 millió eurós fejlesztés esetén is igényelhető az egyedi kormánydöntéssel (EKD) nyújtható, vissza nem térítendő készpénztámogatás. Az erről szóló rendeletmódosítás tegnap jelent meg a Közlönyben. A változás fellendítheti a beruházást a kevésbé fejlett településeken is – hívja fel a figyelmet az EY.

Új kormányrendeletek a közlönyben! Változtak az állami támogatásokra vonatkozó adójogi szabályok Cikk

Módosította a kormány az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló rendeletet.

Indul a Vállalkozó Start II program, ezer új vállalkozás jöhet létre Cikk

Több mint ezer új vállalkozás jöhet létre az augusztus elsején induló Vállalkozó Start II program keretében – mondta Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Vállalkozások Országos Szövetségének (VOSZ) mai szakmai rendezvényén.

Az Intel 10 milliárd euró állami támogatást kap egy németországi félvezető-gyártó üzem építéséhez Cikk

Az Intel amerikai technológiai óriás 10 milliárd eurós (mintegy 11 milliárd dolláros) német állami támogatást kap németországi félvezető-gyártó üzemének a felépítéséhez – közölte hétfőn a Bloomberg, amelyet a Reuters idézett, tájékoztatott az MTI.

Ötmilliárd forint állami támogatás az egyik leggazdagabb magyar vállalkozó húsüzembővítéséhez Cikk

A csütörtök este közzétett kormányhatározat szerint modern gyár létesül, és csökken a környezetterhelés – írja a hvg.hu.

Őstermelő adózása és szochofizetése visszamenőleg Kérdés

Agrárbiztosítási díj, illetve a kapott díjtámogatás könyvelése Kérdés

Jogosulatlanul visszaigényelt állami támogatások gyógyászati segédeszközökre: már 44 gyanúsított van Cikk

Újabb két szegedi orvost és egy szintén szegedi cégvezetőt gyanúsítanak az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben, így már negyvennégyre nőtt a költségvetési csalással gyanúsítottak száma – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Már 32 gyanúsítottja van a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügynek Cikk

A KR NNI-nél indult költségvetési csalási ügyben most a győri rendőrök fogtak el négy személyt: két orvost, egy cégvezetőt és egy alkalmazottat. Közülük egy főt a bíróság letartóztatott, a többiek szabadlábon védekeznek. Az országban több mint hetven nyomozó dolgozik ezen az ügycsoporton – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kiküldetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31