264 találat a(z) állami támogatás cimkére

Fiatalok startup vállalkozását támogató program indul Cikk

A Start program keretében innovatív vállalkozói ötletek megvalósítására pályázhatnak mától a 18 és 35 év közöttiek – jelentette be sajtótájékoztatón Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. Az egészségügyi-szociális területen, illetve a zöld témakörben várják a vállalkozói ötleteket, továbbá olyan elképzelések megvalósulását támogatnák, amelyek közösségi problémákra nyújtanak megoldást.

Új kata védőnőknek Kérdés

Magyar munkavállalói kvótát, az állástalanok átképzését javasolja a Jobbik Cikk

Ismét a parlament elé terjeszti a magyar munkavállalói kvóta bevezetéséről szóló javaslatát a Jobbik – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Vita az EU és az USA között az amerikai állami támogatások miatt Cikk

Az Európai Unió a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) fordulhat Washington protekcionista intézkedései, az autóipart is jelentősen érintő amerikai állami támogatás miatt – jelentette be Thierry Breton belső piacért felelős európai uniós biztos Brüsszelben, az euróövezet pénzügyminisztereit tömörítő eurócsoport ülését megelőzően.

Szigorúbb szabályokat hozott az új katatörvény a támogatásban részesülőknek Cikk

Az új katatörvény bevezetése azt is jelenti, hogy szigorúbb szabályok vonatkoznak azokra, akik támogatásban is részesülnek.

Új pályázat elektromos kerékpárok beszerzésének állami támogatásáért Cikk

Október 7-éig ismét igényelhetnek állami támogatást elektromos teherszállító kerékpárok beszerzéséhez az egyéni vállalkozók, a gazdasági társaságok, a civilszervezetek, az egyesületek, valamint az egyházi szervezetek és az önkormányzatok – tájékoztatott közleményben Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleménye szerint a tárca energetikáért felelős államtitkára.

Új kata – vállalkozóvá válást elősegítő támogatás Kérdés

Munkaerő-támogatási program: több mint kétezer álláskereső elhelyezkedését segítette már Cikk

Eddig összesen 1,7 milliárd forint értékben ítélték meg a munkaadóknak a vállalkozások regionális munkaerő-támogatását. Mostanáig közel 3500 vidéki álláskereső után kértek mintegy 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást a cégek – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Napelempályázat: sokaknak önerőre lesz szükségük az állami támogatás mellett is Cikk

Ezrek kapják meg a napokban a napelem-támogatást segítő pályázat támogatói okiratát. Az időközben egekbe szökő infláció és a devizaárfolyam-változások miatt sokaknak önerőre lesz szükségük a megvalósításhoz.

Novembertől ismét indul a napelem-telepítést támogató pályázat Cikk

Novembertől lesz elérhető a lakossági napelemes pályázat második üteme a tervezett tavaszi időpont helyett, a több mint 200 milliárd forint keretösszegű pályázati támogatás több tízezer, átlagjövedelem alatti családnak segíthet a rezsiterhek további csökkentésében – jelentette be Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Adózási határidők 2022. augusztus 29. és szeptember 4. között Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Vagy kinyitnak, vagy nem augusztus 19-én és 20-án a kis benzinkutak Cikk

A Független Benzinkutak Szövetségének rendkívüli közgyűlése többségi szavazással úgy foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, nyitva tartanak-e vagy bezárnak augusztus 19-én és 20-án – közölte az FBSZ.

Ismét igényelhető támogatás elektromos teherszállító kerékpárok beszerzésére Cikk

Augusztus 1-jén az ötödik szakasza nyílt meg az elektromos teherszállító kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). Sietni kell, mert ebben a szakaszban augusztus 5-éig igényelhető a támogatás.

Veszélyes lehet otthon őrizgetni a régi mobiltelefonokat Cikk

Sok régi mobilt őrizgetnek otthon a magyarok: 63 százalékuk tárol otthon használaton kívüli mobiltelefont, ráadásul az esetek többségében több, 10-15 évesnél is régebbi készülék hever a fiókban – derült ki a Yettel megrendelésére az Ipsos által készített országos, nemre, korra, településtípusra és régióra nézve is reprezentatív kutatásából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Készpénzes számla

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Tárgyi eszköz elmaradt nyilvántartásba vétele

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Megtérített perköltség könyvelése

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs