242 találat a(z) áfacsalás cimkére

Így lehet csalni 470 millió forint áfát Cikk

Vádemelési javaslattal ért véget a nyomozás a balatonboglári vállalkozó és bűntársai ügyében. Mint kiderült világítástechnikai termékekkel trükközve 470 millió forint áfát csaltak el. A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói tizenötezer oldalas nyomozati anyagot továbbítanak a Fővárosi Főügyészségnek.

Elegük lett az áfacsalásból Cikk

Új alapokra helyezné az uniós áfarendszert az Európai Bizottság, rugalmasabb, egyszersmind a csalások ellen szigorúbban fellépő rendszert és egyszerűsítést ígérnek a hozzáadottértékadó- (héa) szabályok egységesítésével – hívta fel a figyelmet közleményben a Mazars a testület akciótervére. Az akcióterv nem jelent szabályozást, csak szakmai iránymutatást – írja a vg.hu.

Milliárdos áfacsalás! Körözött bűnözőre csapott le a NAV Cikk

Csaknem egymilliárd forint áfát csalt el egy budapesti cég repceolaj-beszerzéssel. A NAV revizorainak korábbi gyanúját az ekáer (elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer) adatai is megerősítették. A bűnszervezet tagjait a pénzügyi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A NAV munkatársai a cég vagyonából több mint kétmilliárd forintot biztosítottak, így az okozott kár teljes egészében megtérülhet.

Körözött bűnöző is elcsúszott a kilencszázmilliós repceolajos áfacsaláson Cikk

Egy budapesti cég repceolaj-beszerzéssel csaknem egymilliárd forint áfát csalt el. A NAV revizorainak korábbi gyanúját az EKÁER adatai is megerősítették. A bűnszervezet tagjait a pénzügyi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A NAV munkatársai a cég vagyonából több mint kétmilliárd forintot biztosítottak, így az okozott kár teljes egészében megtérülhet.

Hatalmas áfacsalással gyanúsítanak egy cégláncolatot Cikk

Egymilliárd forintot meghaladó összegű költségvetési csalás gyanúja miatt öt embert őrizetbe vettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) győri pénzügyi nyomozói, a bűnszövetség a sertéshús áfájával trükközött. A banda monori vágóhídjának tevékenységét felfüggesztették – tájékoztatta a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Osztoztak az elcsalt áfán Cikk

Megkezdődött a Tatabányai Törvényszéken szerdán annak az ászári férfinak a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy az általa „mozgatott”, sertéskereskedelemmel foglalkozó céghálózat csaknem másfél milliárd forinttal károsította meg a költségvetést.

Nagyban csokiztak – áfacsalók bűnszervezete bukott meg Cikk

A 2014 márciusában indult „csokoládés” ügyben 1,3 milliárd forintos áfacsalást követtek el, több mint 6 milliárd forint értékű áru átszámlázásával. A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) vádemelési javaslatot tett az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnél – jelentette be a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Kecskeméten.

Lebuktatta saját áfacsalását – papíron utazott a hús Cikk

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat három férfival és két nővel szemben – adta hírül a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az acélt fiktív számlaláncon utaztatták, bukott áfacsalás lett belőle Cikk

Több mint háromszázmillió forint kárt okozott a költségvetésnek egy acélipari termékekkel kereskedő ózdi bűnözői csoport – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Fokozottan ellenőrzik a veszteséges cégeket, idén 30-50 ezer új online pénztárgép Cikk

Mintegy 30-50 ezer új online pénztárgépet helyeznek üzembe 2017 januárjáig – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken a NAV Egerben tartott kétnapos konferenciájának zárónapján.

Nyolc és fél év fegyház kétmilliárdos áfacsalásért Cikk

Jogerősen nyolc és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy kecskeméti férfit, aki társaival több, mint kétmilliárd forint forgalmi adót nem fizetett be 2007 és 2010 között – közölte az MTI.

Áfacsaló húsosok buktak le Cikk

Hetente érkezett Lengyelországból kamionszámra csirke és sertésszállítmány annak a kft.-nek nevére, amelyet a NAV pénzügyi nyomozóinak és adórevizorainak sikerült lebuktatni. A cég az ekáerben rögzített valótlan bejelentésekkel a biztosítékfizetést is megpróbálta elkerülni.

Ügyész is vádlott az áfacsalási perben Cikk

Elkezdődött a monstre adócsalási per a Szegedi Ítélőtáblán, ahol a vádlottak száma majdnem félszáz. Van ügyész, termelő és kereskedő is a vádlottak padján, akik közül sokan azt sem értik miért lettek elítélve. Az elhíresült gabonacsalási ügyben a Gyulai Törvényszék elsőfokú ítéletében 80 év börtön és fegyházbüntetést rótt ki a vádlottak jelentős részére. Az Esti Újság úgy tudja van olyan terhelt gazda is, aki nemcsak az adót, de az áfát is befizette az államnak, mégis csalással vádolják, s ezt nem érti.

Jogszerűnek tűnő áfacsalás bukott nagyot Cikk

A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói országos akció keretében számolták fel azt a cégcsoportot, amelynek tagjai betegközvetítő tevékenységgel 140 millió forint áfát csaltak el. Az elkövetők térítéses betegellátásra toboroztak pácienseket főként a volt szovjet utódállamokból. A költségvetésnek okozott kár már az akció napján megtérült – áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

A könyvelőket és a könyvvizsgálókat is regulázza az új hatóság Cikk

A könyvelők, adótanácsadók, adószakértők és könyvvizsgálók munkáját ellenőrzi majd az új közpénzügyi hatóság, amelynek kialakításán dolgozik a kormány – értesült a Magyar idők.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzemanyag hatósági/piaci ár könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Földbérleti díj kifizetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs