33 találat a(z) Áder János cimkére

MSZP: Áder akadályozza meg a rendeleti kormányzást Cikk

Az MSZP azt kéri Áder János köztársasági elnöktől, hogy akadályozza meg az államháztartási törvény módosításával szerintük lehetővé váló rendeleti kormányzás bevezetését Magyarországon.

Ismét elfogadták a lakássorsolásos törvényt – korrupciót emleget az ellenzék Cikk

A nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvény vitája után határozathozatalokkal folytatta munkáját a Ház, amely újra el is fogadta a nok-törvényt szerda délelőtt.

A kormány sürgősséget kér a nok-nak – akár már jövő héten tárgyalhatják Cikk

A kormány tiszteletben tartja Áder János köztársasági elnök döntését a nemzeti otthonteremtési közösségekkel (nok) kapcsolatban, a kabinet szerint az államfő által felvetett kérdések a részletszabályokat tartalmazó kormányrendeletben rendezhetők – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

Áder visszadobta a nok-ot a parlamentnek Cikk

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényt Áder János köztársasági elnök csütörtökön – írta az MTI.

Áder két törvényre is normakontrollt kért Cikk

Előzetes normakontrollt kért Áder János államfő a Magyar Nemzeti Bankról, valamint a postai szolgáltatásokról szóló törvények módosításáról az Alkotmánybíróságtól (Ab) – áll az államfő nyilatkozatában, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerdán juttatott el az MTI-hez.

Baj van a földtörvénnyel? Cikk

Az Országgyűlés 2015. április 28-án fogadta el az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, mely alapvetően érinti a nemzeti parkok működését. Áder János köztársasági elnök több módosítás miatt alkotmánybírósági normakontrollt kér.

Lehúzhatják a rolót a kisebb cégek is, ha veszteségesek Cikk

Az Országgyűlés keddi döntése alapján kisebb árbevételű üzleteket is érinthet - már 2017-től - a napi fogyasztási cikkek árusításának tilalma, ha nem képesek nyereséget termelni két egymást követő évben.

Útdíj: ezért nem tárgyaltak róla Cikk

Ma tárgyalt volna az útdíjjal kapcsolatos szocialista párti indítványról az Országgyűlés, de ez a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt meghiúsult.

Útdíj, plázastop: rendkívüli ülésen tárgyalja újra az Országgyűlés Cikk

Két rendkívüli ülést tart kedden az Országgyűlés: reggel az MSZP, déltől a Fidesz kezdeményezésére.

Áder visszadobott két törvényt Cikk

Megfontolásra visszaküldött pénteken a parlamentnek Áder János köztársasági elnök két elfogadott jogszabályt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását.

Nincs mese, Áder aláírta Cikk

Az Országgyűlés honlapjáról derült ki, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a reklámadóról szóló törvényt, amelyet múlt szerdán fogadott el a kormánypárti többség.

Áderben reménykedik a reklámszakma Cikk

Több kommunikációs iparági szövetség kérte közös közleményben Áder János köztársasági elnököt arra, hogy ne írja alá a reklámadóról szóló törvényt – írja a napigazdaság.hu.

Országgyűlés: ezekről hallgatnak ma Cikk

Az Országgyűlés mai ülésén Áder János köztársasági elnök javaslatára ismét kormányfővé választhatja Orbán Viktort, az áprilisi országgyűlési választáson kétharmados parlamenti többséget szerző Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét.

Hadüzenet a zsebszerződőknek Cikk

Tömeges perekre, a magyar földre kötött színlelt szerződések sorának feltárására nem számít az agrártárca, belpolitikai okokból mégis magára vállalta az új földtörvényeket kísérő diplomáciai bonyodalmakat – írja a legfrissebb HVG.

Akár öt évre is büntethető a zsebszerződő Cikk

A parlament kedden változtatásokkal ismét elfogadta a zsebszerződések elleni hatékonyabb fellépés érdekében hozott törvényt, amelynek aláírását korábban megtagadta Áder János köztársasági elnök. A döntés nyomán azokat is büntetni fogják, akik - földhasználat vagy haszonszerzés - érdekében leplezik az általuk kötött zsebszerződést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt. megszűnése

Szipszer Tamás

adószakértő

Nyelvoktatás számlázása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close