59 találat a(z) vissza nem térítendő támogatás cimkére

Családi házak napelemeire is lesz állami támogatás Cikk

Magyar és európai uniós forrásból 30-40 százalékos támogatást is nyerhetnek majd a családi házak tulajdonosai napelemes rendszerek telepítésére – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ma Zalaegerszegen, a GreenTech – Zöld energia és fenntarthatóság című szakkiállításon és konferencián a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem összefüggéseiről tartott előadásában. Nemcsak hitellel, hanem vissza nem térítendő támogatással is a megújuló energiaforrások használatára sarkallnának.

Kisfaludy-program: július 15-éig jelentkezhetnek a pályázók Cikk

A Kisfaludy-programban minden pályázónak jut pénz, aki időben és hibátlanul beadja a szükséges dokumentumokat – erről beszélt Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán kedd este.

Német-francia javaslat az uniós újrainduláshoz Cikk

Félbillió euró összegű újjáépítési alapot javasol a német és a francia kormány a következő többéves keretköltségvetés részeként, amiből kölcsönök helyett vissza nem térítendő támogatásokat juttatnának ambiciózus reformprogramok ígéretéért cserébe a koronavírus-járvány által leginkább sújtott tagállamoknak és régióknak. A kezdeményezést hétfő este jelentette be a német kancellár és a francia köztársasági elnök, jó egy héttel az Európai Bizottság javaslatának bemutatása előtt, írja a Bruxinfo.

Vállalkozóvá válási támogatás az szja-ban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozóvá válási támogatást igényelt az egyik ügyfelem, majd egy katás bt.-t alapított. A kérdésem az lenne, hogy az szja-bevallásban szerepeltetnem kell-e a megkapott támogatást? A vissza nem térítendő támogatás 6 hónapon keresztül került folyósításra. Köszönöm a segítséget!

Kisfaludy vissza nem térítendő támogatás Kérdés

Egyéni vállakozó kapott vissza nem téritendő támgatást a Kisfaludy 2030 Nonprofit Zrt.-től panziófelújításra. Az a kérdésem, hogy ez a bevétel az egyéni vállkozónak adóköteles vagy adómentes bevételnek számít.

Vissza nem térítendő támogatás energiahatékonysági fejlesztésekhez Cikk

A magyar iparvállalatok technológiai és energiahatékonysági fejlesztéseit támogató Irinyi tervre hétfőtől lehet pályázni – hívta fel a figyelmet György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

A kkv-szektort a jövőbeli kilátásokról kérdezték Cikk

A kkv-szektorban száz fős mintán végzett kutatás szerint, amely kiterjed többek között Magyarország jelenlegi gazdasági helyzetének értékelésére, a kilátásokra, a vállalkozások 2020-as intézkedésterveire és elnyert támogatások értékelésére, a szektor bizakodó. A kkv-k véleményt fogalmaztak meg a gazdasági és jogszabályi környezet nehézségeivel, problémáival kapcsolatban, valamint pályázatokról is, olvasható a Via Credit kutatási eredményeiben.

Csekély a részedése Magyarországnak az új klímaátállási alapból Cikk

A következő 10 évben ezer milliárd eurónyi beruházás mobilizálását célozza meg a fenntartható gazdaságra való áttérés érdekében az a pénzügyi terv, amelyet kedden mutatott be az Európai Bizottság. A leginkább érintett európai régiókban 7 év alatt legalább 100 milliárd euró értékű beruházással segítenék az átállást úgy, hogy 7,5 milliárd euróval megnövelnék az MFF keretét és minimum 11 milliárd eurót átcsoportosítanának a kohéziós politika költségvetéséből. A Magyarországra jutó rész 82,2 millió euró, a teljes keret 1,1 százaléka. Lengyelország kapja a legtöbbet, 2 milliárd eurót, olvasható a Bruxinfo oldalán.

Csütörtöktől adhatók be a támogatási kérelmek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira Cikk

Mától adhatják be a vállalkozások a támogatási kérelmeket a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira. A két program több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Több mint 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás kkv-knak Cikk

A legígéretesebb kis- és középvállalkozásokat (kkv) ösztönzi a Magyar multi program, amelynek harmadik részében több mint 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a sikeresen pályázó vállalkozások – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken az M1-en.

Munkáltatói vissza nem térítendő támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk munkavállalónk részére 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást szeretne nyújtani lakás vásárlása, illetve építése céljából. (A támogatás nem a meglévő hitel kiváltására irányul.) A támogatás folyósítását követően származik bármilyen adófizetési kötelezettsége a munkáltatónak, illetve a munkavállalónak? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel.

Pályázat zártkerteknek vissza nem térítendő támogatásra Cikk

Idén is meghirdeti az Agrárminisztérium (AM) a zártkerti revitalizációs programot, a települési önkormányzatok és ezek konzorciumai pályázhatnak a 2 milliárd forintos keretösszegű programban vissza nem térítendő támogatásra – olvasható az agrártárca honlapján Nagy István agrárminiszter keddi sajtóbejelentése.

Vissza nem térítendő támogatás önkormányzatnak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy belföldi társaság (kft.) közérdekű kötelezettség vállalása keretén belül vissza nem térítendő támogatást (adományt) nyújt egy önkormányzatnak úgy, hogy az önkormányzati földút kerékpározható úttá történő kiépítését vállalja. Ezen munkát a kft. alvállalkozók, anyagbeszállítók bevonásával kívánja elvégezni. A földút az önkormányzat tulajdonában van, így a kft. által elvégzett szolgáltatás eredményeként létrejövő kerékpárút is az önkormányzaté lesz. Erről átadás-átvételi jegyzőkönyv készül átadáskor. A kerékpárút kialakítása nem minősül építésengedély-köteles építési szolgáltatásnak. Kérdés: 1.) A kft. jogosult-e az alvállalkozók és beszállítók által kiállított beérkező számlák áfaösszegének levonásba helyezésére? 2.) A kft. a térítésmentes kivitelezési munkáról, szolgáltatásról (adományról) köteles-e számlát kiállítani? Ha igen, 27 százalék áfát fel kell számítania? 3.) Amennyiben áfás számlát állít ki a kft. a térítésmentes szolgáltatásról, a bruttó összeg minősül az önkormányzatnak nyújtott támogatásnak/adománynak? 4.) Ahhoz, hogy a kft.-nél a fenti támogatás a vállalkozás érdekében felmerült költség, ráfordítás legyen, elegendő-e az önkormányzat által a Tao. tv. 3. sz. melléklet B)/17. pontja alapján kiállított igazolás? Válaszukat előre is köszönöm.

Vissza nem térítendő támogatás mikro-, kis- és középvállalkozásoknak Cikk

Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak napelemes rendszerek telepítéséhez a mikro-, kis- és középvállalkozások, egy beruházáshoz 1,5 és 3 millió forint közötti összeget lehet elnyerni, a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint.

Vissza nem térítendő támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk iparfejlesztési beruházások ösztönzésére kiírt pályázaton vissza nem térítendő támogatást kapott, mely alapján új ipari csarnokot és gépeket vásárolt. A használatbavételi engedélyt ez év februárjában kapta meg, a támogatási összeg ezután fog befolyni, de a költségek mindegyike a 2018-as évben merült fel. El kell-e, el lehet-e számolni aktív időbeli elhatárolással szemben az egyéb bevételt? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjkorhasár előtti kereset

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Hipa – kiva

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Influenszer adózás – számla

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close