32 találat a(z) villamos energia cimkére

Maradnak a rezsicsökkentett energiaárak az MVM-nél Cikk

Nincs változás a rezsicsökkentés tavaly nyár óta fennálló rendszerében, így 2023. augusztus 1-jétől újabb egyéves időszakra továbbra is változatlan feltételekkel biztosítja az MVM a lakossági ügyfeleinek a rezsicsökkentett energiát – közölte ma az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. A szolgáltató az új kedvezményes időszak kezdetén, augusztus 1. és 5. között lehetőséget biztosít a diktálásra.

11 kormányrendelet jelent meg szerdán este Cikk

Egyebek között a jövedéki adóról, az extraprofitadóról szóló jogszabályokat, államháztartási, villamos energiai, közúti fuvarozási, egészségügyi szolgáltatási, továbbá földgázellátással kapcsolatos előírásokat is módosít a Magyar Közlöny 2023/45 számában március 29-én kihirdetett tizenegy kormányrendelet.

Friss információs füzet az energiatermékekről Cikk

Az információs füzet a jövedékiadó-törvény szerinti energiatermékek legfontosabb jogszabályi rendelkezéseit foglalja össze, illetve tartalmazza a KN-kód2 szerinti besorolásukat, csoportosításukat, valamint a kapcsolódó fogalmakat. Ismerteti az adóraktári tevékenységet érintő lényeges előírásokat, valamint a földgázra, szénre, villamos energiára vonatkozó különös rendelkezéseket, illetve a CNG, az egyéb ellenőrzött ásványolaj és megfigyelt termék szabályait.

Jelentősen csökkenti az energiaárakat egy több százezer fogyasztót ellátó német szolgáltató Cikk

Jelentős mértékű árcsökkentést jelentett be Németország nyugati részének egyik legnagyobb városi közműszolgáltatója, a több százezer ügyfelet kiszolgáló Entega.

Dinamikus ársapkát vezet be a villamos energiára a szlovén kormány Cikk

A villamos energia árának dinamikus korlátozásával a szlovén kormány versenyképes díjakat biztosít a nagyfogyasztók számára, két további törvénnyel pedig lehetővé teszi a költségek támogatását is – jelentette be Bojan Krumer infrastrukturális miniszter szerdán Ljubljanában.

Új rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjakról Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 196. számában november 29-én megjelent a 484/2022. kormányrendelet.

MEKH: szeptemberben tovább csökkent az európai villamosenergia-fogyasztás Cikk

Az öt legnagyobb európai villamosenergia-piac aggregált fogyasztása 2,5 százalékkal, a közép-európai régió fogyasztása pedig 5,9 százalékkal csökkent szeptemberben az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályzási Hivatal (MEKH) szeptemberi riportjából, tette közzé honlapján a MEKH.

MVM Next: november 15-ig kell nyilatkozniuk az egyetemes szolgáltatásra jogosult nem magánszemély fogyasztóknak Cikk

Idén augusztusban módosult az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosultak köre. A 2022. november 8-ával hatályba lépett jogszabályi változás részletesen szabályozza, hogy az MVM Next az egyetemes szolgáltatásban vételező ügyfelek tekintetében hogyan ellenőrzi a jogosultság fennállását. Azoknak az ügyfeleknek, akik a továbbiakban is jogosultak az egyetemes szolgáltatásra, a hónap közepéig kell nyilatkozniuk. Az ellenőrzést a nem magánszemély ügyfelek esetében kezdeményezi a társaság – tette közzé honlapján az MVM Next.

Versenypiaci villamosenergia-felhasználók figyelem! Mielőbb érdemes megkötni/megújítani a szerződéseket Cikk

A zavartalan és folyamatos ellátás érdekében fontos, hogy a versenypiaci villamosenergia-felhasználók minél előbb vizsgálják meg árambeszerzési szerződéseiket, és gondoskodjanak azok mielőbbi megkötéséről, illetve megújításáról – hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán.

Módosult a villamos energia rendszerhasználati díjakról szóló rendelet Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 172. számában, október 25-én megjelent a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól szóló 10/2016. MEKH rendeletet módosító 10/2022. MEKH rendelet.

Könnyítéseket sürget a napkollektor szövetség Cikk

Szakmai javaslatokat tett a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) a napelemes rendszerek által termelt villamos energia hálózati betáplálását felfüggesztő korlátozás lazítására.

Megújuló energiaforrások telepítését és új nukleáris reaktorok megnyitását sürgeti a francia államfő Cikk

Emmanuel Macron francia államfő az ország első tengeri szélerőmű-parkjának felavatásán csütörtökön bejelentette, hogy „duplájára kell felgyorsítani" a megújuló energiaforrások telepítését, miközben az új nukleáris reaktorok megnyitását is előre kell hozni – közölte az MTI.

Energiahivatal: júliusban tovább nőtt a villamos energia ára Cikk

Júliusban tovább emelkedtek a villamosenergia-árak Európában, miután ugrásszerűen nőtt a földgáz ára az orosz gázszállítások csökkentése miatt – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) havi villamosenergia-piaci jelentésében csütörtökön az MTI-vel.

Ukrajna áramot fog szállítani az EU-ba Cikk

Ukrajna kész növelni villamosenergia-exportját az EU-ba, hogy ezzel is enyhítse az orosz gázszállítások csökkenésével keletkezett hiányt – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerda éjjel.

Villamos energia egyetemes szolgáltatás – kkv-minősítés Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EMVA Alapból finanszírozott támogatás számviteli nyilvántartása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1