7 találat a(z) villamos energia cimkére

Alkohol, üzemanyag, dohány: nő a jövedéki adó Cikk

A dohány jövedéki adójának emeléséről már a nyári adócsomag elfogadásakor döntött az Országgyűlés. Várhatóan a napokban benyújtandó kormányzati előterjesztés további termékek jövedéki adójának növelését javasolja.

Adózási határidők 2019. október 21-27. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Bevallási határidő Esemény

Villamosenergia-hálózati csatlakozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági egyéni vállalkozót a telephelyének villamosenergia ellátásához "közcélú vezetékhez" csatlakoztatta az Émász Hálózati Kft. A kérdésem a következő: a csatlakozás és vezetékelés díja beruházásnak minősül-e, vagy költségként kell elszámolni a kiszámlázott összeget? Válaszukat előre is köszönöm!

Jövedéki adó, villamos energia Kérdés

Egy kft. napkollektor parkot hozott létre, ahol napenergia segítségével villamos energiát állít elő. Ezt a megtermelt villamos energiát egy ezzel foglalkozó kereskedő cégnek adja el (aki majd tovább értékesíti). Kérdés: a villamosenergia-előállítónak van-e jövedéki adó fizetési kötelezettsége? Válaszukat köszönöm!

Villamos energia: továbbra is lehet hatósági ár, feltételekkel Cikk

A tagállamok bizonyos feltételek mellett a jövőben is fenntarthatnák a villamos energia árszabályozását a háztartási és az ipari fogyasztók esetében, és még a hatósági árak kivezetésére sem kötelezné őket az a politikai megállapodás, amiről hétfő éjszaka egyeztek meg az energiaügyi miniszterek. A Tanács az úgynevezett tiszta energiacsomag négy lényeges eleméről is elfogadta a közös álláspontot, megfigyelők szerint a villamos energiapiac szabályozásánál eléggé felvizezve az eredeti bizottsági javaslatot.

Több rezsicsökkentési javaslat is fut Cikk

Az Országgyűlés asztalán több, rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslat is fekszik, kettőt a szocialisták nyújtottak be, egy másikat a kormánypárti Németh Szilárd István jegyez.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjkorhasár előtti kereset

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Hipa – kiva

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Influenszer adózás – számla

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close