39 találat a(z) villamos energia cimkére

Négy új rendelet a legfrissebb közlönyben Cikk

A 2024. évi 31. számú Magyar Közlönyben négy rendeletet és több határozatot is kihirdettek március 12-én éjjel.

Szigorítás 2025-től: kizárólag e-számla készül majd a vállalkozásoknak a földgáz- és a villamosenergia-fogyasztásról Cikk

2025. január 1-jével nagy változás áll be a hazai vállalkozások életében: a földgáz-, illetve villamosenergia-számlájukat ettől a naptól kötelezően e-számlaként kapják majd kézhez. Ezzel szinte minden hazai vállalkozás szembekerül majd az elektronikus archiválás komplex kötelezettségével – hívja fel a figyelmet hírlevelében az EY.

Villamosenergia díjának elszámolása Kérdés

Őcsg Kérdés

Őcsg Kérdés

Kiegyenlítő energia Kérdés

Itt a nagy bejelentés! Olcsóbb lesz az áram a nem lakossági fogyasztóknak Cikk

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatot hozott a 2024. január 1-jétől alkalmazandó villamos energia rendszerhasználati díjak mértékéről, mely szerint a nem lakossági fogyasztók által fizetett elosztási díjak jelentősen csökkennek – közölte honlapján a hivatal.

Maradnak a rezsicsökkentett energiaárak az MVM-nél Cikk

Nincs változás a rezsicsökkentés tavaly nyár óta fennálló rendszerében, így 2023. augusztus 1-jétől újabb egyéves időszakra továbbra is változatlan feltételekkel biztosítja az MVM a lakossági ügyfeleinek a rezsicsökkentett energiát – közölte ma az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. A szolgáltató az új kedvezményes időszak kezdetén, augusztus 1. és 5. között lehetőséget biztosít a diktálásra.

11 kormányrendelet jelent meg szerdán este Cikk

Egyebek között a jövedéki adóról, az extraprofitadóról szóló jogszabályokat, államháztartási, villamos energiai, közúti fuvarozási, egészségügyi szolgáltatási, továbbá földgázellátással kapcsolatos előírásokat is módosít a Magyar Közlöny 2023/45 számában március 29-én kihirdetett tizenegy kormányrendelet.

Friss információs füzet az energiatermékekről Cikk

Az információs füzet a jövedékiadó-törvény szerinti energiatermékek legfontosabb jogszabályi rendelkezéseit foglalja össze, illetve tartalmazza a KN-kód2 szerinti besorolásukat, csoportosításukat, valamint a kapcsolódó fogalmakat. Ismerteti az adóraktári tevékenységet érintő lényeges előírásokat, valamint a földgázra, szénre, villamos energiára vonatkozó különös rendelkezéseket, illetve a CNG, az egyéb ellenőrzött ásványolaj és megfigyelt termék szabályait.

Jelentősen csökkenti az energiaárakat egy több százezer fogyasztót ellátó német szolgáltató Cikk

Jelentős mértékű árcsökkentést jelentett be Németország nyugati részének egyik legnagyobb városi közműszolgáltatója, a több százezer ügyfelet kiszolgáló Entega.

Dinamikus ársapkát vezet be a villamos energiára a szlovén kormány Cikk

A villamos energia árának dinamikus korlátozásával a szlovén kormány versenyképes díjakat biztosít a nagyfogyasztók számára, két további törvénnyel pedig lehetővé teszi a költségek támogatását is – jelentette be Bojan Krumer infrastrukturális miniszter szerdán Ljubljanában.

Új rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjakról Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 196. számában november 29-én megjelent a 484/2022. kormányrendelet.

MEKH: szeptemberben tovább csökkent az európai villamosenergia-fogyasztás Cikk

Az öt legnagyobb európai villamosenergia-piac aggregált fogyasztása 2,5 százalékkal, a közép-európai régió fogyasztása pedig 5,9 százalékkal csökkent szeptemberben az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályzási Hivatal (MEKH) szeptemberi riportjából, tette közzé honlapján a MEKH.

MVM Next: november 15-ig kell nyilatkozniuk az egyetemes szolgáltatásra jogosult nem magánszemély fogyasztóknak Cikk

Idén augusztusban módosult az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosultak köre. A 2022. november 8-ával hatályba lépett jogszabályi változás részletesen szabályozza, hogy az MVM Next az egyetemes szolgáltatásban vételező ügyfelek tekintetében hogyan ellenőrzi a jogosultság fennállását. Azoknak az ügyfeleknek, akik a továbbiakban is jogosultak az egyetemes szolgáltatásra, a hónap közepéig kell nyilatkozniuk. Az ellenőrzést a nem magánszemély ügyfelek esetében kezdeményezi a társaság – tette közzé honlapján az MVM Next.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó gépjármű költségelszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Idegen épületen végzett beruházás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Rendszám feltüntetése a számlán

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink