7 találat a(z) vezető tisztségviselő felelőssége cimkére

A vezető tisztségviselők szigorú felelősségéről Cikk

Minden vezető tisztségviselőnek javallott tisztában lennie azzal, hogy ezen jogkörben eljárva bizonyos helyzetekben milyen felelősségi kérdésekkel kell szembenéznie.

Vezető tisztségviselő kártérítési felelőssége Cikk

Meghatározott esetekben a vezető tisztségviselő a jogi személlyel egyetemlegesen felel a harmadik személynek okozott kárért – írja elő az új Ptk. Vannak helyzetek, amikor korlátozható ez a felelősség.

Felelősségbiztosítás vezető tisztségviselőknek Cikk

Drasztikusan nő a vállalkozások tisztségviselőinek felelőssége az új Polgári törvénykönyv hatályba lépésével, így többeknek szüksége lehet felelősségbiztosításra - írja a Biztosítási Szemle.

Megúszhatja-e a "csalárd módon" eljáró vezető tisztségviselő? Cikk

A Debreceni Ítélőtábla jelentős döntést hozott a jogi személy nevében eljáró, a jogi személlyel vezető tisztségviselői jogviszonyban álló személy felelősségével kapcsolatosan. Hétköznapi nyelven ez azt jelenti, hogy döntés alapján lehetőség nyílt a kárigények érvényesítésére a felelős tisztségviselővel szemben. Miért? Cikkünkből kiderül.

Meddig halmozhatja adósságait egy cég? Kérdés

Mit tegyen egy cégtulajdonos, akinek vállalkozása veszteséges? Meddig halmozhatja adósságait a hitelezők felé, s a vezető tisztségviselő saját vagyonával felelős lehet-e a jövőben az okozott kárért? Olvasónk kérdésére a Csurgay Ügyvédi Iroda munkatársai válaszolnak.

Felszámolások: az "árnyékvezetők" sem bújhatnak el Szakértői Kommentár

A gyakorlatban egyre inkább kezd elterjedni a felszámolás alá került cégek vezető tisztségviselőinek a felelősségre vonása, amelyre egy két lépcsős eljárásban kerülhet sor. Bemutatjuk, hogyan néz ki ez a folyamat.

Amikor a fizetésképtelen cég a saját vagyont is elviszi Szakértői Kommentár

A felszámolási eljárás sajnos nem minden esetben jelent megoldást problémákra, hiszen a társaság vagyona nem feltétlenül – sőt, általában nem – biztosít kellő fedezetet a hitelezői igények kielégítésére. Bár viszonylag új a jogintézmény, így kevesen ismerik és még kevesebben alkalmazzák, mégis van mód arra, hogy a hitelezők ilyen esetben is érvényt szerezzenek igényüknek és a vezető tisztségviselő felelősségének megállapítását követően az ő vagyonára is kiterjedően hozzájussanak az őket megillető jogos követeléshez. Erre a Csődtörvény speciális, a vezetői felelősségre vonatkozó rendelkezései biztosítanak lehetőséget.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Nagy Norbert

adószakértő

Elhatárolt veszteség

Pölöskei Pálné

adószakértő

Behajthatatlan követelés 100 ezer forint alatt

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs