69 találat a(z) vasárnap cimkére

Tanulmányi szerződés – havonta 1 pihenőnap vasárnapra Kérdés

Feltételesen léphet életbe a kamionstop feloldása vasárnapra Cikk

A szombat éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás miatt a hétvége első napjára felfüggesztik a nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozását. A kamionstop feloldása vasárnapra feltételesen léphet életbe abban az esetben, ha az országos tisztifőorvos a hőségriasztás meghosszabbításáról döntene – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a kormany.hu-n.

A pihenőidő értelmezéséről döntött a Kúria Cikk

A munka- és pihenőidő szabályai az alapvető jelentőségű foglalkoztatási rendelkezések részét képezik. Az alábbiakban a pihenőidőre vonatkozó törvényi előírások Kúria általi értelmezését (BH2022.161.) mutatjuk be.

Mávinform: változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor Cikk

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor: a vonatok vasárnap az ünnepnapi, hétfőn a vasárnapi, kedden pedig már a munkanapi menetrend szerint járnak. A Volánbusz-járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul – közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

Munkaszüneti nap szombaton Kérdés

A munkaidő helyes beosztása Kérdés

Munkavégzés vasárnap és munkaszüneti napon: ezekkel a feltételekkel lehetséges Cikk

Az ünnepekhez közeledve áttekintjük, milyen esetekben oszthatók be a munkavállalók rendes munkaidőben munkaszüneti napra és vasárnapra. A szabályozás lényege, hogy a munkavállalók csak kivételesen, tehát olyan tevékenység keretében foglalkoztathatók rendes munkaidőben e napokon, amelyek végzése közérdeket szolgál vagy a munkáltató rendeltetésszerű működése szempontjából objektíve szükséges. Táblázatos formában foglaltuk össze a részleteket.

Idényjellegű, kereskedelmi tevékenység esetében vasárnapi, ünnepnapi munkavégzés: mennyi bérpótlék jár? Cikk

Ha egy munkáltató idényjellegű, kereskedelmi tevékenységet végez, akkor a munkavállalónak mennyi bérpótlék jár egy olyan vasárnapra, amely ünnepnap is egyben? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Vasárnap, ami ünnepnap, kereskedelem, ami idényjellegű munkavégzés Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás vasárnap Kérdés

Bérpótlék Kérdés

Vasárnapi munkavégzés és vasárnapra eső munkaszüneti nap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk szeretne három műszakos (8 órás) munkarendet bevezetni, jelenleg két műszakos munkarendet alkalmazunk, működésünk eléri a heti 80 órát, így vasárnapra is beoszthatók a munkavállalók, illetve háromhavi munkaidőkeretet alkalmazunk. Főszabály szerint az általános munkarend az irányadó: hétfő–péntek, heti 40 óra. Munkaszüneti napon cégünk nem dolgozik. A hét közben lévő munkaszüneti napokat fizetjük az órabéreseknek mint fizetett ünnep. Ha a munkavégzés vasárnap 21:20-tól kezdődne (a tömegközlekedést figyelembe véve) és hétfőn 5:40-ig tartana, ebben az esetben vasárnapi munkanapnak kell ezt a napot kezelni vagy minősíthetjük hétfői munkanapnak is? Ha húsvét vasárnapra nincs beosztva az órabéres munkavállaló (például vasárnap helyett péntekre osztjuk be), ebben az esetben hány nap munkaszüneti napot kell részére fizetnünk: 2 napot (vasárnap és hétfő)? Vagy csak a húsvét hétfőt? Mint az általános munkarendnél? Illetve ha a munkaszüneti nap csak vasárnapra esne ( az idén húsvét és pünkösd kivételével már ilyen nap nem lesz), és nincs beosztva erre a vasárnapra a munkavállaló, akkor jár-e neki munkaszüneti nap? Hiszen az általános munkarendben dolgozóknak ilyenkor nem jár. Köszönöm előre is a válaszukat. Kertész Mónika

Bérpótlékok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy iskola konyha, ahol a dolgozók vasárnap is és munkaszüneti napon is dolgoznak. Kérdésem az lenne, hogy az iskola konyha közétkeztetésnek minősül, jár-e a dolgozóknak vasárnapi pótlék, illetve munkaszüneti napi bérpótlék? Köszönöm szépen válaszát.

Vasárnapi boltbezárás: ebben az országban sem lehetne vásárolni Cikk

Be kell hogy zárjanak vasárnapokon és ünnepnapokon az üzletek és bevásárlóközpontok Olaszországban, hogy az alkalmazottak megkaphassák az őket megillető szabadságot – jelentette ki vasárnap Luigi di Maio gazdaságfejlesztési, jóléti és munkaügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes.

Újra vasárnapi boltzár? Cikk

Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul több százezer ágazati munkavállaló nevében a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. Azt kérik, a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését, akár részlegesen, nemzetközi mintára – tudta meg a Magyar Idők. A boltzár a javaslattevők szerint enyhítené a béremelések ellenére fennálló munkaerőhiányt, könnyítené a cégek működését, és azt üzenné Európának: hazánk a családok értékeit a haszon elé helyezi – írja a lap.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó iparűzési adója

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs