13 találat a(z) utasbiztosítás cimkére

Utasbiztosítás kötése munkavállalóra Kérdés

Utasbiztosítás: 11 káresemény, amelyet fedezhet Cikk

A külföldre utazók mintegy 60 százalékának ma már nem kérdés, hogy érdemes-e utasbiztosítást kötni, mivel köztudott: a bankkártyák többségéhez tartozó utazási védelem vagy az Európai Egészségbiztosítási Kártya hasznos ugyan, de korántsem elegendő a gondtalan nyaraláshoz. Azt viszont már jóval kevesebben tudják, hogy pontosan mire is fizet egy utasbiztosítás, így előfordul, hogy baj esetén az utazók akkor sem igényelnek kártérítést, ha jogosultak lennének rá – hívja fel a figyelmet a „11 fontos dolog, ha utasbiztosítást keresel” című blogcikkében az UNION Biztosító.

Legyen óvatos! Az utasbiztosítás a járvány óta még fontosabb Cikk

Enyhültek a külföldi utazásokkal kapcsolatos korlátozások, azonban a koronavírus okozta bizonytalanság korántsem múlt el, a járványügyi helyzet országról országra gyorsan változhat, ezért a korábbinál is fontosabb, hogy az utazók pontos információkkal rendelkezzenek arról, hogy az adott útra megkötött utasbiztosításuk milyen védelmet nyújt – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) szerdán az MTI-vel.

Koronavírus: mit fedez az utasbiztosítás? Cikk

Ha valaki olyan területre vagy régióba utazik, amely az utazás napján szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségek között, az utasbiztosítás nem nyújt fedezetet a koronavírus-fertőzés kapcsán felmerülő kárigényekre – figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Mabisz: a járvány kitörése előtt kezdődött utazásoknál a biztosító fedezi az orvosi ellátást Cikk

Amennyiben az út során betegszik meg az ügyfél, akkor a legalapvetőbb utasbiztosítás is fedezi az orvosi ellátást vagy az esetleg szükségessé váló útmegszakítás költségeit, feltéve, hogy az utazás a járvány kihirdetése előtt kezdődött – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken az MTI-vel.

Vigye magával egészségkártyáját, de ne spórolja meg az utasbiztosítást! Cikk

Külföldi utak esetében csak az utasbiztosítással kiegészítve nyújt teljes védelmet az európai egészségbiztosítási kártya (eek) ­- figyelmeztet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Egyre bővül a járatok késésére, törlésére köthető biztosítások köre Cikk

Az elmúlt hetekben, hónapokban egyértelműen felértékelődtek azok az utasbiztosítási kiegészítők, amelyek például a járatkéséseknek, a járattörléseknek és azok folyományainak a költségét térítik meg – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Utazásszervezők csődje: pótlólagos védelem júliustól Cikk

Pótlólagos védelmet kapnak az utasok az utazásszervezők csődje esetén: aki most fizeti be nyári utazása előlegét, júliustól nagyobb biztonsággal számíthat arra, hogy az utazásszervező fizetésképtelensége esetén is viszontlátja a pénzét – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Érdemes külön biztosítást kötni téli sportolásnál, mire jó az EU-s kártya? Cikk

Az Alpokban az elmúlt hetekben esett temérdek hó sokakat csábít síelésre, snowboardozásra, szánkózásra, ami a szépsége mellett különösen balesetveszélyes időtöltés. Aki az Európai Unió országaiban tervez téli sportolást, mindenképpen vigye magával Európai Egészségbiztosítási Kártyáját! Súlyosabb baleseteknél azonban az sem elég, csak a sportbalesetre kiterjedő speciális biztosítás, és még annak megkötésekor is körültekintően kell eljárni, mutatjuk, miért.

Magasabbak az utasbiztosítások díjai Cikk

A most kezdődő síszezonban a mentési és ellátási költségek fedezete miatt átlagosan 800 forint körüli napi díjjal kell számolnia az utasbiztosítást kötőknek azzal szemben, hogy a nyaralások idején egy európai útra átlagosan naponta 510, míg nem európai útra 770 forintos átlagos utasbiztosítási díjat költöttek – közölte a netrisk.hu az MTI-vel.

Külföldi kiküldetés: mikor adómentes az utasbiztosítás? Cikk

Milyen adófizetési kötelezettség terheli a külföldi kiküldetésben lévő munkavállaló részére kötött utasbiztosítást – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.

Külföldi kiküldetés - utasbiztosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk 2016-ban előreláthatóan többször is külföldi kiküldetésen fog részt venni. Vállalkozásunk úgy döntött, hogy egész évre szóló utasbiztosítást köt a számára. Milyen adófizetési kötelezettséggel jár ez mind a munkavállaló, mind a munkáltató részéről? (A biztosítás összege körülbelül 45 ezer forint.) Köszönöm válaszát.

Utasbiztosítás Kérdés

Cégünk kettő dolgozója külföldi kiküldetésen volt, melyhez kapcsolódóan névre szóló utasbiztosításokat kötöttünk. Szeretném megtudni, hogy az szja tv. 1.sz. mellékletének 6.3-as pontja alkalmazható-e, vagyis senkit sem terhel szja fizetési kötelezettség.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ipari ingatlan

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs