11 találat a(z) utánvét cimkére

Szállítási díj és utánvét számlázása Kérdés

Szállítási díj és utánvét díj számlázása Kérdés

Utánvét, online számla Kérdés

Utánvét Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem utánvéttel vásárolt alkatrészeket, de sajnos a futárszolgálattól kapott papírt, amin a kifizetés tényét igazolni tudja, elveszett. A tétel, amit az ügyfelemtől követelnek, 2016. évi. Érdeklődni szeretnék, hogy az utánvétes számla nem úgy müködik mint a készpénzes számla, hogy az utánvét után már nem lehet reklamálni, főleg fél évre, hogy nem kapta meg a pénzt? Köszönettel: Anita

Levonás számlából Kérdés

Tisztelt Szakértő! Futárszolgálat alvállalkozója az elvégzett munka díjazásaként kilométerelszámolás alapján állítja ki a számláját minden hónap elején a fővállalkozó felé. Az alvállalkozó a mindennapi utánvétösszegekkel másnap számol el a fővállalkozó felé, banki befizetéssel. Előfordul, hogy az elszámolás hiányt mutat. Az lenne a kérdésem, hogy a vállalkozó számlájából (kvázi munkadíj) jogosan levonható-e az utánvéthiány összege olyan formában, hogy a fővállalkozó kevesebbet utal el az alvállalkozó által kiállított számla végösszegéből minden előzetes értesítés nélkül? Köszönöm!

Utánvétes költségszámla elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy utánvéttel kifizetett számla elszámolása, melynek a kifizetést igazoló bizonylata nem áll rendelkezésünkre, ütközik-e bármilyen törvénnyel? Adhat-e okot ez büntetésre? Esetleg elegendő, hogy a költségelszámoló fél a számlán feltünteti a kifizetés napját?

Halasztott kp és utánvét Kérdés

Tisztelt Szakértő! Állásfoglalást szeretnék kérni az alábbi ügyben. Kis és nagykereskedelem. Áruszállítás. Az alapfelállás az az, hogy a forgalmazó kiszállítja az árut a kereskedőnek, aki (kereskedő) helyszínen készpénzben fizet a sofőrnek. Mivel a számla kiállítása és annak kiegyenlítése nem egy időben történik az alábbi megoldást szabályosnak tartják-e (a Számviteli politikában és azon belül a pénzkezelési szabályzatban természetesen részletesen szabályozva és leírva): A kiszállítás és a fizetés megtörténik október 11-én Számla kelte, telj. október 10, Fizetési határidő október 11. A sofőr a számla és az áru átadása után a számla 1. és 2. példányára ráírja, dátummal jelölve, hogy fizetve! A vevő a számlán ellenjegyzi az áruátvétel és a pénzátadás tényét. Kiszállítás után az elszámolás a következőképpen néz ki: a sofőr a pénztárosnak átadja a számlák ellenértékét (napi forgalmat) számlákkal alátámasztva. A házipénztár vezetője pénztárbevételi bizonylatot állít ki az összeg átvételéről, amelynek összege a házipénztárba kerül felvezetésre, mint bevétel - egy összegben (melléklet az x db számla). 1. esetben Fizetés módja: Halasztott Készpénz 2. eset Fizetés módja: Utánvét készpénben A két eset között az eltérés a fizetési mód megjelölésében van. Ezen megnevezéseket sokan nem ismerik és idegenkednek tőle. Kérdésünk: a fent leírtak megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak * számla kiállítás tekintetében * pénzátvétel - és a fizetési mód megjelölése tekintetében?

Utánvétes csomagban megküldött számla teljesítési ideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó a saját maga által előállított terméket utánvéttel, futárszolgálat igénybevételével juttatja el a vevőnek. A számlát kiállítja a csomag elkészítésekor. A kérdésem, hogy mi a teljesítés ideje? A tényleges teljesítés mikor valósul meg: amikor a futárszolgálatnak átadom a csomagot (ez nem lehet teljesítés szerintem, mert a terméket a vevőnek adom el, és nem a futárszolgálatnak, ő szolgáltatást végez nekem, és nem a vevőm), vagy vélelmezem, hogy a csomag felvételét követő napon, mivel 24 órán belül vállalja a kiszállítást a futárszolgálat? Az áfatörvény nem írja elő kötelezően a teljesítési időpont feltüntetését, ha az megegyezik a számla keltével, de az utánvétes csomag esetén a vevő még nem vette át az árut, amikor a számlát kiállítom. Tehát jelentősége van a teljesítés idejének, mert a számla kelte előbbi, mint a teljesítés. Köszönöm, ha segít abban, hogy utánvéttel telesített áruszállítás esetén mi a helyes teljesítési időpont a számlán.

Internetes vásárlás – utánvét Kérdés

Tisztelt Szakértő! Internetes vásárlás és utánvétes fizetés esetén a fuvarozó cég általában nem állít ki bizonylatot a pénz átvételéről, többnyire nem is rendelkezik ehhez bizonylattal. Elegendő-e a készpénzes fizetés bizonylatolásához a számla, amennyiben arra fizetési módként utánvét van írva? A számla mindig az áruval együtt kerül a vevőhöz.

Utánvét – idegen pénzeszköz nyilvántartása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném segítségét: egy futárszolgálat a csomag feladója (=a szállítási költség fizetője) megbízásából átveszi a leszállított csomagokért az utánvétek összegét a (feladó) vevőitől. A futárok befizetik ezeket a házipénztárba (aztán a pénztáros ezeket időközönként befizeti a bankba). Hónap végén a futárcég elszámol a feladóval. A könyvelésnek nem kell külön nyilvántartani, hogy ki az utánvétösszeg kifizetője, mert arról a futárcég maga vezet nyilvántartást. A beszedett utánvétek összegéből (kompenzációs megállapodás alapján) levonják a szállítási díjért nekik járó, feladónak kiszámlázott összeget és a különbözetet utalják tovább a csomag feladójának. Az utánvétes befizetésekre külön pénztárat és külön bankszámlát vezetnek január közepétől, de előtte egy pénztárat és egy bankszámlát vezettek. A kérdéseink: 1.) Hova kell könyvelni a futárok által összeszedett utánvét-befizetéseket? (T38 elkül.pt K46?) 2.) A feladónak történő utánvétösszeg átutalását (a fenti fordítva, csak bankkal szemben)? 3.) A fuvardíjutánvét-kompenzálásokat a vevő, illetve az előző rövid kötelezettség összevezetésével rendezhetnénk a vegyes naplóban? 4.) Év végén hol kell kimutatni a mérlegben ezt a pénztárat/bankot – hiszen tulajdonképpen ez nem az ő pénzeszközük? 5.) A fenti elvek szerint szétválaszthatjuk annak az időszaknak az elszámolásait, amikor még nem volt külön bank/pénztár? Vagy esetleg más rendszer szerint kellene eljárnunk? Segítségét köszönöm. Bozsik István

Utánvétes fizetési mód Kérdés

Ha az eladott terméket a vevő utánvéttel fizeti, akkor hogyan állítom ki neki a számlát? Szabályos-e az, hogy a fizetési mód utánvét, a számla kelte és teljesítés dátuma adott nap, amikor számlázok, és a fizetési határidő 8 nap? Köszönettel!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kiva-kedvezmény munkaerőpiacra lépő után

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozó anyagköltsége

Szipszer Tamás

adószakértő

Pályázatírás és sikerdíj tárgyi eszközöknél

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs