Hozzászólások 0

Utánvétes csomagban megküldött számla teljesítési ideje

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó a saját maga által előállított terméket utánvéttel, futárszolgálat igénybevételével juttatja el a vevőnek. A számlát kiállítja a csomag elkészítésekor. A kérdésem, hogy mi a teljesítés ideje? A tényleges teljesítés mikor valósul meg: amikor a futárszolgálatnak átadom a csomagot (ez nem lehet teljesítés szerintem, mert a terméket a vevőnek adom el, és nem a futárszolgálatnak, ő szolgáltatást végez nekem, és nem a vevőm), vagy vélelmezem, hogy a csomag felvételét követő napon, mivel 24 órán belül vállalja a kiszállítást a futárszolgálat? Az áfatörvény nem írja elő kötelezően a teljesítési időpont feltüntetését, ha az megegyezik a számla keltével, de az utánvétes csomag esetén a vevő még nem vette át az árut, amikor a számlát kiállítom. Tehát jelentősége van a teljesítés idejének, mert a számla kelte előbbi, mint a teljesítés. Köszönöm, ha segít abban, hogy utánvéttel telesített áruszállítás esetén mi a helyes teljesítési időpont a számlán.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close