6 találat a(z) utánfutó cimkére

Utánfutóban rejtették el a csempészett cigit Cikk

Több mint 22 millió forint értékű cigarettát találtak a pénzügyőrök egy ukrán férfinál az újév első napjaiban – közölte honlapján a NAV.

Személygépkocsi-használat utánfutóval Kérdés

Tisztelt Szakértő! Anyagbeszerzőként foglalkoztatott munkavállaló a saját személygépkocsijával végzi a munkáját, munkába járás jogcímén a törvényben meghatározottak szerint kap költségtérítést. Az anyagbeszerzéshez kapcsolódó költségeit kiküldetési rendelvény alapján a valósan megtett távolság után a NAV által meghatározott üzemanyagárakon (plusz kopás) térítik meg. A kérdés az lenne, hogy ha a gépjárművével utánfutót szükséges vontatni az anyagbeszerzés miatt, akkor hogyan változik a költségtérítés szabálya? Válaszát előre köszönöm.

Utánfutó számviteli besorolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy az utánfutó számviteli (tárgyi eszközkénti) besorolása úgy helyes-e, ha ezt az eszközt az egyéb járművek között mutatjuk ki? Válaszát köszönöm.

Utánfutó-bérbeadáshoz kötelező pénztárgép-használat? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy alanyi mentes egyéni vállalkozó utánfutókat ad bérbe 7711-es teáor kóddal, ami alapján pénztárgép-használatra kötelezett lenne. Az utánfutók egy ház udvarában állnak, onnét lehet őket kikölcsönözni. Az egyéni vállalkozó a házban állítja ki a bérléshez szükséges papírokat, számlát, nyugtát. Ez esetben kötelezett-e pénztárgép-használatra, mivel a NAV-tájékoztató szerint a felsorolt teáorok esetén csak üzletben folytatott tevékenységnél kötelező pénztárgép-használat? Önök szerint ez üzletnek minősül?

Utánfutó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. utánfutót szeretne venni, hogy azt a tevékenységéhez használja. Azonban a kft. tulajdonában nincs autó, a tag (tulajdonos és ügyvezető egyben) a saját gépkocsijával együtt használná az utánfutót. A tag a saját gépkocsi-használatért nem vesz fel semmilyen kifizetést a kft.-ből. Levonható-e az áfája az utánfutó-beszerzésnek, illetve amortizálható-e?

Összeépített hajószállító utánfutó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozás a tavalyi évben kishajót vásárolt. A szállítására összeszereltek egy utánfutót, amit forgalomba is helyeztek. Van rendszáma, biztosítása, gépjárműadója. Hogyan kell nyilvántartásba venni? (Nem találkoztam még ilyennel.) Segítségüket előre is megköszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs