33 találat a(z) tulajdonosváltás cimkére

Osztalékelőleg Kérdés

5 százalék áfa generálkivitelező- és tulajdonosváltás esetén Kérdés

Beszámoló – tulajdonosváltást követően az előző évi beszámolóval kapcsolatos teendők az új tulajdonos részéről Kérdés

Innovációs járulék – tulajdonosváltozás Kérdés

Tulajdonosváltás kft.-ben Kérdés

Munkavállalás nyugdíj mellett Kérdés

MFB: már a 2019-es alapítású cégek is igényelhetik a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt Cikk

A Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) beérkezett vállalkozói igények alapján április 12-étől azok a 2019-ben alapított vállalkozások is igényelhetik a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt, amelyek az alapítás évében pozitív üzemi eredményt értek el.

Pótbefizetés kezelése tulajdonosváltást követően Kérdés

Kivás cég – tulajdonosváltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az evás cégre vonatkozóan volt tiltó szabály, ami szerint 50%-ot meghaladó tulajdonosváltás esetén a cég evaalanyisága megszűnik. Kérdésem, hogy kivás kft.-re vonatkozóan létezik-e hasonló tiltó szabály? Köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Pintér László

Amerikai társaság veszi meg a Netrisk.hu 75 százalékát Cikk

A varsói székhelyű MCI Group közép-európai magántőke-társaság bejelentette, hogy a Netrisk.hu biztosításközvetítő cégben meglévő részesedésének többségi hányadát eladja a bostoni székhelyű TA Associates globális növekedési magántőke-társaságnak.

Egyéb szálláshely-szolgáltatás tulajdonosváltás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olyan ingatlant akarok megvásárolni, mely rövid távon van kiadva egyéb szálláshelyként. A jelenlegi tulajdonos 2 éves határozott bérleti szerződést kötött az ingatlanüzemeltető céggel és havi fix bérleti díjat kap, a bérleti szerződés tartalmazza: kiadhatja bérbe az ingatlant, az engedélyek beszerzése a bérlő feladata. Én nem bontanám fel a bérleti szerződést az ingatlanüzemeltetővel. Ebben az esetben, tulajdonosváltás esetén, szükséges-e újra beadni az engedélykérelmet az önkormányzathoz egyéb szálláshely-szolgáltatás nyújtásához? Amennyiben igen, kinek a feladata azt benyújtani? Az idegenforgalmi adó az üzemeltető költsége? A bérleti szerződés alapján a bérbeadó csak a biztosítást és az építményadót állja. Ilyen esetben a szobánkénti adózás választható-e vagy csak a tételes költségelszámolás? Ez az eset megegyezik azzal, mintha hosszú távon adnám ki a lakásomat? Lehet-e folyamatos a bérbeadás, vagy amennyiben engedélyt kell kérni, mikor lehet elindítani? Elég a földhivatali érkeztetett adásvételi szerződés? Csak abban az esetben kell parkolóhelyet pénzben kiváltani, ha új engedélyt kell kérni? A Terézvárosban a parkolóhely-kiváltást 500 méteren belül vásárolt garázsokkal meg lehet oldani? Köszönöm!

Kilépett tag cégben maradt tagi kölcsöne Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben tulajdonosváltás történt. A kilépett tag régebben tagi kölcsön formájában forrást bocsátott a cég rendelkezésére, melyet a cégből való kilépéskor nem fizettek vissza neki, erről külön rendelkezés nem történt. Hogyan fizethető ki az új tagoknak a tagi kölcsön? Van-e ennek részükről adó vonzata? Vagy visszafizethet-e a régi tagnak is? Köszönettel

Boltitulajdonos-váltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy élelmiszer-, virág- és dohányboltot szeretne átadni a tulajdonos nyugdíjas egyéni vállalkozó a szintén egyéni vállalkozó fiának. Mindkettejük áfakörös. Az épületek esetében mindenképp számlát kell kiállítani fia felé, vagy elegendő adás-vételi szerződés útján lebonyolítani? Illetve ha számlát köteles, akkor a jelenlegi értékcsökkenéssel csökkentett értéken kell átadnia? Az ebből keletkező bevétel a régi vállalkozónál vállalkozói bevételnek fog minősülni? Valamint a már nullára leírt eszközöket (szeletelő, berendezések, sütő stb.) átszámlázás esetén az új tulajdonos ismét értékcsökkenés alá helyezheti? Az aktuális bolti áru készletet szintén átszámlázással tudja átadni a fiának, a termékekre vonatkozó áfakulcs (5, 18, 27 százalék) alkalmazásával? Az alkalmazottak ki lesznek jelentve a régi vállalkozónál és az újnál be lesznek jelentve. A pénztárgépek átszemélyesítésre fognak kerülni, a terminálok szintén. Van esetleg olyan egyéb dolog, amire figyelniük kell? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Tulajdonosváltás Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Ügyfelem megvett egy céget (tulajdonosváltás volt). Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy mindenki ki van jelentve, jegyzőkönyv nem készült. Csak a nyitó tételeket és a tárgyieszköz-nyilvántartást kaptuk meg. A tulajdonváltás 2017.06.30-án történt. 2019.03.30-án megjelent egy úr nálam azzal, hogy a felesége szült, és kérjem meg részére a csedet, mert a régi cégnél dolgozott, és onnan ment 2015.05.19-én szülni. A gyes 2018.05.19-én lejárt. Az új munkáltatót nem kereste meg a dolgozó, viszont 2019.03.18-án ismét szült, és most az kéri, hogy a cég intézze esetében a csecsemőgondozási díjat stb. Most mit tudok csinálni, az ügyvezető is tanácstalan? Ebben az ügyben kérnék sürgésen segítséget, amelyet előre is köszönök.

Mi a teendő? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaságot végelszámolással szándékoztak megszüntetni. Indult a végelszámolás 2017. 03.14-ével. Bementek a végelszámolást záró bevallások, beszámoló 2017. szeptember 10-én. A törlési határozat megszűnése előtt meggondolta magát a tulajdonos, eladta a céget és egyúttal kérték a végelszámolás visszavonását. A cégiratokban végelszámolás vége dátumként 2018.05.15. szerepel. Ez a dátum a tulajdonosváltás dátuma is. Hogyan néznek ki az üzleti évek, Milyen bevallást, beszámolót kell beadni, pótolni, hogy a 2018. évi zárást meg lehessen csinálni? Köszönettel!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Visszaigényelhető áfa engedményezése kapcsolt félre

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Induló vállalkozás kkv-besorolása

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs