3 találat a(z) tulajdoni lap cimkére

Tulajdoni lap költségének továbbterhelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk egy vállalatcsoport tagja, akinek szerződése van a TAKARNET program használatára. A vállalatcsoport más tagjai részére, és magánszemélyek (például dolgozók) részére is kér le a TAKARNET rendszerből tulajdoni lapokat, melyek költségeit tovább számlázza. A TAKARNET áfakörön kívüli szolgáltatást számláz társaságunknak. A kérdésem az, hogy a tulajdonilap-lekérés költségének továbbszámlázását 27 százalékos áfával, vagy áfa nélkül kell-e terhelni az áfatörvény 15. §-a szerint. Válaszukat előre is köszönöm.

Tulajdonilap-másolat átszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk tagja egy úgynevezett Takarnet renszernek, melynek során nem hiteles tulajdonilap-másolatokat tudunk lekérni. Ezt havonta utólag számlázza ki a Budapest Főváros Kormányhivatala áfamentesen. Kérdésünk: ha a cégünk a tulajdonilap-másolatok díját tovább számlázza más cégekre, akkor ezt a számlában szereplőhöz hasonlóan áfamentesen számlázhatja-e ? Nincs kapcsolódó szolgáltatás, csak ezt a tulajdonilap-másolatokat számlázzuk tovább, cégünk ugyanakkor csak áfa alá tartozó tevékenységeket végez. Válaszukat előre is köszönöm.

Figyelem, változik az illetéktörvény! Új mentességek 2017. márciustól Cikk

Módosítja a kormány az illetékekről szóló törvényt. A parlament elé terjesztett javaslat célja a közigazgatási hatóságok által lefolytatott eljárások során fizetendő egyes illetékek és igazgatási szolgáltatási díjak megszüntetése az állampolgárok és a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése érdekében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Rokkantnyugdíjas ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close