87 találat a(z) tranzakciós illeték cimkére

Tranzakciós illetéket: emelés helyett egyszeri befizetés Cikk

A tranzakciós illeték emelése helyett - a kincstárat leszámítva - minden pénzforgalmi szolgáltatóra vonatkozó, egyszeri befizetést javasol Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a parlament honlapján olvasható indítványában.

A kormány benyújtotta a parlamentnek a megalapozó törvénymódosításokat Cikk

A kormány hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek az idei költségvetést és az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvényeket módosító törvényjavaslatait. Ezekben az államháztartási hiány alacsonyan tartása érdekében hozott intézkedések szerepelnek, közöttük a tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék megemelése, az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztése, valamint az állam által átvállalt önkormányzati hitelek után egy egyszeri, 7 százalékos banki befizetés.

Így emelik az adókat augusztustól Cikk

Augusztustól egészségügyi hozzájárulást (eho) kell fizetni a kamatjövedelem után, 50 százalékkal nő a tranzakciós illeték mértéke és a nem magánszemélyek távközlési adója is.

Tranzakciós illeték: még egy banknál talált jogsértést a PSZÁF Cikk

Még további két-három pénzintézet esetében folyik vizsgálat a tranzakciós illeték áthárítása ügyében, az eddig begyűjtött adatok azt mutatják, hogy esetükben is jelentős mértékű bírságra lehet számítani - fejtette ki Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szóvivője a Magyar Hírlapnak.

Varga-bejelentés: zárolás után a tranzakciós illeték és a bankadó jöhet Cikk

A költségvetési zárolás mellett, ha szükséges, felfüggeszti egyes beruházások finanszírozását a kormány - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.

Elérheti-e a tranzakciós illeték a nyugdíjakat? Cikk

Elképzelhető, hogy a nyugdíjak sem mentesülnek a tranzakciós illeték alól?

Rosszul teljesített a kata és a kiva Cikk

A kivaból és a kataból - a két új vállalati adóból – az első hónapban 2,2 milliárd forint folyt be.

Áfa-bevallás és tranzakciós illeték befizetése Esemény

A bankszektor megkezdte a tranzakciós illeték beszedését Cikk

A magyar bankszektor a törvényi előírásoknak megfelelően 2013. január elsejével megkezdte a tranzakciós illeték beszedését - közölte a Magyar Bankszövetség.

Emelkedhet a tranzakciós illeték Cikk

A kormány kész növelni a tranzakciós illeték mértékét, ha a befolyó bevételek elmaradnak a várttól - derül ki a Portfolio.hu szerint a Költségvetési Tanács határozatából.

Tranzakciós illeték: törvénymódosításon dolgoznak Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) törvényi szinten is egyértelművé tenné, hogy a kölcsöntörlesztés esetében is érvényes a tranzakciós "illetékplafon", ezért előkészíti a szükséges törvénymódosítást - közölte a tárca.

Tranzakciós illeték: nem feltétlenül mentesül a házastársak egymás közötti utalása Cikk

Nem feltétlenül mentesül a tranzakciós illeték alól a házastársak egymás közötti utalása a parlament által hétfőn elfogadott adómódosító-csomag alapján.

Mit hozhatnak az adómódosítások a pénzügyi szolgáltatóknak és a fogyasztóknak? Cikk

A Parlament költségvetési bizottsága november 8-án módosító indítványokat nyújtott be a 2013-as adóváltozásokat tartalmazó törvényjavaslathoz, amelyekről már november 12-én szavazhatnak. Ezek a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett két csomagot tartalmazzák, ám ahhoz képest is jelentős módosításokat tartalmaznak. A legújabb korrekciók egyik leginkább érintett területe a pénzügyi szolgáltatások, illetve pénzügyi szervezetek. Jövőre a pénzváltás és a hiteltörlesztés után is meg kellene fizetni a pénzügyi tranzakciós illetéket, ami 2014-től az értékpapírügyletekre is.

Duplájára emelik a tranzakciós adót és nem változik a bankadó Cikk

Nem felezi meg a kormány a bankadót 2013-ban, és a duplájára, 2 ezrelékre emelik a tranzakciós adót - jelentette be Matolcsy György szerdán. Az újabb lépésekről az után döntött a kormány, hogy az EU szerint a két hete bejelentett korábbi csomag várt eredményei nem elegendőek, írja a hvg.hu.

A bankok döntik el, hogyan terhelik az ügyfelekre a tranzakciós illetéket Cikk

Minden bank a saját üzleti döntése alapján osztja meg a tranzakciós illetéket, de a gazdaság alaptörvénye, hogy minden egyes adót végül a fogyasztó fizet meg - mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára, a keddi Világgazdaságban közölt interjúban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai II.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Táppénzjogosultság vége

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs