21 találat a(z) termelői ár cimkére

Novemberben ennyivel nőttek az ipari termelői árak Cikk

Tavaly novemberben az ipar belföldi értékesítési árai átlagosan 2,5 százalékkal nőttek, ezen belül a 67 százalékos súlyt képviselő feldolgozóipar árai 3,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

A termelői árak növelték a mezőgazdaság kibocsátási értékét Cikk

A mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke 3,1%-kal nőtt 2019-ben. Ehhez a termelési volumen 0,7%-os csökkenése, valamint a termelői árak 3,8%-os emelkedése járult hozzá – közölte a KSH.

2018-ban átlagosan 5,5 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak Cikk

2018 decemberében az ipari termelői árak összességében 4,7 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit – közölte a KSH. A belföldi értékesítési árak átlagosan 6,2 százalékkal nőttek, ezen belül a hattizednyi súlyt képviselő feldolgozóipar árai 4,3, a több mint egyharmadnyi súlyú energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) árai 10 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérten. Az ipar exportértékesítési árai 3,9 százalékkal nőttek az előző év decemberihez képest. Összességében 2018-ban az ipari termelői árak 5,5 százalékkal magasabbak voltak, mint 2017-ben. Az év folyamán az áremelkedés ütemét a munkabérek növekedése, a forint árfolyamváltozása és a kőolaj világpiaci árának alakulása befolyásolta.

8,4 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak Cikk

2018 júliusában az ipari termelői árak összességében 8,4%-kal haladták meg az előző év azonos időszakit. Az árváltozás hátterében alapvetően a bérek növekedése, az olajár-emelkedés és a forint gyengülése állt. A belföldi értékesítési árak átlagosan 8,5%-kal nőttek, ezen belül a hattizednyi súlyt képviselő feldolgozóipar árai 9,2, a több mint egyharmadnyi súlyú energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) árai 7,8%-kal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérten. Az ipar exportértékesítési árai 8,4%-kal nőttek az előző év júliusihoz képest – közölte a KSH.

Nagyot ugrott az az építőipari teljesítmény Cikk

2018 júniusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 28,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületek építésének volumene 15,2, az egyéb építményeké 48,8 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése júniusban 7,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérten. A II. negyedévben az építőipar termelői árai 9,2 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a KSH:

Nőttek és csökkentek is a mezőgazdasági termelői árak Cikk

2018 májusában a mezőgazdasági termelői árak 0,6 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 4,6 százalékos növekedéséből, valamint az élő állatok és állati termékek árának 6,4 százalékos csökkenéséből tevődik össze, közölte a KSH.

Drágulás és csökkenés a mezőgazdasági termelői árakban Cikk

2018 áprilisában a mezőgazdasági termelői árak 1,2 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 3,1 százalékos növekedéséből és az élő állatok és állati termékek árának 2,4 százalékos csökkenéséből tevődik össze – közölte a KSH.

Kiugróan nőtt a gabona, zöldség, krumpli és a tojás termelői ára Cikk

2018 februárjában a mezőgazdasági termelői árak 4,9 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 6,2, illetve az élő állatok és állati termékek árának 2,6 százalékos növekedéséből tevődik össze.

Növekedtek a mezőgazdasági termelői árak Cikk

2017 decemberében a mezőgazdasági termelői árak 5,1 százalékkal meghaladták a 2016 azonos időszakit, ami a növényi termékek árának 6,0, valamint az élő állatok és állati termékek árának 3,8 százalékos növekedéséből tevődik össze, jelentette a KSH.

Ipari termelői árak: itt vannak a részletek az emelkedésről Cikk

2017 decemberében az ipari termelői árak összességében 3,9 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit. A belföldi értékesítési árak átlagosan 3,6 százalékkal nőttek, ezen belül a kétharmadnyi súlyt képviselő feldolgozóipar árai 5,2 százalékkal emelkedtek, a közel háromtizednyi súlyú energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) árai viszont alig változtak (+0,1 százalék) az egy évvel korábbihoz mérten. Az ipar exportértékesítési árai 4,0 százalékkal nőttek az előző év decemberéhez képest. Összességében 2017-ben az ipari termelői árak 3,3 százalékkal magasabbak voltak, mint 2016-ban.

Gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése Cikk

Tavaly novemberben 7,7 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A növényi termékek ára 8,6, az élő állatok és állati termékek ára 6,4 százalékkal emelkedett – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Nagyot nőtt az alma és az állati termékek termelői ára Cikk

2017 szeptemberében a mezőgazdasági termelői árak 5,5 százalékkal meghaladták az előző év azonos idősza­kit, ami a növényi termékek árának 4,0, valamint az élő állatok és állati termékek árának 7,9 százalékos növekedéséből tevődik össze. A mezőgazdasági ráfordítási árak 2017 január–szeptemberében 0,7 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint egy évvel korábban, jelentette a KSH.

Mezőgazdasági termelői árak: akadt 80, 28 és 24 százalékos növekedés is Cikk

2017 augusztusában a mezőgazdasági termelői árak 3,2 százalékkal haladták meg az előző év azonos idősza­kit, ami a növényi termékek árának 0,6 százalékos, az élő állatok és állati termékek árának 7,4 százalékos növekedéséből tevődik össze – jelentette a KSH.

Tovább lassult a termelői árak emelkedése júliusban Cikk

Júliusban az ipari termelői árak 1,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, ezzel tovább lassult az emelkedés üteme a júniusi 1,5 és a májusi 2,7 százalék után – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább lassult a termelői árak emelkedése Cikk

Júniusban az ipari termelői árak összességében 1,5 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakáét a májusi 2,7 és az áprilisi 4,4 százalékos emelkedés után – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Jutalom passzív időbeli elhatárolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Ingatlanvásárlás, felújítás, továbbértékesítés

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Termék vagy áru

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close