21 találat a(z) termelői ár cimkére

Novemberben ennyivel nőttek az ipari termelői árak Cikk

Tavaly novemberben az ipar belföldi értékesítési árai átlagosan 2,5 százalékkal nőttek, ezen belül a 67 százalékos súlyt képviselő feldolgozóipar árai 3,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

A termelői árak növelték a mezőgazdaság kibocsátási értékét Cikk

A mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke 3,1%-kal nőtt 2019-ben. Ehhez a termelési volumen 0,7%-os csökkenése, valamint a termelői árak 3,8%-os emelkedése járult hozzá – közölte a KSH.

2018-ban átlagosan 5,5 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak Cikk

2018 decemberében az ipari termelői árak összességében 4,7 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit – közölte a KSH. A belföldi értékesítési árak átlagosan 6,2 százalékkal nőttek, ezen belül a hattizednyi súlyt képviselő feldolgozóipar árai 4,3, a több mint egyharmadnyi súlyú energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) árai 10 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérten. Az ipar exportértékesítési árai 3,9 százalékkal nőttek az előző év decemberihez képest. Összességében 2018-ban az ipari termelői árak 5,5 százalékkal magasabbak voltak, mint 2017-ben. Az év folyamán az áremelkedés ütemét a munkabérek növekedése, a forint árfolyamváltozása és a kőolaj világpiaci árának alakulása befolyásolta.

8,4 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak Cikk

2018 júliusában az ipari termelői árak összességében 8,4%-kal haladták meg az előző év azonos időszakit. Az árváltozás hátterében alapvetően a bérek növekedése, az olajár-emelkedés és a forint gyengülése állt. A belföldi értékesítési árak átlagosan 8,5%-kal nőttek, ezen belül a hattizednyi súlyt képviselő feldolgozóipar árai 9,2, a több mint egyharmadnyi súlyú energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) árai 7,8%-kal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérten. Az ipar exportértékesítési árai 8,4%-kal nőttek az előző év júliusihoz képest – közölte a KSH.

Nagyot ugrott az az építőipari teljesítmény Cikk

2018 júniusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 28,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületek építésének volumene 15,2, az egyéb építményeké 48,8 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése júniusban 7,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérten. A II. negyedévben az építőipar termelői árai 9,2 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a KSH:

Nőttek és csökkentek is a mezőgazdasági termelői árak Cikk

2018 májusában a mezőgazdasági termelői árak 0,6 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 4,6 százalékos növekedéséből, valamint az élő állatok és állati termékek árának 6,4 százalékos csökkenéséből tevődik össze, közölte a KSH.

Drágulás és csökkenés a mezőgazdasági termelői árakban Cikk

2018 áprilisában a mezőgazdasági termelői árak 1,2 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 3,1 százalékos növekedéséből és az élő állatok és állati termékek árának 2,4 százalékos csökkenéséből tevődik össze – közölte a KSH.

Kiugróan nőtt a gabona, zöldség, krumpli és a tojás termelői ára Cikk

2018 februárjában a mezőgazdasági termelői árak 4,9 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 6,2, illetve az élő állatok és állati termékek árának 2,6 százalékos növekedéséből tevődik össze.

Növekedtek a mezőgazdasági termelői árak Cikk

2017 decemberében a mezőgazdasági termelői árak 5,1 százalékkal meghaladták a 2016 azonos időszakit, ami a növényi termékek árának 6,0, valamint az élő állatok és állati termékek árának 3,8 százalékos növekedéséből tevődik össze, jelentette a KSH.

Ipari termelői árak: itt vannak a részletek az emelkedésről Cikk

2017 decemberében az ipari termelői árak összességében 3,9 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit. A belföldi értékesítési árak átlagosan 3,6 százalékkal nőttek, ezen belül a kétharmadnyi súlyt képviselő feldolgozóipar árai 5,2 százalékkal emelkedtek, a közel háromtizednyi súlyú energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) árai viszont alig változtak (+0,1 százalék) az egy évvel korábbihoz mérten. Az ipar exportértékesítési árai 4,0 százalékkal nőttek az előző év decemberéhez képest. Összességében 2017-ben az ipari termelői árak 3,3 százalékkal magasabbak voltak, mint 2016-ban.

Gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése Cikk

Tavaly novemberben 7,7 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A növényi termékek ára 8,6, az élő állatok és állati termékek ára 6,4 százalékkal emelkedett – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Nagyot nőtt az alma és az állati termékek termelői ára Cikk

2017 szeptemberében a mezőgazdasági termelői árak 5,5 százalékkal meghaladták az előző év azonos idősza­kit, ami a növényi termékek árának 4,0, valamint az élő állatok és állati termékek árának 7,9 százalékos növekedéséből tevődik össze. A mezőgazdasági ráfordítási árak 2017 január–szeptemberében 0,7 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint egy évvel korábban, jelentette a KSH.

Mezőgazdasági termelői árak: akadt 80, 28 és 24 százalékos növekedés is Cikk

2017 augusztusában a mezőgazdasági termelői árak 3,2 százalékkal haladták meg az előző év azonos idősza­kit, ami a növényi termékek árának 0,6 százalékos, az élő állatok és állati termékek árának 7,4 százalékos növekedéséből tevődik össze – jelentette a KSH.

Tovább lassult a termelői árak emelkedése júliusban Cikk

Júliusban az ipari termelői árak 1,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, ezzel tovább lassult az emelkedés üteme a júniusi 1,5 és a májusi 2,7 százalék után – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább lassult a termelői árak emelkedése Cikk

Júniusban az ipari termelői árak összességében 1,5 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakáét a májusi 2,7 és az áprilisi 4,4 százalékos emelkedés után – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó szülése II.

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Munkaerő-közvetítés áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyéni vállalkozó kapcsoltsága

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close