2 találat a(z) telek átruházása cimkére

Áfa – fordított adózás Kérdés

Egy cég rendelkezik több ezer m2 telekkel. Földhivatali besorolás szerint "kivett beépítetlen terület". Él a választás jogával és bejelentkezik az ingatlannal kapcsolatos tevékenységekre az áfára 2016-tól. Az építkezés meghiúsul haláleset miatt, és a telket eladja. Helyesen jár-e el akkor, ha a számlát a fordított adózás szerint állítja ki?

Osztalékfelvétel nem készpénzben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonosának lehet-e úgy osztalékot "fizetni", hogy a kft. tulajdonában álló telket kapja meg a tulajdonos? Vagyis pénzmozgás nem történne, csak a kft. tárgyi eszközei között nyilvántartott telket adná oda (ruházná át) a kft. a tulajdonosnak, osztalék címén. Milyen adókötelezettségek merülnek fel ebben az esetben? A kft. a telek beszerzésekor az áfát levonta. Abban az esetben, ha a telket a kft. osztalék címén átruházná a tulajdonosra, akkor van e a kft.-nek áfafizetési kötelezettsége? Milyen bizonylat szükséges hozzá? Az osztalék utáni szja és eho megfizetése ebben az esetben is gondolom fennáll, úgy, hogy a telek piaci árát kell alapul venni, vagy a telek könyvekben nyilvántartott nettó értékét? Van lehetőség a fenti ügyletre, vagy nincs?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérkifizetés tárgyi eszközzel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Beteg gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíjkorhatár elérése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close