12 találat a(z) tehergépkocsi-vezető cimkére

Belföldi napidíj egyszerűsített foglalkoztatásban tehergépkocsi-vezetőnek Kérdés

Tehergépkocsi-vezető minimálbér vagy garantált bérminimum Kérdés

Belföldi napdíj tehergépkocsi-vezető egyszerűsített foglalkoztatásban Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munka napjainak száma Kérdés

Tehergépkocsi-vezetők munkabérelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyéni vállalkozó betonszállítással (mixeres) foglalkozik. A dolgozók havidíjasok. Nincs időkeret. Munkanapokon többször előfordul, hogy 8 óránál többet dolgoznak, de van, amikor szombatonként is dolgoznak néhány órát. Munkanapokon az is előfordul, hogy csak 2-3-4 órát dolgoznak. Szeretném megkérdezni, hogy mi számít pontosan túlórának: ha a túlórával együtt számolt havi összes munkaóra meghaladja a törvényes munkaidőt, akkor az afeletti rész, vagy pedig naponta kell számolni a 8 óra feletti időt és az számít túlórának? A szombati néhány órás túlórát hogyan kell számolni? Alapbér + hány % pótlékkal? Segítségét előre is köszönöm.

Tehergépkocsi-vezető garantált minimálbér Kérdés

T. Válaszadó! A tehergépkocsi-vezetővel kapcsolatos minimálbér megállapításával kapcsolatban, szeretném állásfoglalásukat. Tudom, hogy a TB levelekben volt erről cikk (5333/2017.03.07/314 szám) és 2008.11.11-én 2382 kérdés. Sajnos nem találom,és ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem is. Köszönettel Szakács Zsuzsanna [email protected]

Tehergépkocsi-vezető munkaideje romlandó élelmiszer szállítás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áruszállító cég közúton romlandó élelmiszert szállít, naponta, a megrendelő érdekének megfelelően a fuvar éjfél után indul, és a tgk vezetője 0,oo-04,oo óra között vezet, az időkapu miatt. Ezen esetekben a napi vezetési idő nem haladhatja meg a 10 órát, de egy tájékoztató szerint a dolgozó munkaszerződésében foglaltak alapján el lehet térni a napi 10 órás korláttól, tekintettel az élelmiszer szállítása miatt. Mit kell tartalmazzon a dolgozó szerződése, ha a kapott információ megfelel a hatályos közúti áruszállítási előírásoknak? Köszönettel: Toronicza István

Tehergépkocsi-vezető Kérdés

Tisztelt Cím! Egy cég árufuvarozási tevékenységet végez, a gépjármű a 3,5 tonna súlyt nem haladja meg, tachográffal nem kell felszerelni. Kérdésem, hogy a tehergépkocsi-vezető munkakörben foglalkoztatott munkavállalót lehet-e kötetlen munkaidőben foglalkoztatni? Köszönöm.

Külföldi napidíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adható-e a kormányrendelet szerinti napidíj tehergépjármű-vezetőnek hétvégi napokon, mikor ténylegesen nem dolgozik, vezetői tevékenységet nem végez? Válaszát előre is köszönöm!

Tehergépkocsi-vezető alkalmazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft., amely fuvarozási tevékenységet is folytat, annak ellátására alkalmaz főállásban egy fő munkavállalót. Kettő tehergépkocsival rendelkezik, mert esetenként előfordul, hogy az állandó, napi megbízás mellett megbízzák ugyanarra a napra egy másik fuvarral, amelynek ellátására eddig esetenként, alkalmi munkavállalót (tehergépkocsi-vezetőt) alkalmazott. Állandóra nem tudta utóbbi munkavállalót felvenni, mivel a kettő fuvarozási megbízás ugyanazon napra csak eseti volt. A tavalyi év utolsó negyedévétől azonban a megnövekedett fuvarozási szolgáltatásmegrendelések miatt úgy döntött, hogy az alkalmi munkavállalót be szeretné jelenteni alkalmazottként, de mivel a megbízások nem napi szintűek, szeretné kikérni a tanácsukat, hogy mi lehetne a legalkalmasabb formája a foglalkoztatásnak (rugalmas munkaidő, kötetlen munkaidő, napi 4 órás bejelentés stb.). Köszönöm segítségüket.

Tehergépkocsi-vezető bére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem tudom, terveznek-e a napokban cikket megjelentetni a tehergépkocsi-vezetők bérezéséről, miután Ausztriában is kötelezővé tették a kinti minimálbér megfizetését a kint ledolgozott órákra (kivéve tranzit). Nagyon szívesen vennénk. A témához kapcsolódóan az lenne a kérdésem, hogy mi a kialakult álláspont a tehergépkocsi-vezetők bérezésére vonatkozóan? Adható-e számukra minimálbér, vagy a szakképzett minimálbért kell megfizetni? Azt gondolom, rengeteg fuvarozó vállalkozásra komoly terheket fog róni, ha az osztrák minimálbérre kell majd a járulékokat megfizetni. Köszönöm.

Tanfolyam költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónkat tehergépkocsi-vezető munkakörben foglalkoztatjuk. A hatályos jogszabályok alapján, hogy tovább vezethesse a cég tehergépkocsiját, a „Gépjárművezetői képesítési igazolvány”, a GKI-vizsga megszerzése szükséges. Amennyiben cégünk kifizeti a tanfolyam díját (tanulmányi szerződést nem kívánunk kötni, nem iskolarendszerű a képzés), származik-e a magánszemélynek adóköteles bevétele ebből, illetve terheli-e a munkáltatót valamilyen adófizetési kötelezettség? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink