3 találat a(z) takarítónő cimkére

Adóvá válik a háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díj Cikk

Júliustól változik a háztartási alkalmazott bejelentése után fizetendő díj nyilvántartása. A díj – amelynek összege nem változik – adónak minősül majd, , és az adózók közvetlenül is lekérdezhetik az egyenleget – hívja fel a figyelmet közleményében az adóhatóság.

Takarítónő és kötetlen munkarend Kérdés

Óradíjas foglalkoztatás és szabadság kiadása Kérdés

Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni, hogy az alábbi kérdésekben helyesen tudjak eljárni. A munkáltató pályázati munkákhoz heti 2 órára szóló munkaszerződéseket kötött, ami tartalmazza, hogy ez maximum a heti 20 órát nem haladhatja meg. Az óradíjak elszámolása mindenkor, közösen megállapított havi teljesített óraszám alapján történik. A munkáltató helyesen jár el, ha csak a ledolgozott órákat fizeti ki, vagy van foglalkoztatási kötelezettsége? Ha a ledolgozott óra meghaladja a szerződésben foglalt maximum 20 órát rendkívüli munkavégzésként kell elszámolni? A szabadság kiadása hogyan történik a heti 2 órás foglalkoztatásnál. Például a takarítónő, aki heti 2 órában takarít, vagy akit azért foglalkoztatnak heti 2 órában, hogy a elintézze a postai munkákat (levelek, csekkek feladását). Részükre is ki kell adni a rendes szabadságot? Köszönettel: Vasóczki Ildikó

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház – bérbeadás szja

Lepsényi Mária

adószakértő

Nem saját tulajdonú ingatlan bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlannal rendelkező társaság bejelentése

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close