337 találat a(z) tagi kölcsön cimkére

Lekötött tartalék végelszámolás esetén Kérdés

Tagi kölcsön aláírói Kérdés

Tagi kölcsön rendezése pótbefizetéssel Kérdés

Egyszemélyes kft. eladásából származó jövedelem adózása Kérdés

Tagi kölcsön elengedésének adózása Kérdés

Tőkeemelés Kérdés

Többes jogviszony – Tagi kölcsön kamata Kérdés

Cég vásárlásával tagi kölcsön megvásárlása Kérdés

Magánszemély kft.-t vásárol 10 000 forintért. A megvásárlásra kínált cégben van 6 000 000 forint tagi kölcsön. A szerződés szerint a vételár ellenében nemcsak az üzletrész 100%-át szerzi meg a vevő, hanem a korábbi tagok követelését is megvásárolja. Amikor az új tulajdonos részére visszafizeti a cég a 6 000 000 forint tagi kölcsönt, akkor a tagnak keletkezik-e szja- és egyéb (szocho)fizetési kötelezettsége?

Bt. megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozásom ellehetetlenülése miatt szeretném a bt.-t bezárni, amiben beltag vagyok és heti van 40 órás munkaviszony keretében dolgozom. 2021 januárjában megyek nyugdíjba. A bt.-ben 440 ezer Ft tagi kölcsön van. Mit tudok ezzel csinálni? Mennyi időbe telik az egyszerűsített felszámolás és mik a költségei?

Egyszerűsített végelszámolás: tagi kölcsön és közterhei rendezése Cikk

Mi a teendő, ha egyszerűsített végelszámolásnál többmilliós tagi kölcsön van a cégben? Mi történik a tao- és illetékfizetési kötelezettséggel? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó válaszolt.

Nyugdíjpénztári tagi kölcsön Kérdés

Az önkéntes nyugdíjpénztárak az 1993. évi XCVI. törvény (Öpt.) és a 281/2001. kormányrendelet alapján úgynevezett tagi kölcsönt nyújthatnak a pénztártagok részére. Vonatkozik-e ezekre a kölcsönökre a 47/2020. kormányrendelet alapján meghirdetett fizetési moratórium? Ha igen, érinti-e azokat lejárt tagi kölcsön tartozással rendelkező pénztártagokat a fizetési moratórium, akiket már felszólított a pénztár a tartozás rendezése? Ha igen, hogyan? Az egyéni számla terhére levonásba helyezheti a pénztár a tartozás összegét? 47/2020. kormányrendeletben szereplő fogyasztási hitelnek minősül-e az önkéntes nyugdíjpénztárak által nyújtott tagi kölcsön?

Tagi kölcsön kamat adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tagi kölcsön kamatának adóügyi értelmezésében kérném állásfoglalását, mert nem teljesen egyértelmű számomra. Egy zrt. magánszemély egyedüli főrészvényese (100 százalékos tulajdonos) kölcsönt folyósít a zrt.-nek 7 százalék kamat kikötéssel. Az egyszemélyes tulajdonos semmilyen kapcsolatban nem áll a zrt.-vel (nem munkavállaló, nem tisztségviselő), csupán osztalék kifizetése történt eddig részére. Amennyiben a zrt. kamatot fizet a kölcsön után, kifizetéskor milyen adót, járulékot kell levonnia a magánszemélytől, és milyen adó, járulék terheli a zrt.-t? Ha a magánszemélyt szochofizetés terheli, arra vonatkozik-e a felső korlát? Köszönettel: Mónika

Üzletrészvásárlás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Adott egy kft., amelyben van valamekkora összegű tagi kölcsön. Amennyiben a kft. tulajdonost váltana, van-e bármiféle akadálya annak, hogy a cégben lévő tagi kölcsönt az új tulajdonos részére fizessék vissza? Lenne-e a műveletnek adóhatása? Köszönettel: Deák Balázs

Tagi kölcsönös bt.-tag halála Kérdés

Hogyan lehet, illetve lehet-e végelszámolni egy bt.-t, melynek kültagja elhunyt, a társaságnak tagi kölcsön tartozása van, egyéb követelése, illetve kötelezettsége nincs.

Kft. megszüntetése Kérdés

Üdvözlöm! Abban kérném segítségüket, hogy miképpen, milyen módon lehet megszüntetni egy régóta nem működő kft.-t, amelynek felhalmozott tagi kölcsöne közel 10 millió forinti? Ha ez a tagi kölcsön "ajándék" módjára kerülne ki a kft.-ből, az olyan összegű illetéket vonna maga után, amit a tulajdonosok nem tudnak kifizetni. Mi történik, ha a 2019. évre nem adunk be beszámolót? Természetesen tudjuk, hogy első alkalommal 200 ezer forint a bírság, majd lehet 500 ezer forint, ezek után elvileg felszámolódna.... A társaságnak nincs pénzeszköze, tárgyi eszköze, követelése, amit a felszámoló elvihetne. Mit tehetnénk?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíj mellett munkavégzés II.

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Gyesen lévő alkalmazott – munkaviszony megszűnése II.

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ingatlan külső felújításának könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close