1108 találat a(z) támogatás cimkére

Pályázati lehetőség a vidéki turizmus fejlesztésének támogatására Cikk

A Megújuló vidék, megújuló agrárium program legújabb állomásaként megjelent a Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Vidéki turizmus fejlesztése elnevezésű pályázati kiírás – jelentette be pénteken az Agrárminisztérium.

Beruházások sorsa váláskor Kérdés

Katás bevétel Kérdés

Erdőtelepítésre kapott támogatás elszámolása. Kérdés

Nem közhasznú alapítvány támogatása Cikk

Fogadhat-e támogatást nem közhasznú alapítvány cégektől, és ha igen, hogyan kell kezelni tao szempontjából az adományozónál? – kérdezte az Adózóna olvasója. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Technológiaváltó támogatási program kkv-knak újabb 100 milliárd forint értékben Cikk

Folytatódik a Technológiaváltó támogatási program újabb 100 milliárd forint értékben – jelentette be György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteki közleménye szerint.

Erdősítési támogatás 2021. Kérdés

Minden, regisztrált álláskereső felvételéhez igényelhető állami hozzájárulás Cikk

A Vállalkozások munkaerő támogatása programban megítélt összes forrás már meghaladta a 15 milliárd forintot. Mostanáig több mint 34 ezer regisztrált álláskereső új munkaadója nyújtott be kérelmet, mintegy 28 ezer új alkalmazott után pedig meg is ítélték a kormányzati támogatást – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette: a jól célzott segítség elsősorban a keleti országrészben járul hozzá a dolgozni akarók elhelyezkedéséhez. Az ITM csütörtöki közleménye emlékeztet: a Vállalkozások munkaerő támogatása 2020 őszétől eredetileg a 25 év alattiak és az alacsony iskolai végzettségűek alkalmazására ösztönözte a foglalkoztatókat. Nyár eleje óta már minden, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső felvételéhez igényelhető az állami hozzájárulás. A támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet. A munkaadók fél éven át így összesen akár 600 ezer forintot kaphatnak egy új kolléga felvétele után.

Kata, támogatás, bevétel Kérdés

Nem közhasznú alapítvány támogatása Kérdés

Rendkívüli támogatás uborkatermesztőknek Cikk

A Magyar Közlöny 202. számában megjelent a konzervuborka felvásárlás fenntartása érdekében nyújtott rendkívüli támogatásról szóló 42/2021. AM rendelet.

Őstermelők értékcsökkenés elszámolása Kérdés

Támogatás elszámolása Kérdés

Előző évben átadott támogatás visszautalása Kérdés

Támogatás fiatalok startup vállalkozásainak Cikk

Négy startup programot indít a divat és design, autó- és motorsport, borászat, gasztronómia, turisztika vagy akár a logisztika területéről érkező innovációk számára a Startup Campus a partnereivel együttműködve – közölte az innovációs központ. A programokra november 1-jéig lehet jelentkezni befektetésre vágyó projektekkel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó anyuka gyed, gyes, táppénz

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szlovák cég belföldi ingatlanon végez építési munkát

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Hatósági díj továbbszámlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs