51 találat a(z) tájékoztatás cimkére

Vállalkozásoknak szóló új tájékoztató oldalt indított a NAV Cikk

Új rovatot indított honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ahol minden hónapban közzéteszik azokat az eseteket, amelyeknél az ellenőrzések során hibákat tapasztaltak, és amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak a szabályok betartásában.

Gyes alatt lehet-e másik munkáltatónál munkát vállalni? Cikk

Az anyuka jelenleg gyesen van, van főállású munkahelye, ahol állományban van, ahonnan gyesre ment. A gyes mellett egy másik munkáltató foglalkoztatni szeretné heti 15 órában, munkaviszonyban. Meg kell-e szüntetni a meglévő 8 órás munkaviszonyát a korábbi céggel, vagy vállalhat mellette részmunkaidős állást? Kell-e közölni a régi munkahelyen, hogy elvállalt egy részmunkaidős állást? Olvasói kérdésre Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Ismét lehet ezzel is kereskedni Cikk

Az MNB június 30-ától visszaállította az EHEP-részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó eleget tett a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

Az első negyedévben 43,5 millió forint bírság Cikk

Az MNB az I. negyedévben 43,5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki és jelenleg is hat kibocsátó tőzsdei kereskedése tekintetében tart fenn moratóriumot azok tájékoztatási kötelezettségeinek megsértése miatt. A jegybank – egyebek közt adatbekérésekkel, közgyűlési részvételekkel, s a könyvvizsgálókkal való fokozott együttműködéssel – kiemelten ellenőrzi a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírok kibocsátóinak jogszerű tájékoztatásait a befektetők felé.

Munkaidő-beosztás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk munkaidőkeretben foglalkoztatja munkavállalóit. Munkaidő-beosztásukat egy héttel korábban megkapják.Sajnos a munka jellegéből adódóan egy héttel korábban nagyon nehéz megoldani a beosztást, mivel sokszor előző nap derül ki, hogy hova, kinek kell mennie szerelnie. Az lenne a kérdésem, lehet-e olyan megállapodást kötni a munkavállalókkal, hogy előző napon szóbeli beosztás alapján végzik a munkájukat? Vagy esetleg lenne-e valami egyéb megoldás erre a problémára? Előre is köszönöm válaszát!

Kifecsegi a céges infókat? Millióiba kerülhet Cikk

Munkáltatója áremelési gyakorlatáról tájékoztatta kereskedelmi partnereit egy ügyvezető. Az információk alapján a GVH megbüntette a munkaadót, aki a kárt perben téríttette meg az ügyvezetővel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás az özvegyi jogon folytatott vállalkozónál

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink