26 találat a(z) szuperbruttó cimkére

Kik járnak jól az idei adóváltozásokkal? Cikk

Elsősorban az átlagbér két-háromszorosát keresőket hozzák a korábbinál kedvezőbb helyzetbe az idei adóváltozások, az átlagosnál kevesebbet keresők fizetése az idén sem lesz több a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég szerint.

A kivában tovább él a szuperbruttó Cikk

A 2013-tól választható kisvállalati adó (kiva) legfőbb előnyének azt tekintik, hogy a 27 százalék szociális hozzájárulási adó és az 1,5 százalék szakképzési hozzájárulás helyett csak 16 százalék kisvállalati adót kell fizetni. Ez látszólag 12,5 százalék megtakarítást jelent, de a látszat most is csal. Számoljunk egy kicsit. Mivel közel a január 15-ei végső döntési határidő, ezért fontos tudnunk, mekkora haszonnal kecsegtet a kiva a társasági adózással szemben.

Átalányadózó jövedelme táppénz igényléshez Kérdés

A táppénz összegének megállapításához szükséges jövedelemnél a szuper bruttósitott jövedelmet kell megadni, ami alapján az Szja is lett fizetve.2011-12 évre?

Ezek fértek bele a 2013-as adócsomagba Cikk

Az utolsó órákban is folyamatosan módosultak az adótörvények változásairól szóló kormány-előterjesztések, ami előrevetíti, hogy még érheti meglepetés a közeljövőben a piac szereplőit. A PwC Magyarország adószakértői szerint globálisan érezhető a feszültség az adópolitika körül. A 2013-as magyar adócsomag a deficitcsökkentő intézkedések nyomása alatt született, aminek ugyan vannak biztató jelei, de az adminisztrációs terhek számottevő csökkentése és a kiszámíthatóság még várat magára.

Szuperbruttó kivezetése: pofon a költségvetésnek, ajándék a jómódúaknak Cikk

Az Európai Bizottság és a magyar kormány egymás után osztja ki egymásnak matematikából az elégtelent: a másik fél rosszul számol. Valójában senki sem számol, hanem e helyett becsült számokkal dolgozik. Pedig a korábbi évekről rendelkezésekre álló tényszámokból pontos értékeket határozhatunk meg. Csak akkor teljesülhet 2013-ban a 3 százalék alatti hiánycél, ha a 2013-as költségvetésben szereplő számok a helyükön vannak. De nincsenek a helyükön. A bevételi oldal nagyon ingatag. Például a szuperbruttó kivezetésének 100 milliárdos becsült költségvetési kihatása köszönő viszonyban sincs a korábbi évek tényszámaival

Tényleg jó ötlet a családi kedvezmény kiterjesztése? Cikk

A KDNP nemrég egy olyan javaslattal állt elő, melynek lényege: a családi kedvezmény személyi jövedelemadó alap terhére el nem számolható része leírható legyen a járulékokból. A javaslattal kapcsolatosan – a párt közlése szerint – a hét végén politikai döntés született, miszerint 2014-től bevezethető a rendszer. Az Adózóna szakértőjének véleménycikke.

Elemzők: jó irány az szja-csökkentés, de fontos a finanszírozási oldal Cikk

A Századvég Gazdaságkutató szakértője szerint összességében jó irány a személyi jövedelemadó (szja) és a társasági nyereségadó csökkentése, de fontos az intézkedés finanszírozási oldala is, míg a Takarékbank elemzője úgy véli, nincs forrás a szuperbruttó teljes kivezetésén túli szja-csökkentésre.

Hibás a NAV által kiadott adónyilatkozat Cikk

Megjelent a 1153ANY nyomtatvány. Ezen tehet adónyilatkozatot a magánszemély, ha meg akarja úszni az adóbevallást. A nyomtatvány a személyes adatokon túl mindössze három sort tartalmaz.

Családi kedvezmény: kevesebb feltételhez kötik jövőre Cikk

A kormány által a parlament elé beterjesztett törvényjavaslat szerint jövőre számos változás várható a személyi jövedelemadózásban (szja) - hívja fel a figyelmet a PwC.

Mitől is lesz egyszerűbb az adózás? Cikk

Az adórendszer megtisztítása jó, de a módszer, a kormányzati tervek komoly zavart okozhatnak a fejekben.

Szijjártó: a kormány nem akar torz, többkulcsos adórendszert Cikk

A kormánynak "esze ágában sincs" visszatérni a többkulcsos, progresszív adórendszerhez - közölte a miniszterelnök szóvivője, hangsúlyozva: a kabinet az egykulcsos, arányos adórendszer kiteljesítésének útján megy tovább.

"Eldőlt: 2 év alatt vezetik ki az adójóváírást és jön az újabb adóemelés" Cikk

Az már jó pár hónapja kiderült, hogy a 2011-es adójogszabályokkal nem igazán jártak jól azok, akik nem jogosultak családi kedvezményre és havi jövedelmük nem éri el a 294 ezer forintot. Rogán Antal fideszes képviselő javaslatát vélhetően épp e helyzet rendezésére nyújtotta be.

Vámosi-Nagy az adójóváírásról: az erőltetett kivezetés ront a helyzeten Cikk

Adószakmai szempontból egyetért az adójóváírás kivezetésével Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő, úgy véli azonban, hogy társadalompolitikai hátrányai miatt erre hosszabb időszak alatt kellene sort keríteni.

Ex-APEH elnök: a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosítása történelmi bűn Cikk

Az adózási kérdésekben járatosak hónapok óta csak kapkodják a fejüket. A változások és a változások újólagos változásának ismeretében aligha gondolható, hogy ezek kiérlelt és összehangolt gazdaságpolitika részei lennének, sokkal inkább tűnnek rögtönzések sorozatának - írja Pitti Zoltán, az APEH volt elnöke a Népszabadságban megjelent véleménycikkében.

Marad a szuperbruttó: számszaki hiba az új adócsomagban Cikk

A kormány tervezett adócsomagjának részletei kerültek ma a hírekbe. Van, aki azonban másként látja a számokat, mint ahogy azzal a tervekben kalkuláltak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Táppénzjogosultság kiszámolása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Gyed melletti részmunkaidős munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Kedvezményszabály csed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink