44 találat a(z) sztornó számla cimkére

Plusz, mínuszos bejövő számlák jelentése Kérdés

NAV online áfa felületén megjelenő információk Kérdés

Beszámoló elkészítése Kérdés

Áfabevallás M-es és főlap kezelése sztornó esetén Kérdés

Előleg Kérdés

Elektronikus számlamásolat Kérdés

Helyesbítő vagy sztornó számla II. Kérdés

Számlasorszámozás Kérdés

Online számlázás Kérdés

Helyesbítő vagy sztornó számla Kérdés

Készpénzfizetési számla, pénztárgépes nyugta: együtt vagy külön? Cikk

Nehéz elszakadni a jól megszokott gyakorlattól: a számlamásolat és a pénztárgépes nyugta összetűzése. Szabályszerű ez így? Olvasónk kérdésére Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Online számla: NAV online 2.0 adatszolgáltatás Cikk

A koronavírus-járvány az adózás területét sem hagyta érintetlenül. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az eredetileg 2020. április 1-jei hatályba lépéssel tervezett 2.0 online adatszolgáltatást július 1-jétől teszi kötelezően alkalmazandóvá. A 2.0 adatszolgáltatás főleg technikai jellegű változást jelent, cikksorozatunk – jelen – második része ennek részleteit ismerteti.

Előleg áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előlegszámlát kellett kiállítanom márciusban. A normál számlákat a partnerünk önszámlázás keretében végzi. A számlákat áprilisban állította ki, márciusi teljesítéssel. A különbözet kifizetése áprilisban történt. Az általa önszámlázás keretében kiállított számlákból nem tudja levonni az előleg összegét, nekem kell helyesbítő vagy sztornó (?) számlát kiállítanom az előleg visszavételéről. Mivel ez egy jóváíró számla, ezt már csak áprilisban vonhatom le? Itt is érvényes, hogy akkor vonhatom le, ha a vevő megkapja a számlát, vagy márciusban beállíthatom levonásba? Köszönöm!

Eltérő üzleti évet érintő javítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tévesen 2019-re lett kiállítva egy számlánk a nem megfelelő alvállalkozói elszámolás következtében, amelyet a vevő megreklamált, és ő kéri annak javítását (2019.09.05-ei dátummal) és a számlázást, 2018-as dátummal. Kérdésem, hogy ilyen esetben mi a helyes megoldás, ha sztornózzuk a számlát? Áfa önellenőrzése, könyvelési tételek (árbevétel, áfa), milyen teendők vannak? A számla összege nem éri el a mérlegfőösszeg 2 százalékát, így az nem minősül jelentős hibának számviteli politikánk szerint sem. Szakértő válaszát várva, tisztelettel!

Teljesítési dátum Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tájékoztatást szeretnénk kérni számla befogadásával kapcsolatban. Amennyiben egy számlát (bármilyen okból kifolyólag) javítani kell, a partner gyakran számla sztornózásával és új számla kiállításával teszi. Többször előfordul azonban, hogy az új számlán a teljesítés időpontja az új számla keltével egyezik meg, és nem az eredeti teljesítés időpontjával. Ezekben az esetekben kérjük a partnert, esetenként többször is, hogy a hibás teljesítési dátumot javítsa, ezt azonban nem teszi meg arra hivatkozva, hogy a számlázóprogram nem tudja kezelni ezt a fajta módosítást. Befogadható-e a számla ebben az esetben, tekintve, hogy a teljesítés megtörtént? Büntethetőek vagyunk-e, ha befogadunk ilyen számlát?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Láncügylet – áfastátusz

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close