9 találat a(z) szolgálati idő vásárlása cimkére

Tévhitek eloszlatása: így lehet 2024-ben nyugdíjra jogosító szolgálati időt venni Cikk

Rendszerint visszatérő kérdés, hogy megvásárolható-e előre a nyugdíjjogosultsághoz szükséges szolgálati idő, és az alapján korábban nyugdíjassá válhat-e az érintett személy? A kérdésre a rövid válasz, hogy nem vásárolható meg előre a nyugdíjra jogosító szolgálati idő, továbbá a nyugdíjkorhatárnál korábbi időponttól – kivéve a nők kedvezményes öregségi nyugdíját – öregségi nyugdíj nem állapítható meg.

Érdemes-e szolgálati időt venni az egyetemi évekre? Cikk

Két gyerekem már befejezte az egyetemet, kettő most végzi. Meddig lehet megvásárolni a szolgálati időt és milyen nyomtatványt kell kitölteni hozzá? Elektronikusan is intézhető? Véleményük szerint megéri ez mint befektetés? – kérdezte az Adózóna olvasója. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Egyetem miatti szolgálati idő vásárlás Kérdés

Nyugdíjra jogosító szolgálati idő vásárlása július elseje után Cikk

A nyugdíjra jogosító szolgálati idő vásárlásának lehetősége nem újkeletű, de az új Tbj. július elsejei hatályba lépésével ennek feltételrendszere is változik. Cikkünk az új Tbj. alapján megköthető megállapodásokat foglalja össze.

Szolgálati idő vásárlása nyugdíjhoz: mikor lehet, mikor nem? Cikk

Milyen esetekben, ki vásárolhat nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt? Mekkora terhet jelent ez a szolgálati idő vásárlójának, előre, utólag vagy folyamatosan kell fizetni? Ismertetjük.

61 éves vállalkozó 45 éves munkaviszonnyal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem 14 éves kora óta dolgozik, most töltötte be a 61. életévét. 47 éves munkaviszonnyal rendelkezik. Van-e lehetőség arra, hogy kifizesse a 4 évet, egy összegben, hogy nyugdíjba menjen? Jelenleg 75 ezer forintos katás egyéni vállalkozó. Köszönöm előre is válaszukat.

Nyugdíjba menne? Így vehet szolgálati időt Cikk

A törvény lehetőséget biztosít nyugdíjjogosultságnál figyelembe vehető szolgálati idő szerzésére azok számára is, akik nem végeznek semmilyen keresőtevékenységet, illetve nem állnak semmilyen biztosításra kötelező jogviszonyban, vagy biztosítási jogviszonyuk egyéb oknál fogva szünetel.

Szolgálati idő vásárlása Kérdés

28 éves munkavállaló két gyermek szülése után visszatér a munkába, de szeretné megszüntetni a munkaviszonyát, hogy még 1-2 évig gyermekei nevelésével foglalkozzon. Azt a kérdést tette fel, hogy van-e lehetősége erre az időszakra szolgálati idő megvásárlására? A feltett kérdésre várom szíves válaszukat.

Nyugdíjra jogosító szolgálati idő vásárlása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nők 40 éves nyugdíjához rendelkezem 35 évvel (32,5 év ledolgozott munkaviszony plusz 2,5 év passzív gyes). Most megszűnt a munkaviszonyom, nem vagyok biztosított. Megállapodás köthető-e nyugdíjra jogosító szolgálati idő és a nyugdíj alapjául szolgáló jövedelem szerzésére 34 százalékos járulékbefizetéssel részemre 5 évre? A 40 évből hátralévő 5 év így megváltható-e? Más fizetési kötelezettség van-e? Mint a munkaviszony, ez az időszak is rendes biztosított időnek számít-e, egészségügyi szolgáltatás igénybevételére is jogosít a 34 százalékos járulékbefizetés? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jegyzett, de be nem fizetett tőke feltöltése eredménytartalékból

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Gépjárműadó beszámítása cégautóadóba

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink