15 találat a(z) szja-mentes cimkére

Előnyök, kötelezettségek ösztöndíjas foglalkoztatás esetén Cikk

A címbéli jogviszony egy olvasói kérdés kapcsán került ismét előtérbe. A kérdés lényege, hogy az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszony keretében történő munkavégzést figyelembe lehet-e venni a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 48/A szakaszában említett kötelezettség teljesítése szempontjából?

Szakképzési munkaszerződés Kérdés

Átalányadózó egyéni vállalkozó járulékfizetése az szja-mentes rész átlápésének hónapjában Kérdés

Mezőgazdasági családi vállalkozásnál földalapú támogatás tao megitélése Kérdés

Minden, amit a 30 év alatti anyák új adókedvezményéről tudni lehet Cikk

A lányok, asszonyok 2023. január 1-jétől új adókedvezményt érvényesíthetnek, ha 30 éves koruk előtt gyermek szülését, örökbefogadását vállalják. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Felszolgálási díj adómentessége Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (szja-törvény) 1. számú melléklet 4.21. pontja értelmében adómentes a magánszemély által külön jogszabály szerint felszolgálási díj címen megszerzett bevétel, valamint a vendéglátó üzlet felszolgálójaként a fogyasztótól közvetlenül kapott borravaló – tette közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján.

25 év alattiak kedvezménye hallgatói munkaszerződés esetén Kérdés

Jelentősen nőtt a diákok órabére az szja-mentesség miatt, jóval többen dolgoznak Cikk

Érezhetően növelte a diákmunkára jelentkezők számát, hogy idén január elsejétől a 25 év alatti munkavállalók jövedelmét nem terheli 15 százalékos személyi jövedelemadó. Az szja-levonás eltörlése közel 220 forinttal emelte a diákok órabérét.

25 év alatti ingatlan-bérbeadók szja-kedvezménye Kérdés

Éves bónusz adózása Kérdés

Egyéni vállalkozó adózás utáni vállalkozói jövedelem csökkentése Kérdés

4 gyermekes anya szja-mentessége Kérdés

Mai napon jelent meg a cikkük a témában. Bevallom a kapcsolódó jogi anyagokat még nem olvastam el, de számomra egy nagyon fontos kérdés nyitva maradt. Mit jelent a családi pótlékban részesült ebben az esetben? Ez a magyar családi pótlékra vonatkozik vagy külföldire is? A 12 éves időkorlátba bele lehet számolni a külföldi éveket? Ha egy családnak 4 vér szerinti gyermeke van, de 9 évig más EU-tagállamban éltek, így az egyik gyerek esetén magyar családi pótlék jogosultság nem lesz meg 12 évre, akkor az érintett anya nem nyilatkozhat arról, hogy jogosult erre a kedvezményre? Biztosan lesz még más kérdés is a témában, de ez most egyből beugrott. Köszönettel: Nagy Péter

Szja-mentesség 2019-ben egyszerűsített foglalkoztatásnál Cikk

2019-ben mennyi az egyszerűsített foglalkoztatásban szja-mentesen fizethető órabér minimálbér, illetve garantált bérminimum esetén? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Szja-mentesség 2019-ben egyszerűsített foglalkoztatásnál Kérdés

Kedves Szakértő! Szeretném a segítségüket kérni, hogy 2019-ban fizethető órabér szja-mentesen az egyszerűsített foglalkoztatás jogviszonyában mennyi lesz (minimum és maximum összegek, a minimálbér és garantált minimálbér esetében)? Előre is köszönöm szépen válaszukat!

Konferencián résztvevő partnerek szállása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk konferenciát szervez viszonteladó partnereink részére az új termékek bemutatása, újdonságok, változások miatt. Mivel a partnerek étkezést nem kapnak, a szállás költsége ebben az esetben eho-, illetve szja-mentes? Köszönettel!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Új pedagógusbér, esélyteremtési illetmény

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, gyod, tartósan beteg, gyes

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1