101 találat a(z) szerencsejáték cimkére

Szereti az online szerencsejátékot? Rosszul is kijöhet a buliból Cikk

Ha valaki fogadással szeretné a havi jövedelmét kiegészíteni vagy csak egy kis plusz adrenalinra vágyik, számos lehetősége van, hogy az interneten megtalálható fogadási oldalak közül kiválassza a számára legszimpatikusabbat és megtegye tétjét. Nem szabad azonban megfeledkezni róla, hogy a nyereményből származó jövedelem bizonyos esetekben adókötelessé válhat.

1912/2015. (XII. 11.) Korm. határozat Jogszabályok és jogi tartalmak

A Kormány a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény (a továbbiakban: Kvtv.) 30. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva engedélyezi a Kvtv. 1. melléklet XX. Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezet, 20. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 23. Sporttevékenység támogatása alcím, 5. Országos sportági szakszövetségek akadémia rendszerének kialakítása, továbbá az MLSZ feladatainak támogatása jogcímcsoport előirányzat kiadási előirányzatának 193,9 mill...

Változik a szerencsejáték törvény Cikk

A jövőben nemcsak a sportversenyek szervezése és közvetítése, hanem az ezekkel kapcsolatos reklám és marketing jogok is vagyoni értékű jognak számítanak, és az abból befolyt összeget az állami szerencsejáték szervező levonhatja a játékadóból – egyebek mellett ezt tartalmazza az a törvényjavaslat, amelyet a parlament gazdasági bizottsága keddi ülésén terjesztett az Országgyűlés elé.

Nyereményjáték adózása Kérdés

Kedves Hölgyem/Uram! Egy kereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaság létrehozott egy bizonyos klubtagságot, melynek azon tagjai, akik vásárolnak a cég termékeiből, nyereményjátékon vesznek részt az alábbiak szerint: 1.) 100 000 forint értékű étkezési utalvány kerül kisorsolásra a klub azon tagjai között, akik egy bizonyos időszakban meghatározott darabszámú terméket vásárolnak. 2.) 300 000 forint értékű médiatámogatást adnak a klub azon tagjának, aki a tárgyévben a legtöbb terméket vásárolja. 3.) Erdélyi motoros szántúrát (3 éjszaka, 4 nap, teljes ellátás) sorsolnak ki azon 10 klubtag között, akik a tárgyévben a legtöbb terméket vásárolták. A következő kérdésekben szeretnénk állásfoglalásukat kérni: 1.) Milyen adókötelezettséggel járnak a fent felsorolt nyereményjátékok? 2.) Beletartozik-e valamelyik játék a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény hatálya alá? Köszönettel.

Újabb pofon a NAV-nak a Kúriától: szakkérdésben kell a szakvélemény! Cikk

Szakvélemény beszerzése nélkül, jogsértő döntést hozott az adóhatóság szakkérdésben – állapította meg a Kúria egy ügyben, és új eljárás lefolytatására kötelezte az adóhatóságot. A felperes adózó azt kifogásolta, hogy noha az adott ügyben különleges szakértelmet igénylő ténykérdés merült fel, a peres eljárás során indítványa ellenére nem került sor szakértő kirendelésére.

Tisztelt Szakértő! Kérdés

Adott egy magánszemély, akinek 2014. évben interneten póker szerencsejátékból keletkezett jövedelme. A játékot 2014 februárjában kezdte, havonta 2-10 alkalommal fizetett 2000-18000 forint összegig a számlájára egy konkrét összeget, amit játékával minden esetben lenullázott alkalmanként. 2014. évben 3 alkalommal nyert, azt azonban nem tudta megmondani, hogy melyik befizetett összeg (játék) után kapta meg az a bizonyos összeget. Kérdésem: a 2014. évben befizetett teljes összeget elszámolható-e költségként, vagy csak azt a költséget számolhatjuk el, amit a megszerzett jövedelemre fizetett be? Válaszát köszönöm.

2014. évi XCII. törvény Jogszabályok és jogi tartalmak

Ez a törvény - a (2)-(3) bekezdésben meghatározott kivétellel - a kihirdetését követő napon lép hatályba.
Az 1. §, a 2. §, az 5. § és a 6. § 2015. január 1-jén lép hatályba.
A 3. § és a 4. § 2015. február 1-jén lép hatályba.

Bevallás adókról, ágazati különadókról Esemény

2014. november 20.

Nyereményjáték adózása Kérdés

Tisztelt Szakértők! A szervező cég termékvásárláshoz nem kötött játékot szervez. Közösségi oldalon kell regisztrálni, majd az ott kapott kóddal az üzletben ki kell nyitni egy széfet, amiben ott a főnyeremény egy termék. A kinyitáshoz négyjegyű kódot kell eltalálni. Ön szerint bejelentésköteles-e a játék? Milyen adóvonzattal jár ez a kifizető részéről? Köszönöm válaszukat!

Szerencsejáték-koncesszió áfamentessége: vihar egy szükségtelen módosítás miatt Cikk

Nagy port vert fel a sajtóban az áfatörvény minap javasolt, a kaszinók koncessziós szerződését is érintő módosítása. A kormánypárt ezúttal fölöslegesen borzolta sokak idegeit.

Online sportfogadás: négy oldalt kilő a NAV Cikk

Négy domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték szervezéssel érintett honlapot érintő elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét elrendelő határozat született június 25-ig - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adószakmai sajtóirodája az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Mentesülhet az áfa alól a szerencsejáték-szolgáltatás Cikk

Mentesülhet az áfafizetés alól a szerencsejáték-szolgáltatás nyújtása, az állam által koncesszióban átadott szerencsejáték közvetítése és szervezése egy módosító javaslat alapján, amelynek benyújtásáról az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága döntött csütörtöki ülésén kormánypárti többséggel.

Bevallás adókról Esemény

Nyeremény után kell-e adót fizetni? Kérdés

Adott cég nyereményjátékot szervezett, melyet mindenki számára elérhetően, médiában meghirdetett. Egy regisztráció elegendő lehet a nyeréshez. Hogyan kell eljárni a nyertesnek átadott nyereménytárgy tekintetében. Keletkezik-e adófizetési kötelezettség? A szerencsejáték törvény alapján hova sorolható ez a szervezés?

2013. évi CLXXXV. törvény Jogszabályok és jogi tartalmak

E törvény a kihirdetését követő napon lép hatályba.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close