138 találat a(z) szüneteltetés cimkére

Katás vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagyon sürgősen szükségem lenne válaszukra: lehet-e éven belül többször is szüneteltetni a katás vállalkozást?

Szünetelés és az áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó, tevékenységét tavaly október1-jétől idén 03. 31é-ig szüneteltette. Éves bérleti jogviszonyban üzemeltet egy büfét, melynek bérleti díját két részletben (január 31-éig,és július 31-éig ) kell megfizetnie. Kérdésem az lenne, hogy a január 30-án pénzügyileg rendezett bérletidíj-előleget most júliusban a végszámlánál figyelembe vehetem-e? Mind áfa, mind költség tekintetében? Köszönettel: Fazekasné

Egyéni ügyvéd megszünése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy egyéni ügyvéd 2012. 09 hónap óta szünetelteti ügyvédi tevékenységét a kamaránál, akkor megszüntethető-e a NAV-nál a vállalkozása?

Jár-e táppénz az egyéni vállalkozás szüneteltetése alatt? Így döntött a Kúria Cikk

Megilleti-e táppénz az egyéni vállalkozót, miközben e tevékenységét szünetelteti? A több menetben zajló jogi vita végére a Kúria tett pontot.

Egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó szünetelteti a vállalkozását. A vállalkozói bankszámlát nem szüntette meg. Az erre az időszakra eső bankköltséget figyelembe lehet-e venni a költségei között? Ha igen, akkor az újrainduláskor? Köszönettel: Ildi

Nyugta Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretnék tájékoztatást kapni: piacon áruló egyéni vállalkozó nyugtát használ, véletlenül a férje által használt nyugtába (aki szintén piaci árus és szintén nyugtát használ) írt bevételeket (a férj ezen idő alatt szüneteltette a tevékenységét) 2 db nyugtát írt így tele. Mi a teendő ilyenkor?

Áfa-kijelentkezés szüneteltetés alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy áfás egyéni vállalkozó az idei évre már szünetelteti tevékenységét, de jövőre ismét folytatni fogja vállalkozását, akkor december 31-éig szüneteltetés alatt is választhatja és bejelentheti az alanyi adómentességet? Ha igen, akkor a tárgyi eszközök utáni arányos áfafizetésre milyen bevallást kell adni? Mi lesz a bevallási időszak, ha november 1-jétől már szüneteltet?

Kata és az iparűzési adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy mely esetekben és milyen határidővel kell egy katás adózónak iparűzési adóbevallást benyújtania. Megnéztem a törvényt, de számomra nem egyértelmű. Kell-e például év közben (15 napon belül) beadni a bevallást, ha az egyéni vállalkozó tevékenységét szünetelteti, vagy elegendő csak következő év január 15-éig? Ha van rá mód, kérem, hogy néhány példán keresztül ismertesse, hogy mikor kell év közben és mikor következő évben benyújtani a bevallást? Köszönettel Vágner Emília

Egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni az alábbiban. Egyéni vállalkozó 2008. 10. 02-án üzembe helyezett egy tehergépjárművet értékcsökkenés 5 év, értéke 4 821 000,forint, 2012. 01. 01-től szünetel a vállalkozás (jelenleg is). 2011.december 31-éig az időarányos arányos écs-t elszámolta, 3 131 274 forint a szünetelés alatt nem lehet elszámolni. Ekkor a tehergépjármű nettó értéke 1 689 726 forint. Ha az egyéni vállalkozó tevékenységét meg szeretné szüntetni, az écs-t hogyan kell elszámolni, a tárgyieszköz jelenlegi értékét meghatározni, és utána mikor kell adózni, ha a 2008. évi szja bevallásában adózás utáni vállalkozói jövedelmet csökkentő tételként, a kizárólag üzleti célt szolgáló 2008. évben értékcsökkenés alá vont tárgyieszköz nettó értékénél 4 580 742 forintot figyelembe vette. /(4 821 000 a 2008. évi écs.) Köszönöm a segítséget.

Szünetelés alatt levő egyéni vállalkozó Kérdés

1. Szünetelés alatt levő egyéni vállalkozó, újrainditás nélkül, kiléphet-e az áfakörből év végén ? 2. Ha újra elinditja a vállalkozását 5 éven belül, dönthet-e arról, hogy a katát választja, és akkor is kiléphet-e az áfakörből, mert nem várható 6 millió forint fölötti bevétele?

Szüneteltetné egyéni vállalkozását? Figyeljen a szigorú szabályokra! Cikk

Egyéni vállalkozását a nyári hónapokra szünetelteti a nyelvtanár. Egész évre szóló iskolai szerződését is módosítani kell erre az Időszakra? Lehet-e élő szerződése, holott munkát ekkor nem végez? Az Adózóna olvasójának kérdésére Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértőnk válaszolt.

Erre mindre figyelni kell! Evás bevallás a-tól z-ig Cikk

Evás? Evásból társasági adós lett? Szüneteltette evás egyéni vállalkozását? A számviteli törvény hatálya alá tartozik vagy sem? Kapott bevételt kapcsolt vállalkozásától? Hordoz még magával kötelezettségeket a nem evás időszakból? Összefoglaltuk az evás bevallási tudnivalókat.

Nyugdíj, korhatár előtti ellátás – ilyenkor nem folyósítható Cikk

Elérte-e a nyugdíjkorhatárt vagy sem, milyen jogviszonyban foglalkoztatják, mennyi a keresete – egyebek között ezektől függ, hogy keresőtevékenység esetén szüneteltetni kell-e a nyugdíj, illetve a korhatár előtti ellátás folyósítását.

Egyéni vállalkozók: ezt kell tudni az adóbevallásról Cikk

Az egyéni vállalkozók közül ki kötelezett a február 25-ei adóbevallásra? Mire vonatkozik még ez a határidő? Mit kell tennie annak, aki a tavalyi év egészében vagy egy részében szüneteltette tevékenységét? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Egyéni vállalkozás szünetel Kérdés

Egyéni vállalkozás 1 éve szünetel, jogszabály szerint még 4 évig szüneteltethet, ezen időszak alatt lehet-e betéti társaság beltagja?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásbérlés áfájának levonhatósága

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Új adatszolgáltatási szabályok egyéb szálláshely-szolgáltatóknak

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Könyvelő felelőssége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close