128 találat a(z) szüneteltetés cimkére

Szüneteltetné egyéni vállalkozását? Figyeljen a szigorú szabályokra! Cikk

Egyéni vállalkozását a nyári hónapokra szünetelteti a nyelvtanár. Egész évre szóló iskolai szerződését is módosítani kell erre az Időszakra? Lehet-e élő szerződése, holott munkát ekkor nem végez? Az Adózóna olvasójának kérdésére Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértőnk válaszolt.

Erre mindre figyelni kell! Evás bevallás a-tól z-ig Cikk

Evás? Evásból társasági adós lett? Szüneteltette evás egyéni vállalkozását? A számviteli törvény hatálya alá tartozik vagy sem? Kapott bevételt kapcsolt vállalkozásától? Hordoz még magával kötelezettségeket a nem evás időszakból? Összefoglaltuk az evás bevallási tudnivalókat.

Nyugdíj, korhatár előtti ellátás – ilyenkor nem folyósítható Cikk

Elérte-e a nyugdíjkorhatárt vagy sem, milyen jogviszonyban foglalkoztatják, mennyi a keresete – egyebek között ezektől függ, hogy keresőtevékenység esetén szüneteltetni kell-e a nyugdíj, illetve a korhatár előtti ellátás folyósítását.

Egyéni vállalkozók: ezt kell tudni az adóbevallásról Cikk

Az egyéni vállalkozók közül ki kötelezett a február 25-ei adóbevallásra? Mire vonatkozik még ez a határidő? Mit kell tennie annak, aki a tavalyi év egészében vagy egy részében szüneteltette tevékenységét? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Egyéni vállalkozás szünetel Kérdés

Egyéni vállalkozás 1 éve szünetel, jogszabály szerint még 4 évig szüneteltethet, ezen időszak alatt lehet-e betéti társaság beltagja?

Kezdő egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Egy egyéni vállalkozó négy hónap működés után úgy dönt, hogy szünetelteti a tevékenységét.Mi a teendő a meglévő készlettel?Mi a teendő az visszaigényelt áfával?Mivel kezdő egyéni vállalkozásról van szó, záró áfa bevallásában visszajáró áfája lenne.A visszaigénylés egyik oka a meglévő készlet amit nem tudott eladni, másik oka az eszköz beruházásból adódik. (Boltberendezés , pénztárgép stb.)Kérdésünk: 1) szüneteltetés estén az áfa megszűnés szabályai szerint kell-e eljárni?Arányosítani kell az eszközök áfáját erre a rövid időre, és a maradékot vissza kell fizetni?Ha nem, és majd újra indítja a vállalkozását, vagy esetleg a megszüntetés mellett dönt csak akkor kell arányosítani? Az arányosítási időbe a szüneteltetés ideje beleszámít majd? 2) A meglévő készletet mikor kell leadózni? Szüneteltetés esetén a bevallást csak majd következő év februárjában, az az 2014.-ben kell beadni. A meglévő készlet elszámolható költségként? Ha közben újra indítja a vállalkozást mi a teendő?

Szüneteltetés - ismételten Kérdés

A vállalkozó szüneteltetné a vállalkozását. Ezt, úgy tudom, hogy 5 évig lehet. Lehetősége van-e azrra is, hogy szünetelteti mondjuk fél évet a tevékenységet, utána pedig ismét végzi a tevékenységét, és ezt esetleg többször is csinálja?

Szüneteltetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes ügyvédi iroda, megbízás hiányában szüneteltetheti-e tevékenységét? Mit kell tennie, NAV, IPA? KöszönettelGG

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szabadságátvitel a következő évre megállapodás alapján

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Kölcsön rendezése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close